Reklama

Reklama

Mladý pilot Alexej jen těžko získává přízeň zkušenějšího kolegy Leonida. Oba muži však čeká osudová zkouška, když budou nuceni evakuovat turisty z oblasti zasažené sopečným výbuchem. Poklidné přistání se promění v noční můru poté, co erupce zničí letiště a poškodí startovací dráhu... Mladý vojenský pilot Alexej Guščin je navzdory svému talentu a vlivu svého otce, leteckého inženýra, propuštěn z armády, protože jednal v rozporu s rozkazy. Přihlásí se na místo pilota letecké společnosti, kde se má podrobit přijímacímu řízení vedenému přísným pilotem Leonidem Zinčenkem. I přes Zinčenkovy pochybnosti je přijat a stává se Zinčenkovým stážistou. Guščin hledá cestu k Zinčenkovi, který je i doma velice přísný na svého syna Valeru. Guščin se seznamuje s kolegyní Alexandrou Kuzminou, do které se zamiluje. Alexandra je sebevědomá a Guščinův zájem nejprve neopětuje, brzy spolu ale začnou chodit. Guščin a Zinčenko jsou povoláni do Afriky, kde mají evakuovat turisty před válečnými událostmi. Guščin je ale rozzlobený, že nemohou evakuovat rovněž místní emigranty, čímž proti sobě popudí vedení společnosti. Zinčenko však Guščina podrží a oba jsou přiděleni k pravidelným letům do jihovýchodní Asie. Zinčenko s sebou přibírá i Valeru, od kterého očekává, že se zlepší v angličtině. Během jednoho letu na Aleutské ostrovy jsou piloti požádáni, aby evakuovali turisty v oblasti, kde vybuchla sopka. Celkem poklidné přistání se však promění v noční můru poté, co sopečný výbuch zničí letiště a poškodí startovací dráhu. Guščin se navíc musí do hor vydat ještě pro jeden uvízlý mikrobus s turisty. Zinčenko a Kuzmina jsou nuceni startovat a nechávají Guščinovi na letišti druhé letadlo s palivem. Guščinovi se podaří mikrobus zachránit a i jeho letadlo odlétá. Zinčenkovi však dochází palivo a jediným řešením se ukáže přestup cestujících ze Zinčenkova letadla do Guščinova... (TV Prima)

(více)

Recenze (92)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

No jo, rusové se pokusili o katastrofický snímek podle amerických vzorů a výsledek nic moc. Začátek rozhodně není špatný, Agne Grudyte je moc hezká, ale vůbec nehraje - Danila Kozlovskij je pravý ruský bohatýr, ale naprosto neuvěřitelná stopáž přesunu lidí z letadla do letadla je opravdu hodně nudná... Škoda, že to má takovou tu zápletku s lávou, dalo se čekat, co se stane a to se tak stalo, ale zase natočené to tak špatně není...50% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mamííí, až vyrostu a budu těžit - eee - něco na ostrově, který je vlastně sopka, tak až se ta sopka probudí, chci, aby mě tam odtud zachránil Danila Kozlovskij. Ale jo. Sešla se tu sice všechna možná i nemožná klišé jako: mladý talentovaný pilot, který má problémy s disciplínou, nedorozumění s otcem (to tam máme hned dvakrát), rozchod s partnerkou, ztráta sebedůvěry, respekt i obava ze zkušenějšího nadřízeného, okamžik, kdy se ukáže, co v hrdinovi skutečně je, ale nějak mi to nevadilo. Navzdory totální přepálenosti té katastrofické části to dokázalo být i celkem napínavé, obešlo se to bez nějakých velkých keců, lidi včetně hlavních hrdinů mají v kritických chvílích strach a v rámci možností se chovají celkem uvěřitelně (to prosím berte čistě v rámci žánru, pochopitelně to není Sully nebo jiný realistický film). Mimochodem, pokud si pamatuju, tak řada scén byla udělaná tak, aby připomínala starý film z roku 1979 (a třeba pohled na ulomenou záď letounu Tu-154 na ostrovním letišti byl přímo ložený odkaz). Než jsem začal psát komentář, byl jsem rozhodnutý dát tři hvězdy, ale teď si vlastně říkám, že co: nenudil jsem se, bylo to nakonec docela sympatické a navzdory vpravdě katastrofické přepálenosti (ze které jsem si během filmu dělal legraci) to dokázalo být napínavé, takže přidám ještě tu jednu navíc. Tak honem dokončit komentář, než si to zase rozmyslím. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel a ani neplánujem vidieť, ale musím uznať, že tento remake, keď si odmyslím "rozprávkové rozumej nereálne" prvky, bol vcelku dôstojným konkurentom pre americké blockbustery. Síce sterilné, ale Danila Kozlovskij, ktorého poznám už pár rokov, dal svoj štandardný výkon, aj keď svoj doterajší vrchol mal zatiaľ v Legende 17. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Sovětské, ehm tedy ruské, akční kino, které si v ničem nezadá s klasickými holoúdovskými akčními výplachy. Tedy akce je přepálená a samozřejmě nechybí šťastný konec. Co tomu lze vytknout je dlouhá stopáž, které je v kombinaci s komerční TV a nejméně 5 bloky reklam skoro otravná. NIcméně i přes tuhle drobnost film rychle ubíhá, s postavami se rychle sžijete a jako akčně-katastrofický film to není špatný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi borec. Tvrdohlavost prý přináší štěstí. Teď tě nenechají lítat ani s práškovací Andulou." Rebel Guščin je ale geroj, takže je jasný, že se s ním v kokpitu ještě setkáme. Pro správnýho hrdinu totiž není žádná ranvej dost krátká, žádnej oheň dost žhavej a žádnej problém dost velkej. Bez mučení se přiznám, že jsem většinu času řval smíchy jako kdysi při budovatelskejch agitkách. Je mi zcela jedno, jestli to bylo míněno vážně nebo je to sranda, ale každej musí pochopit, že teď musím provést únos dvou Boeingů a začít trénovat přesun cestujících za letu. To přece musí fungovat. Vyzkouším a když to náhodou nevyjde, tak se to patrně dozvíte v Událostech. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal v Moskve a na Kryme od 18. septembra 2014 do 10. februára 2015. (Arsenal83)
  • Slogan filmu znie: „Keď je zem v plameňoch, spása je v nebi.“  (Arsenal83)

Reklama

Reklama