Reklama

Reklama

Husí kůže 2: Ukradený Halloween

  • USA Goosebumps 2 (pracovní název) (více)
Trailer 1

V pokračování úspěšné strašidelné komedie Husí kůže, oživí parta teenagerů příšery uvězněné v knihách. Strašidelná monstra, v čele s loutkou Slappym, jsou rozhodnuté ovládnout svět. Tuto pohromu mohou odvrátit jen Sam, Sonny a jeho sestra Sarah. Čas však hraje proti nim… (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (85)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu se úplně změnilo herecké obsazení, což nebyl dobrý tah. Ta bloncka byla dobrá, ale ten tlouštík mi nebyl sympatický. Děj filmu je něco podobného jako v jedničce, ovšem kratší a o dost jednodušší, což je problém. V prvním díle jsme zažívali i lásku, ta tu ovšem chybí. Když už se mělo točit pokračování, tak s původním hereckým obsazením. Objevil se zde pouze Jack Black, ale jen na pár minut. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První Husí kůže byla taková nenáročná jednohubka od Sony. Což je už takový trademark rodinných filmů, jež nádherně vypadají a mají povedené triky. A přesně ve stejných šlépějích jde i adaptace Ukradeného Halloweenu, na kterou následně může navázat mnoho dalších. A ani o toho Jacka Blacka nepřijdeme.. Trojku si rád dám. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Hviezdička naviac za skvelý Slappyho smiech plus halloweenskú atmosféru. Výnimočne hodnotím film, ktorý som nevidel úplne celý, ale natrafil som naň pri prepínaní kanálov a predpokladám, že v úvodných 10 minútach som toho až tak veľa nezmeškal. Na hororovú komédiu, určenú predovšetkým mladšej generácii, to bolo celkom dobré a predovšetkým mladý herci sa snažili. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od druhé Husí kůže jsem nečekal žádné divy, takže jsem ani nemohl být nijak zklamaný. Dětští hrdinové nejsou kupodivu tak otravní, jak by mohl člověk předpokládat, o to více byl otravný hlavní záporák coby břichomluvecká loutka a Ken Jeong, který zde silně přehrával, parodizoval sám sebe a svým výkonem aspiroval na "pedofila roku". Oživlé příšery a jejich útok byl akčním vrcholem filmu a dokonce si na své přišel i starý známý R.L.Stine s tváří Jacka Blacka (který měl btw naprosto otřesný český dabing). Dokonce se tvůrcům podařilo na závěr připravit jeden vcelku nečekaný zvrat, který sice neměl sílu a hloubku plot twistu z předchozího dílu (viz dcera RLS), ale i tak potěšil. Nenáročná oddychovka s pár facepalmy, která by z klišé a předvídatelnosti mohla vysázet celý les, nicméně to vesměs rychle utíká a vyloženě to nenaštve. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl Husí kůže byla skvělá rodinná zábava, dvojka je zaměřena již na vyloženě dětské publikum, čemuž odpovídá především zápletka, která je sice možná svižná a v rámci možností i nenudící, nicméně zároveň působí opravdu hodně naivně a prosťounce, což se ovšem týká i humoru, který osloví též jen to nejmladší publikum. Co se týče efektů, ty působí oproti předchozímu dílu mnohem laciněji, jsou zastoupeny v daleko menším množství a navíc už zde ani zdaleka nemají takové výrazné postavení. Atmosféra pak postrádá ten správný fantasy odér a prakticky vůbec to nedisponujete žádnými zajímavějšími, či nápaditějšími scénami, monstry, nebo postavami. Na druhou stranu, když už zmiňuji ty postavy, je ale nutné podotknout, že právě jak postavy, tak jejich herečtí představitelé, tedy až na opět krutě otravného a přehrávajícího Jack Blacka, patří rozhodně k tomu lepšímu v tomto pokračování, kdy především ústřední rodinka působí vážně sympaticky a zábavně. Celkově jde každopádně ale o mnohem horší pokračování, kde rozhodně neplatí to klasické větší a efektnější, spíš tedy naopak, jedná se o mnohem poklidnější a levnější druhý díl, který končí jasnou výzvou k natočení třetího pokračování, na které se ovšem po této zkušenosti nebudu již ani trochu těšit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Film měl mít původně název „Goosebumps: HorrorLand“. Následně byl přejmenován na „Slappy's Revenge“. Nakonec byl přejmenován ještě jednou na Goosebumps: Haunted Halloween. (ČSFD)
  • Natáčelo se ve státu USA – Georgia, konkrétně ve městech Covington, Atlanta a Decatur. (BMW12)
  • R.L. Stine, tvůrce knižní předlohy, se ve filmu objeví v jedné scéně jako ředitel Harrison. (Gogo333)

Reklama

Reklama