Reklama

Reklama

Jak balit holky na mejdanech

(festivalový název)
  • Velká Británie How to Talk to Girls at Parties (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Velká Británie, rok 1977. Oslavy pětadvacátého výročí korunovace královny Alžběty II. jsou v plném proudu, punková vlna odporu proti establishmentu vrcholí a někde uprostřed této společenské vřavy se nachází Enn. Středoškolák, který má momentálně dva cíle: založit kapelu a najít si holku. To druhé se mu možná podaří, když se na hodně divném mejdanu seznámí se Zan, zvláštně naivním stvořením, které punk považuje za jinou kolonii. Toto nedorozumění je ale pouze první indicií, která naznačuje, že oba mladí milenci nemají stejnou domovskou planetu... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (62)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nejšílenější, nejvtipnější jízda z Varů a navíc super herci a ještě suprovější britský humor za pěkně dlouhou dobu. Absolutně skvělý mimozemský odvaz se spoustou ujetých postav zahalený do britského punk vizuálu s prvky sci-fi, hlasitou hudbou, přisprostlými, ale velmi sympatickými vtipy na pozadí jedné bizarní meziplanetární lovestory. Potěšila odvázaná Kidman i Matt Lucas v jeho další roli podivína. Těžko to tady popsat slovy. Byl to zkrátka totální pojeb. KVIFF 2017 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy sranda, místy zajímavé, místy zase totální píčovina. Dohromady je to něco, na co se dá koukat, ale nakonec si z toho divák vlastně nic neodnese, protože to je tak divné a neobvyklé, že to moje vnímání občas nepobíralo. Zvláštní je, že u tohohle filmu by si člověk obhájil jakékoli hodnocení. 50% ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem tedy úplně něco jiného, ale nakonec jsem se skvěle pobavila. Úžasný britský humor, tady trochu ujetý, ale rozhodně stálo za vidění. Britská punková scéna řízlá pár mimozemšťany v kosmických oblecích. Dobré hlášky. Kvalitní herecké výkony. ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Punk? Kolonie? Už od prvních minut, je to tak zvraceně zvláštní výmysl.. kterej se mi nepovedlo pochopit. Grejt Britn má tak skvělý filmy a pak tohle?!! Co to do psí prdele jako je?? Pár mladých kluků, vyznávající pank, narazí na mejdan, kde jsou lidé v zavěsech, holky z vlasy ve tvaru dílda, sladěné do černo-oranžové, které mají především zvýražněny kozy a kundu, pak nějakej fialovej tlusťoch, modří, červení, "normálně" oranžoví, sakáči, tohle ani nevím jak popsat, vypadá to jak prasklý kondom plnej semene, protahlý přes pusu, pak snad matka, avšak vypadá jako starej zdegenerovanej chcípák a nakonec žlutí.. takže mladí kluci navštíví mejdan, aby se pobavili, avšak budou omámení, první týn zůstane s podivíny, kde "kříčí", druhý s kozo-kundama a poslední najde žlutej koutek, druhej zjistí, že kozo-kundy se nějak množí a chcou ho rejpnout, zatímco ten poslední se zalavískoval do žluťavky, takže jí čmajzne.. veme jí domu, kde se seznámí s mammy-ou na hajzlíku.. Zan poté půjde s Ennem na pank, to co se jí tak líbí, když se nakonec dostane k výstoupení, kde zazpívá svou kolo(a)nální píseň o kanibalismu, dáv jí začně milovat a pohádají se.. Enn se z toho úspěchu naštve a odejde.. nakonec je tam nějakej boj s kolonií matky, aby jeho Zan nesnědlí, nakonec ho stejně lívne,.. Je pank vážně tak divný? :) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten film u kterého lituju, že je mi tolik, kolik mi je. Být mi alespoň o půlku méně...nepochybuju o tom, že bych si to více užila. Ale i tak - dobré. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Taková lucidní punková ujetá jízda, na základě povídky Neila Gaimana, na základě které vznikl i komiks. Každopádně film to dotahuje do daleko hlubší podivnosti, ale zároveň to celé rozvádí dál a dává tomu tak nějak uspokojivý konec. Co byla původně krátká neuzavřená povídka se tady rozprostírá do celého filmového příběhu. Což je fajn, protože je to trochu jiné, nové a nevšední.Nemůžu to doporučit komukoli, ale fanouškům předlohy rozhodně ano. A byl bych rád za víc takových filmových příběhů, které evokují hranici snění a reality. ()

rumczeis 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel jen díky názvu a vysokému hodnocení na ČSFD, neviděl jsem dopředu trailer ani si o něm nic nepřečetl. Výsledkem tedy bylo jedno obrovské WTF, opravdu větší bizár si asi nepamatuji. S odstupem několika hodin ale přicházím k závěru, že to vlastně bylo takové klasické staré sci-fi, kdy lidé nechápou princip onoho mimozemského života. Podobně jako u Odyssea a hvězdy nebo Světa podle Prota. Celkové hodnocení mi tak osciluje mezi 3-4★. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je docela úlet, ale je tam punk, je tam sympatická Elle Fanning a jsou tam sakra divný mimozemšťani ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hravá, vynalézavá, odvážná, sebevědomá záležitost oslavující subkulturu, pro kterou mám slabost. Tvůrci z ní měli určitě radost, takhle to asi chtěli, mě tím ale nijak zvlášť nepotěšili. Nenašel jsem v tom nic nad rámec povinného milostného vzplanutí, představy, že anální sex může být pořádná jízda a asi si to budu chvíli pamatovat i kvůli zvracení při líbání. Možná si vybavím latexový oblečky a asociaci na režiséra Vorla a baletní jednotku Křeč. Na příběh a poselství se mě ale neptejte- netuším... ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Divný... Hlavně je škoda, když zjistíte, že všechno, co bylo na tom filmu zajímavé (s výjimkou závěrečné scény) už jste vlastně viděli v traileru. :-/ :( ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem byl příjemně překvapený neotřelostí nápadu, na stranu druhou je ten film natolik rozházenej, že mě to až překvapilo. Já vím, punk... Tudíž se dočkáme anální sondy do života punkerů, několika super vtipných scének a pár nevýslovných zmatků. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Škoda obrovské nevyrovnanosti snímku! Místy působí jako punkově galaktická bomba, místy jako parodie na sci-fi latex porno. Nakonec tak pouze tři hvězdy, i kdyz po půlce jsem myslel, že půjdu na pět. ()

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Sympatický divnofilm o punku v Británii a jeho střetu s mimozemskou kulturou. Velmi příjemné zpestření festivalového programu na 52. ročníku Varů. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nie som proti atypickým romantickým príbehom. Práve naopak, pretože vďaka nim je možné ukázať niečo tak, čo obvykle vidíme inak. Tento snímok však nie je úplne v poriadku (knihu, podľa ktorej to vzniklo, nepoznám). Prostredie („punkové “ Anglicko), herci/herečky, atypická romantická zápletka a „punkovanie“ sú zvlášť v poriadku, ale keď ich v tejto forme dáme dohromady, tak z toho bude „kyslá čalamáda“. P.S.: Vidieť „iný“ tvár N. Kidman nebolo zlé. Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Gaiman jako aperitiv, punk jako hlavní chod a Nicole Kidman nápadně připomínající Davida Bowieho coby dezert. Nebyla to luxusní hostina, která by mi vzala dech, ale tohle fish & chips mě rozhodně neurazilo. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

"Novodobé hele vole, kde mám káru?" by som to nazval. Šialený príbeh pri ktorom sa zabavíte a ktorý na konci nezmyselne vyvrcholí. PLUS je tu PUNK!! Takže punk cielovka (ja) si to užije. Ale bolo tu aj dosť scén, ktoré pohoreli na rôznych stránkach prevažne hovorím o dlhšej psychadelicky-filozoficko-muzikálnej scéne v strede filmu. Možno to takto neznie vôbec zle, ale to spracovanie nefunguje. Mimo to, postavy sú tu super, zapamätateľné a s príbehom alebo running jokeom. Mojou najobľúbenejšiu ostala Nicole Kidman ktorá tu má skvelý Punk-rockový dizajn. Keď sa spätne dívam tak by som napálil 4* ale spomínam si ako pri tých spomínaných scénach som si hovoril, že to je na rok 2017 aj hanba takže 3* sú dosť objektívne. 4* dávam ked budem mať punk náladu ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy s nudným scénářem, skvělým scénářem, uvěřitelným scénářem, příšerným scénářem, se scénářem přitaženým za vlasy, ale tenhle film má tak roztomile bizarní příběh, který prostě fakt může vymyslet jenom magor a tak trochu vizionář. Hrozně mile a nepodbízivě podaná teenage lovestory. Do Fanning bych se zamilovala i já a Kidman zase ukázala, že vážně umí zahrát všechno. I smradlavýho punkáče. Jeden z mála filmů z festivalu, který bych si klidně pustila podruhý. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

"Jen si pamatuj, že ty jsi ty a ona je ona. A společně to bude něco jiného." Šílenej bizár, doteď nevím co si o tom mám myslet. Být mi o 20 míň, tak to žeru a pouštím dokola. Nejlepší ty jejich latexový tance a sestavy nebo co to bylo :) ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama