Reklama

Reklama

Smrt ve tmě 2

  • USA Don't Breathe 2 (více)
Trailer 1

Pokračování úspěšného hororu se odehrává několik let od násilného vniknutí do domu, kde Norman Nordstrom (Stephen Lang) žije v tichém ústraní, dokud ho nedostihnou vlastní hříchy z minulosti. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se musel rozhodovat mezi 3 a 4 hvězdami. Jednička je rozhodně lepší. Stephen Lang tu vlastně hraje to samé, akorát se z útočníka stal zachráncem. Odehrává se to o osm let později v jiném domě. Stephen má v opatrovnictví malou holku a tvrdí, že je její otec. Snaží se ji chránit a trénovat v přežití. Vše se změní, když si pro ni přijde její skutečný otec se svými kamarády z armády. I přesto, že to jsou ostří hoši, Stephenovi nedělá žádný problém je jednoho po druhém vyřídit. A tady to trochu naráží. Všechny ta zajímavé scény z 1 už tu proste nefungují, je prostě až moc dobrý. Pár smrtí je ale povedených. Nakonec se tu objeví dost zajímavý zvrat, čímž film nabere trochu jiný směr. Stejně je každému jasné, jak to skončí... "Teď uvidíš, co vidím já." ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Byť toto pokračování ani zdaleka nedosahuje takových kvalit jako první díl, tak i přesto je zde nabíledni poznamenat, že  Don't Breathe 2 nabídne nenáročnou atmosférickou podívanou s několika velkolepými hororovými momenty. Jako ponurá jednohubka na volný večer tedy tento snímek funguje v rámci svých možností opravdu vydařeně, takže touto volbou určitě chybu neuděláte. Dobrá práce! ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Prítomnosťou detského herca (herečky) je to tak trochu Sám doma - hororová edícia, no slepý veterán US Navy ma neprestal baviť. Svoj účel film splnil, remeselne bol zvládnutý veľmi dobre. Možno som dúfal, že sympatická žena, ktorá sa starala o 12 ročnú slečnu v hlavnej úlohe, bude mať významnejšiu, nielen epizodickú, rolu. Jej brutálny mord na začiatku ma zaskočil. Tak to ale bolo so všetkým, film potreboval 15 min. na rozbeh, našťastie. Žiadne dlhé motanie okolo horúcej kaše a žiadna nuda. Aj prekvapivý zvrat ako bonus. U mňa spokojnosť. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kuchársky príbeh. Kontinuitu kulinárskych slastí, ktoré pojedačov uvádzajú do extatických stavov má zabezpečiť malé dievčatko. A verte-neverte, neznamená to pre malé dievča žiadnu spásu, hoci sa to tak miestami javí. Malá slečna má našťastie ochrancu v podobe slepého deda. Nuž a ten ju hockomu len tak nedá! A tak sa môže začať priamočiara likvidačná akcia, kde sú záporáci slizko záporní a rodičia tiež riadne odporní. Možno vďaka faktu, že v poslednej dobe som videl veľa artových experimentov, padol Muž v temnote 2, odohrávajúci sa, rovnako ako jednotka, v meste duchov Detroite, ako riť na šerbeľ. Alebo inak: slasher jak sa patrí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Do dnešního dne si pamatuji, jak jednička přišla jako blesk z čistého nebe...Dovolil bych si skoro říct, že překopala do té doby zažité ideály v rámci žánru. Proto mě dost překvapilo, že se tvůrci rozhodli pro pokračování. Ono to totiž mělo skončit jedničkou, co si budeme povídat. Stephen Lang zde hraje pro změnu roli protagonisty, což překvapí asi každého diváka. Tento přerod o 180 stupňů zde není ani vysvětlen nějak důkladně, prostě se s tím musí člověk smířit. Alespoň za kormidlem opět stojí zkušení odborníci, ta filmovost z toho číší v každém záběru, po technické stránce se toho moc vytýkat nedá. Jinak příběh tuctový, záporáci opět neschopní, jejich počínání se místy jeví bez sebemenší špetky logiky. Jako pozitivum bych označil slušnou dávku brutálních momentů. Jo a konec překvapil, tam se to hemžilo kvalitními tvůrčími nápady. Takže nejedná se o nic světoborného jako jednička, ale zhlédnutí má smysl. Víc dílů ale už ne! Za mě 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v srbském Bělehradu a v Detroitu v Michiganu. Natáčelo se od 11. srpna do 17. října 2020. (noelcoward73)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Opuštěný hotel je ve skutečnosti hotel „Staro Zdanje“ v srbském Arandjelovaci. (DJMaroko)

Reklama

Reklama