Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (581)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První dvě série super. Promyšlené, překvapivé, milé. Začátek třetí série tu otěž pokračování úspěšného ještě držel v příjemné rovině, ano, muselo to být lepší, rozmáchlejší a překvapivější, to se dalo pochopit, ale to, co se seriálem předvedli ve čtvrté sérii mě takřka až znechutilo. To už byla prostě jen slátanina plná neustálých jakože nečekaných zvratů a překvapení. Takový maglajz, že budu zvažovat, zda se budu koukat dál. První (5), druhá (5), třetí (4), čtvrtá (2,5) ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju heisty a šachové partie geniálních mastermindů na opačných stranách barikády a la Zápisník smrti a Money heist je ultimátní heist a se Zápisníkem si mohutně vytírá zadek! Není to dokonalé, ale zamilujete si to skrz super zápletku, postavy, herce, ultranapínavý scénář s cliffhangery, které vás nutí dát okamžitě další díl, a to všechno ve velmi sexy balení, kdy se pro mexican standoff nebo sex v trezoru nikdy nejde daleko. Jen by tam nemuselo být tolik rádobynapínavých situací, kdy celou dobu víte, že na konci bude obhájen status quo. A taky se do děje mohly víc zapojit média. Kéž by místní televize přestaly nakupovat licence na zahraniční zaprděnosti typu Redakce a Doktor Martin a zkusily předělat tohle. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že Španieli natočia takýto už teraz legendárny seriálový nárez. Aj amerikánci môžu slepo závidieť, nuž Bella ciao. Prešpikované, prekvapivé, zábavné, herecky pútavé, občas troška zlomyselné, každým dielom to naberá grády. __klip Delia: Bella Ciao (Tribute to La Casa de Papel)__ /85%/ ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tak žádná euforie se nekoná. Začátek sice sliboval dost nevšední seriálový zážitek, ale stejně jako mrda dalších souputníků, dojel na určitou šablonovitost a nezbytné seriálové klišé. Tam, kde by filmová podoba kopala jak mula, tam seriál nutně naráží na mantinely formy. Ačkoli je seriál prošpikován řadou dech beroucích zvratů, brzy vám dojde, že i ve zvratech časem můžete sledovat nápadnou předvídatelnost a umělé nastavování děje, aby bylo o čem točit. Co se nedá v žádném případě upřít, tak to casting - takhle sympatickou a osobitou skvadru by člověk pohledal a je vidět, že je Španělsko líhní nových a nadějných tváří světové kinematografie. Nicméně tak či onak, má slova o šablonovitosti dostávají reaálné kontury, když 3. řada seriálu prakticky kopíruje první dvě a z původně velmi nadějného projektu se stává možná neokoukaná položka v seriálových archivech, ale z mého pohledu rovněž značně přeceňovaná záležitost pro nenasytné hltače čehokoli na pokračování... ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vysoce napínavá záležitost, srovnatelná s první řadou Prison Breaku. Dovolím si ale říct, že tohle je ještě originálnější. Většinou je to taky velmi dobře natočeno a celkově to působí hodně neotřele. Na druhou stranu, La Casa de Papel určitě není bez chyb a občas je třeba se při sledování vyzbrojit značným nadhledem. Ale co je dnes bezchybné? Dávám zasloužené čtyři hvězdičky. A k tomu ještě jednu navrch za to, že něco tak skvělého dokázali udělat Španělé. Edit: Třetí řada je pokus vstoupit podruhé do stejné řeky. Jen je to křečovitější a více gay. Velké zklamání. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (78)

  • K prvému štvrťroku 2018 sa jedná sa o najsledovanejší seriál v histórii spoločnosti, ktorý nie je v anglickom jazyku. (marlon)
  • Denverův kýčovitý smích byl ve scénáři ještě předtím, než byl do role obsazen Jaime Lorente. U konkurzu na postavu tak hledali tvůrci herce i podle jeho smíchu. (Taninaca)
  • V seriálu se objevuje speciální policejní jednotka GEO (Grupo Especial de Operaciones), které velí Suarez (Mario de la Rosa). Jedná se o španělskou elitní jednotku pro boj s terorismem. (George.26)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama