Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Perić, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Flego 

všechny recenze uživatele

Nebudem prezrádzať pointu najväčšej seriálovej lúpeže, ktorú detailne naplánoval záhadný Profesor, ale presne ako si myslel, tak sa aj stalo - na svoju stranu si získal aj obyčajných ľudí. Toto poznanie síce v sebe skrýva nebezpečenstvo z frustrácie ľudí voči bankám a najmä voči Európskej centrálnej banky, ale podľa mňa im nezaškodí trochu sa vyváľať v bahne... Poďme k seriálu. Je skvelý, je úžasný, je vtipný, je napínavý. Parádna kombinácia žánrov, výborne napísané dialógy ( atraktívna španielčina ) a postavy. Priaznivci heist príbehov si to užijú plnými dúškami. V druhej sérii sú dva-tri diely trochu zbytočne naťahované, ale tento pocit som mal možno preto, lebo všetky ostatné časti sú silno nadupané, plné zvratov a prekvapení. Záver však potešil, hoci si neviem predstaviť, o čom by mala byť ohlasovaná tretia séria. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že Španieli natočia takýto už teraz legendárny seriálový nárez. Aj amerikánci môžu slepo závidieť, nuž Bella ciao. Prešpikované, prekvapivé, zábavné, herecky pútavé, občas troška zlomyselné, každým dielom to naberá grády. __klip Delia: Bella Ciao (Tribute to La Casa de Papel)__ /85%/ ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skutečné, reálné, pohlcující. Tento seriál se vám slije v jeden dlouhý celovečerní film. Co je ale důležité - ani sekundu nenudí. Herecké výkony, režie, scénář, kamera... vše naprosto na nejvyšší úrovni. Jestli je impresionismus o pocitu, dojmu, který se skládá z maličkostí, tak tento seriál jej zcela naplňuje. Užila jsem si velkou "ránu", která byla důležitá asi pro každou z postav, které byli tak lidské, jak jen mohou být. Odnáším si je sebou, s úsměvem na tváři a pocitem, že nejsem sama. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který by měl každý vidět, bez ohledu na slabší místa. S01: Skvělá jízda, který vtáhne a díky Profesorovi (a jeho plánům za plány v plánech všech plánů) nepustí. Z pohledu prvních sezón konkurence pro s01 Prison Break. A to je samo o sobě velká pochvala! S02: Mírné zpomalení, ale stále kvalitní podívaná. Postavy se rozvíjí, některé zajímavým způsobem (Berlin), jiné ne (Helsinki) a u některých stále nevím, co tu dělají kromě koukání a vyprávění (Tokio). Finále potěšilo. S03+04: Vstoupit do stejné řeky znovu? Všeho je více a občas tvůrčímu týmu docházejí síly a nápady. Plány už nejsou tak zajímavé a často je vidět, že "takhle to určitě nenaplánovali...", ale scénáristé je zachraňují. Co je pro mě asi největší slabina 3 a 4 sezony je využití původních postav (Arturito) a rozvoj lupičů. Tým předtím fungoval na určité "nervózní" vlně, ale teď, když se všichni pomalu párují, přestává to být vtipné. Vždyť si sami vezměte, jak kdo dopadl a kam jeho příběh jde, ta podoba a neatraktivita zaráží. Navíc tu je zase víc cítit Netflix přidáním dalších LGBT+ postav, které nemají opodstatnění a příběh ani plány nepodporují. Ve chvíli kdy vidím Neymara jako mnicha mi dochází, tohle je fenomén, který si to uvědomil a chce být víc a víc, až sám sebe ztrácí. Přesto zábava tu je stále a akce a plány na televizní obrazovce nemají příliš konkurence. Jen toho povídání mezi páry a zbytečných postav, by mohlo být méně. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* je to sice už nějakou dobu, co jsem hltal tento skvělý seriál o bankovních lupičích, ale na komentář jsem jaksi pozapomněl... hned to tedy napravím. Sice ho vychvaluju a s napětím jsem sledoval obě první série, ale nakonec mu dávám jen 4 hvězdičky, a to jen z jednoho důvodu, který mě chvilkami dost štval. A to díky neuvěřitelném náhodám, které šéfovi gangu téměř vždy procházely a bylo jich nemálo. Jinak je to kvalitní práce po všech stránkách, kterou všem doporučuji. Co se týče třetí série, tak ta mě už neláká, protože podle mě není na co navazovat a tam už se musí vařit z vody. PS: Hlavně si dejte pozor při výběru, že jsou dvě verze jedna původní španělská a druhá pro Netflix. Každá má totiž jinou stopáž a tím pádem i jiný počet dílů. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (186)

Zajímavosti (78)

  • V epizodě zazní mimo jiné i skladba „You'll Never Walk Alone“, tedy v překladu „Nikdy nepůjdeš sám“. Poprvé se objevila v roce 1945 v muzikálu „Carousel“, proslavila se ale především jako hymna anglického fotbalového klubu Liverpool FC. (FIAT 500)
  • V sérii si v pár epizodách malou roli mnicha jménem João zahrál známý fotbalista Neymar. Avšak v době, kdy na Netflixu vycházela třetí série, byl Neymar obviněn ze znásilnění. Z toho důvodu se tvůrci rozhodli scény s ním vystříhat. Znovu byly do seriálu přidány potom, co se případ odložil pro nedostatek důkazů. Z toho důvodu viděla první vlna diváků verzi bez Neymara. (Baltazzar)
  • Kulomet použitý lupiči je policisty ve 2. epizodě 1. série chybně označen jako „Browning“. Ve skutečnosti se jedná o kulomet MG42/MG3 a ve 12. epizodě 1. série (čas 41:21) je pak v záběru vidět, že v nábojovém pásu kulometu jsou slepé náboje (patrně .308 Win BLANK), což by zasahující policisty mohlo sice zastrašit, ale rozhodně by vedle nich nemohly dopadat kulky tak, jako je to zobrazeno v následných záběrech. Dále je v jednom záběru vidět, že nábojový pás končí, což by znamenalo, že Tokio bude muset přebít (zavést nový pás), v seriálu však pálí nepřetržitě a naopak je na dalším záběru pás opět dlouhý, aniž by přerušila palbu a pás vyměnila. Zajímavost: Na vozíku s kulometem je položený box s náboji, což má asi evokovat, že mají lupiči ke kulometu zásobu nábojů, na boxu je však nápis „5.56 x 45 PLASTICO“, nejedná se tedy o náboje pro tento kulomet a navíc jsou opět jen slepé. (MGG)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama