Reklama

Reklama

Emocionálně působivý film vypráví příběh osamělého mladíka Cala (Dean) bojujícího o přízeň svého přísného otce (Raymond Massey) a oblíbenějšího bratra Arona (Richard Davalos). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Rogue 

všechny recenze uživatele

East of Eden silně připomíná filmy Douglase Sirka - neúnosně roztahané limonády technicolorových barev. Bohužel chybí Sirkovy podivné vedlejší postavy, díky kterým jeho dramata vyčnívají nad konkurenci. Zdá se, že popularita Kazanova nepříliš povedeného zpracováví Steinbeckovy knihy stojí jen na rebelské slávě Jamese Deana. A té já nerozumím. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím označit jako zklamání a jsem si tudíž vědom, že svým hodnocením půjdu tentokrát silně pod místní průměr (což se mi u filmů těchto období nestává). Příliš předramatizované a nudné, postava Cala není absolutně vysvětlená. Potvrzuji výborný dabing ČT, bratry namluvili Vladimír Dlouhý a Ondřej Vetchý. Herecky na vysoké úrovni, především zásluhou Deana. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jak osudové se ukázalo být spojení dvou mimořádných talentů: Jamese Deana a Vladimíra Dlouhého, který ho v tomto snímku namluvil. Myslím, že jsem ani nečekala, že by se mi Na východ od ráje mohlo tolik líbit. Jakékoliv příběhy o "loserech", rebelech, podivínech a společností odstrčených lidech jsou mi blízké a zrovna tento považuju za vysoce vydařený. Mezi jeden z nejsilnějších momentů rozhodně patří emotivní závěr. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dean jako nejistý, zasněný a většinou mlčenlivý mladík, kterého souží nedostatek lásky, chybějící matka a především totální neporozumění, s kterým se všude setkává. Hlavní roli v samotné dramatické struktuře filmu hrají stará biblická témata - především hledání otce a konflikt Kaina s Abelem. Film je na vysoké úrovni sám o sobě - "šikmá kamera" ve chvílích nejistoty hlavních hrdinů a ještě o něco vystupňovanější postup pomocí houpajícího se Cala. Přes to přese všechno tady jde "skoro jen" o citlivého rebela s celkem patrnou příčinou svého buřičství. Zajímavé je, že v německé verzi byla vystříhána takřka všechna místa obsahující narážky (po pravdě řečeno dosti výrazné "narážky") na protiněmecké nálady let 1917-18. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

James Dean takmer neustále na kamere hrá rolu, ktorá mu vzhľadom na jeho detstvo bola veľmi blízka a tak jeho herecký výkon je v podstate na daný scenár bravúrny. Samotný scenár je však podľa mňa v prvých dvoch tretinách filmu jalový. Tretia gradovala od minúty k minúte a našiel som tam niečo akoby aj zo svojho života a tak mi to zachránilo film. Inak hlavná postava má podľa mňa na časy, ktoré zobrazuje, dosť neobvyklé oblečenie. Škoda toho Deana, talent zjavne mal a fešák bol taký, že sa mohol stať väčšou ikonou svojej doby než bol Elvis Presley a dnes by skôr Pitta neprirovnávali až tak k Redfordovi, ale skôr k nemu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (17)

Reklama

Reklama