Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 2

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (411)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal další jízdu ve stylu Pařby, bude mírně zklamán. Ani označení pouze jako "komedie" není tak úplně správná volba, protože až na několik vážně povedených momentů se film táhne spíše v dramatickém duchu. To ale ve výsledku není špatné a filmu to naopak celkem sedne. Škoda jen, že trailer naladil úplně na jinou vlnu. Co ale filmu moc nesedne, je přepísklá stopáž, kdy by se dalo opravdu hodně krátit. Na druhou stranu je film doprovázen úplně božím soundtrackem a vypráví kulervoucí story o dvou manících, kteří chtěli přijít za každou cenu k hromadě peněz. Trochu mi to připomnělo Pain & Gain, ale to bylo o chlup lepší. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Režisér Pařby ve Vegas dostal chuť urobiť svoju verziu Obchodníka se smrtí. Prvoplánový popis, ja viem, ale nedá sa inak. Týpci a zbraně nemajú kvalitu ani jedného zo spomínaných. Vo výsledku sa jedná o film, ktorý nespokytuje žiadne silné okamžiky, ani silné herecké výkony a pařmensky pôsobiace vsuvky dojem do nadpriemeru nehodia. Rýchlo vyprchajúci výstrel tvorcu komédií do vážnejšieho zákutia filmu, ktorý priniesol najkrajšie oči roku 2016 značky Ana de Armas. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Film, který drží nad vodou Jonah Hill, protože Todd Phillips se rozhodně na režijní stoličce moc nepředvedl. Doteď nechápu, že mu hlavouni přiklepli Jokera, protože mě připadá jako rutinní režisér. Příběh je založen na skutečných událostech a pojednává o přeprodejcích zbraní, kteří samozřejmě prahnou po větších a větších zakázkách, až tvrdě narazí, když mají americké armádě dodat obrovské množství zbraní a nábojů. Miles Teller tady působil jaksi nepatřičně a jeho voice over si mohli tvůrci odpustit. Kdybych měl film k něčemu přirovnat, tak je to chudý příbuzný Obchodníka se smrtí. Na druhou stranu se na to dobře dívá a nemusím se plácat do čela kvůli pochybným scénám. Docela povedený vtip byly nakonec tresty, které si borci vysloužili. 4 roky, potažmo 7 měsíců na svobodě pod dohledem je jako plivnutí do ksichtu spravedlnosti. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle gangsterské vzestupy a pády. Líbil se mi Vlk z Wall Street, líbil se mi Pain and Gain a War Dogs jsou taktéž boží. Sledovat hlavně Jonaha Hilla = extázi. Jeho parťák mu ostudu rovněž nedělá. Hudební složka jak už to v podobných filmech bývá zvykej představuje parádu na druhou. Není si vůbec na co stěžovat. Ba právě naopak. Bylo mě líto když film skončil a hrozně se těším na další podobný dospělácký nášup. Todde Phillipsi bravo! Nečekal jsem že mě ještě někdy oslníš. 85% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, pokud budete brát vážně, že dva pětadvacetiletí týpci vydělávají miliardy ve zbrojním průmyslu. Velmi pozitivně hodnotím hlavně to, že film odkrývá, kolik peněz z kapes daňových poplatníků mizí v nábojích a samopalech kdesi v Arabských zemí a na chudé a bezmocné v USA už jaksi nezbývají peníze. Určitě lepší 3 hvězdy! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Aj keď sa ústredná dvojka rozhodla prebaliť čínske náboje AK-47 7.62 do obalov bez označenia, v skutočnosti by to moc nepomohlo, nakoľko je na každom náboji vyrazený rok výroby aj informácie o továrni, kde boli vyrobené. (Real Tom Hardy)
  • Pri rozhovore v Miami na pláži v pozadí pri pohľade na Efraima Diveroliho (Jonah Hill) dvojica muž - žena odchádza. Pri opätovnej odpovedi Davida Packouza (Miles Teller) je tento pár na druhej strane a prichádza. (speedy7929)
  • Scény z Albánie byly natočeny v Rumunsku. Bashkimova žena (Liliana Cristina Circei) ve skutečnosti mluví rumunsky. (L_O_U_S)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama