Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání bližšího vztahu a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i potenciálního citového vzplanutí. Oba hrdinové, postupně ohromováni zjištěním, že sdílejí totožné sny (v nichž jsou laní a jelenem uprostřed zasněženého lesa), se je následně pokoušejí společně naplnit. Lehce excentrická, taktilní i odtažitá romance s prvky všednodenního dramatu a černé komedie sugestivně tematizuje dualitu bdělosti a snění, zvířeckosti a humanity, duše a těla. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (160)

claudel 

všechny recenze uživatele

O těle a duši nosím v paměti jako oscarového soupeře Nemilovaných, ačkoli ani jeden neuspěl. Zajímalo mě, zda šlo o alespoň částečně rovnocenné soupeře. Úvodní nastínění příběhu více než rozpačité - nenápadně krásná neurotička nastupuje do nové práce, kde potká postiženého samotáře, do toho nechutné záběry jatek a v současnosti populárního jelena a laně. Naštěstí se příběh rozvinul pomalým, ale citlivým způsobem s kapkou humoru. Nebýt těch zbytečných záběrů jatek možná bych šel s hodnocením i výše. A mám radost, že si Slovensko díky hlavní představitelce také může připsat zásluhu na celosvětovém úspěchu tohoto snímku. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Citlivý příběh o nesmělém seznámení se dvou pošramocených cizinců. Jednoho omezuje chromá ruka a druhého neobvykle silná společenská neobratnost. Tahle netradiční love story je zasazená mezi proudy kravské krve, což jenom vyzdvihuje křehkost rodícího se vztahu. O těle a duši určitě nabízí velice zajímavý romantický příběh. Podle řady recenzí jsem čekala, že celé dílo bude ještě těžší, nakonec ale spíš bilancuje na hraně nenaplněných očekávání a nesmělosti. Kromě pár neobratných, respektive dost předvídatelných obratů ve scénáři se jedná o originální, zajímavý a silný snímek. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe zase film, ktery me zaujal na 100%. Vyborne a originalni drama, kde kazdy zaber a dialog ma sve misto. Skvele vykresleni hlavnich postav, ktere jsou vyborne zahrane. Ac lehce mysteriozni, pribehu jsem veril a bavil me. Nemam co vytknout, super zazitek. Videno v ostravskem Minikine, 31 divaku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase iný milostný príbeh, na aké sme zvyknutí. Išlo to aj bez slovného humoru (ale našiel by sa), s notnou dávkou melanchólie, sympatickou herečkou a hercom v hlavných úlohách. Zasadenie do prostredia jatiek je len také zameniteľné pozadie, paralely, ak chcete, tu ale s témami filmu nájdete. Nenapadlo ma, že ma smerom ku koncu filmu začali napadať viaceré možné závery, čo je myslím pre romancu veľmi dobrá vizitka. No a osobne by som dal prednosť vlastnému zakončeniu, ktorého som sa vo filme nedočkal, ale potešil ma aj tento jednoduchý. Alexandra Borbély je na romantické filmy ako stvorená, snáď sa v tomto smere nájde pre ňu ešte podobne solídne napísaný scenár. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Když vidím to hodnocení a čtu komentáře plné obdivu, cítím se skoro až provinile. Na mě totiž tahle maďarská "weird love story" působila značně vykalkulovaně festivalovým dojmem. Hlavní ženská postava mi byla od samého počátku spíše protivná, její chlad a divné chování pocit ještě umocňovalo. Hlavní problém filmu pak vidím v tom, že mě (vyjma snahy šokovat explicitním zobrazením krve a řezáním do všeho možného) nijak prožitkově nezahákl. Emoční křivka s ohledem na děj filmu se tak v mém případě rovná vodorovné přímce. A jelikož ten nejzákladnější úkol každého filmu je zaujmout divákovy emoce, selhalo O těle a duši v mém případě hned na samém počátku. Co mi rovněž netěšilo, byla nevyrovnaná úroveň filmařiny. Na jeleny se hezky koukalo, samotná expozice hlavních postav byla však z hlediska střihové skladby velice průměrná (třeba takové detaily na momenty, kdy se hlavní hrdinka něčeho dotýká, na mě působily skoro až studentským dojmem). Vizuálně si mě tedy snímek také nezískal. Není proto divu, že mi místní hodnocení přijde jako z jiného vesmíru. 4/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (14)

  • Filmovalo sa predovšetkým v maďarskej metropole Budapešť. Scény vo voľnej prírode natočili filmári na východe krajiny v národnom parku Bükk. (MikaelSVK)
  • Maďarský názov obsahuje dve výskyty dvojitého dlhého znaku s diakritikou, avšak môžeme vidieť iba proxy (krátku dvojitú znakom s diakritikou "ö"), pretože správne písmeno chýba v jednoduchších znakových sadách. (Pat.Ko)

Související novinky

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

Filmový festival Be2Can bude velká nádhera

02.10.2017

Čtvrtý ročník přehlídky prestižních festivalových snímků Be2Can uvede premiérově držitele Zlaté palmy z Cannes, snímek Rubena Östlunda Čtverec, který festival zahájí, film IIdikó Enyedi O těle a duši… (více)

Reklama

Reklama