Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Roman J. Israel, Esq. je dramatickým thrillerem, který se odehrává v samém srdci přetíženého soudního systému v Los Angeles. Denzel Washington v něm představuje odhodlaného a idealistického obhájce, jemuž život zcela rozvrátí série bouřlivých událostí, které jsou velkou zkouškou pro aktivismus, jenž dosud celou jeho kariéru charakterizoval. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (73)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,962,778Tržby Celosvetovo $13,025,860▐ Denzel Washington je iná herecká liga a tu to dokazuje, dosť povyšuje túto snímku o zádumčivom advokátovi, žijúcom takmer v ústraní. Nestratí sa tu ani Colin Farrell, ktorý dosť dobre sekunduje. V závere to má slušnú gradáciu a celkovo sa tu nájde hneď niekoľko silných momentov. /65%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Teprve druhý celovečerák Gilroye, tentokrát o poznání méně soustředěný a precizní než ten první. Velká škoda, protože Denzel si toho afro alternative idealistického právníka zmatkaře zatraceně užíval a po x rolích gangsterů a equalizerů je docela zábava sledovat ho v pro něj vcelku netypické roli koktajícího obtloustlého podivína, trpícího zcela jistě částečným autismem. Tvůrci ho ale využili spíše jako solitér, než jako vhodný nosný aspekt příběhu o dobru a zlu. Správné životní a právní ideologie, vs. nekompromisního materialismu a pokrytectví. Zobrazují oba konce jasně dané a tak to nikdy není. Vcelku krátkozraké a navíc ani ne extrémně zábavné a strhující. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Máme tu další právnický snímek, který však moc nenudí, naopak je celkem zajímavý. Respektive postava Romana J. Israele je zajímavá. Je to čestný muž, ale i on se nechá zlákat a udělá jednu chybu, a to ho stojí život. Na tom, že byl film dobrý, má velkou zásluhu Denzel Washington a Colin Farrell, kteří odvedli dobrou práci. Líbila se mi také Carmen Ejogo. Mrzí mě jen, že jsme se na konci nedozvěděli, jak dopadla ta žaloba, kterou na konci podával George Pierce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Skoro celý film jsem si myslel že tohle natočil Spike Lee a jak jsem později zjistil on to byl někdo jinej. Zhruba rozumím co tím tvůrci chtěli divákovi sdělit a Denzelovo herectví je naprosto v pořádku. Dokonce se zde vyskytuje i pro jednou opět sympatický Farrell, který doufám bude podobné výkony předvádět od teďka pořád. Co mě na filmu tedy vadí? Trošku délka, trošku zvolené téma, trošku podivínská postava, málo vypjatých momentů.... od všeho trošku. 55% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Snímek měl premiéru na festivalu v Torontu a děj se odehrává na půdorysu přetíženého soudního systému v současném Los Angeles.Díky Washingtonovu výkonu se o děj alespoň trochu zajímáme. Washington znázorňuje odhodlaného idealistického obhájce, jehož život rozvrátí bouřlivé události. Jde o studii povahy a morální výklad v thrillerovém obalu. Scénář je celkem inteligentní, ale nemá moc co říci současnému divákovi. “ Výtečný Colin Farrell hraje ambiciózního bohatého právníka, který hlavního hrdinu u sebe zaměstná. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Na začiatku filmu jazdí George (Colin Farrell) na svojom BMW s novým typom kalifornských poznávacích značiek s čiernym pozadím a zlatým písmom. Na konci filmu má však na tom istom vozidle poznávaciu značku s bielym pozadím a modrým písmom. (Real Tom Hardy)
  • Natáčelo se ve městech Los Angeles a Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno