Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v animovaném komediálním snímku Angry Birds ve filmu 2. Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (107)

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Tvůrci zde šli totálně na jistotu a přinesli pokračování, které se stylem vyprávění, humorem či animací, nijak neodlišuje od svého předchůdce. Ale ono to vlastně nevadí, protože mně osobně jednička sedla a tudíž z dvojky rozhodně nejsem zklamaný. Jen to asi vypadá, že jsem o něco více dospěl, protože jsem již tvůrcům nešel tolik na ruku a bohužel jsem si nemohl nepovšimnout nedostatků. A to ať už ve scénáři, v celkem obstojné, ale zato nijak oslňující animaci, či v humoru, který je prostě jednoduchý a dětinský. Ono tenhle film je celkově mířený na úplně jinou (mladší) věkovou kategorii a ačkoliv i mezi takovými se najdou některé, co potěší i starší publikum, tak tento to podle mě nezvládá a ačkoliv se tedy v porovnání s prvním dílem kvalitativně nijak nepropadl, tak v mých očích už jde pouze o lehce nadprůměrný animák a nic víc. 60% ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Detinské, primitívne, nekreatívne a príbehovo obrovské NIČ. No napriek tomu nesklamalo, ba naopak, naplnilo moje očakávania. Toto je presne ten typ hollywoodskeho blockbuster animáku, ktorý vznikol čisto len za účelom zisku. Veď na deťoch sa vo filmovom biznise zarába predsa najlepšie. Decko vždy príde aj s aspoň jedným rodičom, ktorý musí paradoxne za svoj lístok nedobrovoľne zaplatiť viac. Každopádne, nerobím si ilúziu o pixaroch. Každý (skoro) film je vytvorený pre 💰💰💰, avšak niektoré majú aj pridanú hodnotu. Toto by malo pri rozprávkach platiť dupľom. Akože, načo je dobrá takáto ********?!? Okej, to som sa trošku opustil, teraz k veci: Naozaj je to strašná bieda, aspoň čo sa príbehu týka. Logiku tu radšej ani nespomeniem. Animačne fajn - pekné, farebné (veď bodaj by nie). Postavy sa tiež celkom dajú zniesť (najmä king Pepa, drobci a ten žltý turbo sú obzvlášť vydarení), + sa mi páčila nutnosť spolupráce medzi Prasatami a Vtákmi (nelietavými). Humorná stránka, ktorou je to celé prešpikované do maxima, je vtipná len na absolútne minimum. Vtipy skrátka celé zle. Napriek tomu sa pár slušných scénok našlo. Jednotka ma celkom bavila až do samotného konceptu hry - vystreľovania vtákov z praku. Prvému filmu teda zakomponovanie konceptu populárnej videohry za mňa vôbec nevyšiel (nič iné však nie je toho dôvodom ako scenáristická lenivosť). Dvojka ho zase pre istotu absolútne nevyužíva (mimo dopravy v úvode). Ja sa aj z tohto dôvodu pýtam, čím by boli tieto dva filmy, keby nemali na sebe nálepku Angry Birds? No finančne úspešnými hitmi určite nie... ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Dvojka Angry Birds celkem překvapivě neztrácí energii a jako neřízená střela se vrhne hned na věc. Tvůrci sice mířili věkově trochu níže, než by možná někteří dospělí potřebovali, ale nic to nemění na tom, že se ptáci neustále dostávají do šílených situací a film má neuvěřitelně zběsilé tempo. I díky tomu se nestihnete nudit (jako třeba u jedničky). Jasně. Místy je to moc dětinské, ale absurdní vsuvky s malými ptáčaty jsou dokonalé (hodně připomínají scénky se Scratem z Ice Age) a Chuck je taky parádní. V průběhu projekce jsem byl v pokušení jít i o něco výše, ale zase tak úžasné to nebylo, za což může hlavně divoký mix soundtracků, který byl docela přepálený. Takový styl Strážců Galaxie. Ale bez vnitřního řádu a sebekontroly. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jednotku som videl za veľmi zvláštnych okolností a tak som si povedal, že si z toho urobím tradíciu a tieto nasraté vtáky budem kukať v kine. Dvojka opäť prináša zaujímavý príbeh, posolstvo a jednu skvelú scénu, takže od jednotky sa nejak extra nelíši. Divák sa aj zasmeje, aj zamyslí, hlavne sa nenudí, má to spád a rozumnú minutáž. 2 z 5 ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Už jednotka prišla s krížkom po funuse, no zázračne nejaké doláre zarobila a tak tu teraz máme dvojku - v čase keď po Angry Birds už neštekne ani pes. Všetko je ale horšie ako minule, podarené gagy sa zredukovali v podstate len na infitráciu labáku v prevleku za degenerovaného orla. Zvyšok je síce stále kriklavo farebný a naspeedovaný, ale kričanie po sebe zábavu nerobí. 5/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Když Stříbrnka s Rudohněvem rozbíhají kouli, musí se dostat na rychlost 100 km/h. Na hodinkách mají rychloměr a dosáhnou „požádované“ rychlosti 65 mph, což je ale v přepočtu 104 km/h. (PAULOO)
  • Když Leonard (hlavní vepř) přijde za Rudohněvem sestavit tým, je venku tma, ovšem v další scéně, kdy navšítí Bombase a Žluťase, se děj odehrává ve dne. (PAULOO)
  • V scéne, kde Striebrenka hovori Rudohnevovi, keď sa pokúšajú dostať do superzbrane, že lano je moc krátke, tak to nie je pravda. V nasledujúcej scénke sa spustí na lane až dole a ešte vydá dĺžka lana aj pre Rudohneva. (Budisovie)

Související novinky

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Reklama

Reklama