Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok roka a hneď prekvapko. Už s trailerov bolo jasné, že to bude niečo na spôsob béčkových sci-fi hororov s 80tých rokov ako Leviathan alebo DeepStar Six. No nakoniec som dostal skôr mix Scottovho Votrelca a Cameronovej Priepasti. Nie lenže kamera, atmosféra, dlhé tmavé koridory, skafandre či mimozemšťania trochu pripomínajú Votrelca, ale dokonca je hlavná hrdinka žena a rovnako ako Ripleyová, aj ona tu beha v gaťkách a vyhodí stanicu do vzduchu. Oceňujem aj to, že režisér viac kládol doraz na budovanie napätia ako na divoké predvádzanie mimozemšťanov. Toto je typ filmu, ktorý mám rád a títo unterwasermani ma celkom upútali. Fanúšikom Votrelca určite odporúčam. 75% - 4* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V momentě, kdy se podmořská stanice otřese a dovnitř začne prosakovat voda, se film rozjede a v podstatě se zastaví až na konci. Akce stíhá akci, v temných hlubinách číhají ostré zuby a chapadla a cesta do tři kilometry vzdálené základny se zdá býti nemožnou. Přesto se malá skupinka přeživších vydá na strastiplnou výpravu, která připomene snad všechny filmy s VETŘELCEM, i když je jasné, že oběti budou. Asi nemá cenu sepisovat seznam filmů s podmořskou tematikou, které se možná staly inspirací, včetně Propasti, Koule či 20 000 mil pod mořem, jelikož vymyslet něco nového v mořských hlubinách není zrovna jednoduché. Já mám podmořská dobrodružství rád, ať už to byl levnější Znak Neptuna z Kanady, nebo katastrofické Dobrodružství Poseidonu, či žraločí Útok z hlubin. Napětí, atmosféra, akce a cosi ve stínech mne bavilo. A že mnohdy člověk nevěděl, co se tam skrývá? To je právě ono! Fantazie pracovala na plné obrátky. Snad jen monstra mohla být nápaditější, a nebo se dalo rovnou vsadit na Cthulhu. Ať tak či onak nevím, jak zbývajících osm diváků na premiéře u nás, já si ale film užil. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nalhávat, to to téma tu už bylo mockrát. Oni také tvůrci těchto scénářů už nemají moc co vymýšlet. Všechny nápady už vyzobali ti co cestu prošlapávali před nimi a zde nutno přiznat, že dnes už to není cesta, ale pořádná autostráda. V zásadě se setkáváme s tím, že nějaká vesmírná loď tam nahoře buď něco natěží, nebo se s ní něco sveze a pak sledujeme osádku jak se s tím snaží bojovat popřípadě jak se nakonec snaží aby to nespadlo na Zemi. A pak je tu protipól. Neprobádané mořské hlubiny. Tedy skoro, protože lidi se už umí dostat i do těch nehlubších mořských příkopů, kde po hříchu ani tak nenachází nové formy života ale mikrotenové sáčky. Lidský bordel je už prostě doslova všude. Na dně může hrdiny potkat nepřízeň přírody, to jsou ta různá zemětření od o sebe se třoucích litosférických desek, až po sopečné erupce podmořských vulkánů. No a pak i zde mohou žít různá zviřátka, která nechtějí být rušena od svého klidu v té naprosté tmě a obrovském tlaku. A tak když vidí podivné svítící tvory, napadne ji to co obra v Dlouhém, Širokém a Krátkozrakém.. ,,Aha, jde mi sem nějaký jídlo! ''. Nechci spoilerovat, ale podobný problém bude řešit i parta hrdinů z tohoto snímku. Jsem rád, že tam byl Vincent Cassel, toho já rád a ještě raději jsem , že tam byla Kristen Stewart, protože tu já taky rád. Tady jí to seklo s tím krátkým utfitem, nehledě na to, že půlku filmu tu se svoují dokonalou postavou běhá jen ve spodním prádle :-). Jak jsem zmínil výše, námětově to nejde o nic převratného, ale film pobaví a zejména ,,mláďátka'' či co to bylo byla supr, hlavně polykací scéna se světlicí. Dávám za tři evakuační moduly. * * * ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako 99% skoro-lesba bych měla náležitě ocenit, že můžu koukat na druhou skoro-lesbu, Twillight Bellu, která má permanentně vlhký kalhotky a bradavky napínající práskačku. Jako bonus tam má vlhký kalhotky i skoro soukmenovkyně, takže sem se mohla během filmu buď teatrálně prstit a nebo odtrhnout svá šikmá očka od rýsujících se poštěváků a zaměřit se na děj. Buddhožel, sem se fuck zaměřila na děj. Mno v první řadě bych poprosila všechny, co tento snímek přirovnávají k vetřelci, ať si stoupnou do řady a roztáhnou nohy, ať je mohu s rozběhem nakopat do koulí, či do píči. Tohle má k vetřelci asi tak blízko jako já k...chvilka napětí...kozatý blondýně. Pro debily - "Ano, stále mám malá "prsa" a černý vlasy." Sice tu hraje můj oblíbený frantík Vincent Cassel, ale i když se snaží seč to jde, sám to neutáhne. Kristen není úplně marná, to zas ne...Ale to, že si vyholí hlavu z ní prostě druhou Ripleyovou či Connorovou neudělá a tu drsnou holku jí fakt nevěřím. Obludy jsou obludný, jenže jejich výskyt je zahalen erotikou - Jsou vidět na píču. Finální božstvo našeho H.P. Lovecrafta, mocný Cthulhu, je taky vidět dost eroticky - "Ano, pořád myslím jako že na píču" , takže tu nakonec máme maximálně průjemnou záležitost, kde se sice pořád něco děje, ale vidíme hovno. Za vlhký díry mrdnu tři, ale je to těsný, jak kunda dvanáctiletý "panny", co se ocitne " V síti " českýho predátora. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Pod vodou” , na samom dne oceána, v totálne najhlbšom mieste zemského povrchu, to je vážení a milí, naša - Mariánska priekopa, ktorá sa so svojimi, skoro 11. kilometrami, pyšní vo všetkých podmorských tabuľkách. To, čo je Mount Everest nad morom, to je ona pod morom ! Inak, panuje v nej aj neuveriteľná tma, ktorá je zároveň spojená i s neuveriteľným tlakom - 8 ton na palec, že ešte ťažšie sa tam dolu dýcha, čiže prevláda i maximálny pocit zo stiesnenej klaustrofóbie, a tak byť priamo tam, sa vôbec neoplatí, či čo...? Ale toto absolútne neplatí pre niekoľko vrtných staníc, medzi ktorými je napríklad i Kepler 822, keď ďalšia je trebárs: Roebuck 641, (či už aj opustený Sheppard), ktoré sú tam postavené iba pre JEDINÝ účel, a to kvôli ťažbe ropy, z ktorej budú následne prúdiť nevídané, finančné zisky. Má to však jeden podstatný háčik. Z intenzívneho a zimného spánku zrejme prebudili, (alebo už boli dávno hore ?), neznáme, novoobjavené hlbokomorské druhy, pričom ich hlavnej „Kráľovnej” , sa to isto nebude pozdávať, čo to tam tí samí, blázni zištní, prospechárski, stále, vkuse, navysoko vyvrtávajú, ba ani jej mnohopočetným potomkom už vonkoncom NIE, a tak treba zakročiť, pokiaľ je ešte čas, a tak nakoniec, kto z koho ? _ Bill Eubank týmto úplne zbytočným opičením sa po legendárnom, atmosferickom Votrelcovi, či oveľa slabších Votrelcov, určite nerozbil b-a-n-k tak, ako si možno, trochu naivne, zo začiatku, myslel ? 90 filmových minút, by som rozdelil asi takto: Úvodné, charizmatické a archívne titulky, sú vskutku, naprosto majestátne, rovnako tak isto, ako prvých tridsať minút z filmu, ktoré sú jednoznačne najlepšie ! 1/3 funguje bezprostredne - strhujúco, ale s ostatnými tretinami, je to čoraz horšie. Ani mi výraznejšie neprekážalo, že imituje Aliena, ako hudobným motívom, tak i otváracou sekvenciou + so zopár ďalšími. Na chvíľu som bol normálne rád, až poctený. No, akonáhle sa snímok postupne posúval ďalej, tak moja radosť sa akosi začala vytrácať, za čo môže pravdepodobne nikto iný, než Brian Duffield, inak, typický - béčkový scenárista, ako vyšitý, keďže si nevedel dať rady, ako rozumne nadviazať na jadro a záver ! Skrátka, chceli nakrútiť podmorského Votrelca, čo sa im kompletne míňalo účinkom. Obsadenie ma nijako zvlášť neinteresovalo, aj keď v ňom dve slečinky pobehovali v spodnej bielizni. Hudba, strih a kamera celkom ušli, no pod tou vodou som väčšinou mával problém orientovať sa, kde vlastne som ? Pôvodný ALIEN môže byť stále veľmi spokojný, lebo sa mu zatiaľ nikto nepriblížil ani po päty ! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama