Reklama

Reklama

Susan Morrow (Amy Adams) má všechno, po čem vždy toužila, a přesto se ocitla v životní pasti. Kurátorka galerie moderního umění se snaží svou vnitřní prázdnotu zaplňovat vystavováním šokujících exponátů a po nocích bdí v prázdné zlaté kleci v luxusním domě v L. A., ze kterého asi i před ní nápadně často utíká její partner. Rukopis románu Noční zvířata, který napsal její bývalý manžel Edward (Jake Gyllenhaal) by mohl být dokonalým lékem na nespavost. Kdyby nebyl jeho příběh tak zneklidňující... Jeho hlavním hrdinou je Tony (také Jake Gyllenhaal). Spokojený chlap ve středním věku vezme ženu a dospívající dceru na rodinnou dovolenou do Nového Mexika, kterou však přetne náhodné noční setkání s trojicí násilníků na opuštěné texaské dálnici. Tony nemá proti přesile sebemenší šanci a nedokáže tak zabránit únosu svých blízkých. Další den se s pomocí cynického detektiva (Michael Shannon) vydává po stopách zločinců, ale šance na záchranu ženy a dcery je, zdá se, mizivá. Daleko od tohoto dramatu, ve spícím L. A., si čím dál vyděšenější Susan při jeho čtení uvědomuje, že krutý text je paralelou k jejímu vztahu s bývalým mužem. Že je neobvyklou pomstou za to, jak strašně mu kdysi ublížila. (CinemArt)

(více)

Recenze (711)

shaacul 

všechny recenze uživatele

Jsem sám kdo si při sledováni tohoto filmu vzpomněl na režiséra N.W. Refna? Pokud by mě někdo řekl že to natočil - no jasně takhle Refn vypadá. Začátek jedno velké WTF, pak se střídají silnější a slabší chvíle. V podstatě všichni herci podali výborné výkony. Další WTF, proč je manželkou ve skutečném světě Adams a v knize Fisher? Chtěl Ford říct že si je vědom že vypadají stejně, nebo neměla Adams dost místa ve svém pracovním kalendáři? Pro mě osobně byla nejsilnější konverzace která se odehrála zhruba v polovině filmu mezi dcerou (Amy Adams) a matkou (Laurou Linney). Tenhle rozhovor vysvětlil vše co se odehrálo před a také vše co se odehrálo pak. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Rich bitch zničí dobrého chlapa s umeleckými vlohami a nájde si pekného a bohatého asshola ktorý ju neskôr vymení. Vraj nedokáže ani napísal knihu. Tak jej teraz jednu napísal - obrazne popisuje rape & revenge kde si môže ona teraz predstaviť aké to pre neho bolo. ()

patbat 

všechny recenze uživatele

Tři výjimečné, do sebe se prolínající příběhy. Chladná a osamělá současnost, smutná a romantická minulost a potom je tu ten třetí - a právě on mě dostal. To co předvedl Jake Gyllenhaal a Michael Shannon, panečku... Thriller, při kterém tuhne krev v žilách a hlavní postava je bezmocná, je role jako stvořená pro Jakea, ostatně jsem se o tom přesvědčil už v Zodiacovi a ve Zmizení. Každou sekundu co nebyli na plátně jsem si nutkavě přál, aby se znovu zjevili. Není divu, že i za tak relativně malou roli stejně jako v Nouzovém východě si Michael odnesl nominaci na Oscara - byl brilantní. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Asi moje filmové pochopenie nie je na požadovanej úrovni. Nejakým spôsobom som si dva príbehy odohrávajúce sa vo filme nedokázal spojiť. Možno to bude tým, že som zostal pohltený románovou story, ktorá je dychberúca a napätý som bol počas každej chvíľky. Film parádne plynie a jeho úplný záver je výborný. Možno by to chcelo ešte jedno pozretie, brániť sa mu určite nebudem. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Pod výtvarně a hudebně perfektní slupkou prázdno. Tisíce zbytečných keců v Susaniných dialozích.Výtečný detektiv, všechno jen ne cynický. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Dost slaba kriminalka na muj vkus. Na svoji dylku se ve filmu spis keca a akce je velmi fadni. Flashbacky, ktere se ve filmu promitaly me nekolikrat zmatly, a konec jsem dost dobre nepochopil. Melo jit o roman? Moc dlouhe a nudne. Ty dve hvezdy jsem ze sebe musel nasilne vysoukat, a to je asi jen diky hlavnimu padouchovi, kterej byl opravdu slizskej. Ale k filmu se urcite nehodlam nikdy vracet. ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Osobně nemusím tento typ režie, kdy jsou scény tak dlouhé, až jsem, díky svým diváckým návykúm, unuzen k smrti. Ale tohle je přesně ten typ filmu, kdy je to použito v záživné míře. Mimochodem tomu dopomáhá skvělý soundtrack a samozřejmě i úžasný konec, díky kterému jsem vše pochopil. Možná bych nakonec jen řekl, že jsou Noční zvířata trochu hůře sestříhaná. 9/10 ()

necrosrandist 

všechny recenze uživatele

Melodrama s násilím pro násilí a příběh téměř nula. Myslím, že ani úvodní titulky, které jsme nestihli, by výsledný dojem nijak nezlepšily. Intoušská obec možná v kině dojde orgasmu, ale jako celek, včetně závěru, to jednoznačně nefunguje. Přítelkyně mně rozesmála větou: "O chlapovi co bývalé ženě za trest napsal knížku". ()

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel s Leďasem, což je zážitek sám o sobě. Navíc byla ve mně malá dušička po přečtení některých recenzí, kde se kolegové přiznávají ke sníženému intelektu, který se tentokrát projevil neschopností sledovat (podle nich) příliš zašmodrchanou dějovou linku. Já se neztratil ani jednou a to taky nejsem žádnej Ajnštajn! Za mně dobrej biják! ()

Sathana 

všechny recenze uživatele

no, nenudilo mě to, ale určitě bych to nikomu nedoporučila.. I když si čtu o čem to mělo být, tak mi to přijde dost nadsazené a přitažené za vlasy.. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to v pipelině tak dlouho, až jsem skoro zapomněl, proč jsem si tenhle příběh do to-watch listu dal. První momenty, první tóny – a bylo to jasné, krásné smyčce a orchestrace Abela Korzeniowského už poznám. Příběh v příběhu, plynulo to dlouze, dlouhé pohyby, zvolna kupředu jak dálkoví bruslaři na zamrzlém holandském kanálu. A vlastně mi to došlo až v titulcích: Tom Ford – stejné téma, zcela jinak a přitom stále stejně, ta melancholická posmutnělá nálada – nelze se vrátit, nelze, nelze... [90%; 2016-12-16 CinemaCity Nový Smíchov] ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající, syrový thriller ! Už dlouho mne žádný film tak nevtáhl do děje, jako tento snímek...Skvělá Amy Adamsová, která byla výborná i v Příchozích, což bylo sc-fi události loňského roku... ()

wick 

všechny recenze uživatele

Vizuálně lepší než dějově...což odráží odkud Tom F. pochází. Prolínání dvou rovin filmu trochu uškodilo, příběh z knihy byl zajímavější a sám o sobě by si vystačil. I tak nadprůměr v záplavě průměru. ()

reiser 

všechny recenze uživatele

V momente, keď Amy Adams otvorí knihu, začne byť pozeranie ťažšie ako dámy z úvodných titulkov. Ťažké vďaka atmosfére strachu, ktorý som prežíval, ako keby som sedel s Jakeom a jeho rodinkou sám v aute. A to preto, lebo Jake Gyllenhaal je majster ťažkej váhy a mňa pohľad naňho stresoval tak, že mi pritom začali rásť žalúdočné vredy. A po tom, "po akcii", prichádza na scénu dokonalý Michael Shannon, ako absolútny kontrast k Jakeovi, aby svojimi šerfiskými očami ešte znásobil vaše odsudzujúco-sústrasné pocity k hlavnej postave románu. Apropo! To je len román, metarovina filmu! Skutočná realita filmu má svoj vlastný príbeh, ktorý ťahá, rovnako dokonale Amy Adams, pričom táto hlavná "nefiktívna" rovina filmu je, hoci úplne iným spôsobom, rovnako znervozňujúca. No a úžasné je práve to, ako sú tieto dve roviny spolu zohrané. Svoju súhru nepodsúvajú, nevyžívajú sa v jej nápaditosti, nechávajú to na vás. Berte. ()

zvolsi 

všechny recenze uživatele

Slovy básníka "je to pičovina" Herecké výkony slabota, dialogy ještě horší. Režisér a scenarista v jedné osobě asi moc nevěděl, co to vlastně chce natočit a nebo se mu to prostě natočit nepovedlo. ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Zvlastny film s Ackovymi hercami. Pribeh a dejove linie su naservirovane tak aby clovek nemal z toho gulas v hlave. Postupne odhalovanie je napinave a mna to zaujalo hned od uvodnych tituliek ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Málokdy, bez jakéhokoliv přemýšlení, dám okamžitě 5. Klady: od začátku až do konce poutavě prolnutý vlastně jeden Revange příběh a k tomu perfektní hudební doprovod. Velká poklona pro Forda, Korzeniowskiho a Amy Adams, za audiovizuální a myšlenkově citový útok na moje smysly. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama