Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (580)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál hodnotím po dvou sezónách, protože si myslím, že měla druhá řada všechno uzavřít. Od třetí série nebudu započítávat hvězdičky do celkového výsledku, protože se stejně jako u nastavovaného Wentworthu, jedná už o něco jiného. Já jsem si tedy obě sezóny krásně užil, příběh mě mocně bavil, i když jsem si za celou dobu našel pouze jedinou jakž takž sympatickou postavu. Já mám prostě ke zlodějům asi větší antipatii než k sériovým vrahům, protože Dextera jsem si oblíbil docela hodně. K druhé řadě jsem měl sice více připomínek, přesto byla velmi vydařená, a celý seriál můžu jedině chválit. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Skutečné, reálné, pohlcující. Tento seriál se vám slije v jeden dlouhý celovečerní film. Co je ale důležité - ani sekundu nenudí. Herecké výkony, režie, scénář, kamera... vše naprosto na nejvyšší úrovni. Jestli je impresionismus o pocitu, dojmu, který se skládá z maličkostí, tak tento seriál jej zcela naplňuje. Užila jsem si velkou "ránu", která byla důležitá asi pro každou z postav, které byli tak lidské, jak jen mohou být. Odnáším si je sebou, s úsměvem na tváři a pocitem, že nejsem sama. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná blbost, jejíž hodnocení zde na CSFD je nepochopitelné. Námět je sice slibný, ale bohužel scenáristi ve snaze, aby se furt furt něco dělo, vytvořili nelogický, za vlasy přitažený, i když místy zábavný, nekonečný řetězec podrazů, náhod a demencí. Oproti velmi podobnému a méně známému Vis a vis (od stejných tvůrců) je zde ale více hluchých míst. Ty se týkají hlavně scén uvnitř mincovny, protože únosci jsou všichni psychicky labilní retardi, kteří by v realitě nevyloupili ani večerku. Takže vše, co se děje uvnitř, nemá na děj moc vliv a je to jen náhodný řetězec scén, aby se seriál udržel v chodu. Seriál jsem vydržel koukat jen kvůli druhé hlavní dějové lince, a sice Profesor vs vyšetřovatelka. Ale jen jako guilty pleasure. Profesor, mozek celé loupeže, je tak geniální, že má všechno do puntíku naplánované, hraje si s policajtama jako kočka s myší, a ještě u toho stihne pod druhou identitou sbalit hlavní vyšetřovatelku. A když se něco pokazí, okamžitě vše "geniální" improvizací dá do pořádku (třeba mu stačí vyvěsit falešný plakát na casting na klauny, a už za pár hodin (?!) se na místo (do nemocnice) dostaví desítky lidí v kostýmech klaunů, kteří mu poslouží jako odvedení pozornosti. Prostě wtf). Ale koukal jsem hlavně ze zvědavosti, kdy ho poněkud natvrdlá vyšetřovatelka konečně prokoukne (pokud se vám už nechce koukat a chcete přeskočit na příslušný díl: stane se tak v díle [odmocnina z 42025] (číslo kvůli spoileru nepíšu přímo, kdyby se chtěl někdo nechat překvapit)). A když ho konečně odhalila (v chvilkovém záblesku geniality, díky vlasu na jeho saku(!)), bylo to stejně k ničemu, protože ho hned zas nechala utéct (aby seriál nemohl hned skončit jeho zavřením za mříže, samozřejmě). ________ Dokoukal jsem teda se sebezapřením první sezonu (netflixí druhou *) a dál už fakt nechci. ______ * to je důležité zmínit, Netflix z jakéhosi důvodu rozpůlil první sezonu ze španělské televize v random momentu na sezony dvě. Takže uzavřený konec má až druhá netflixí sezona, pozor na to!!!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Partička španělských muklů vedená semiautistickým panickým šprtem se rozhodla devalvovat Euro a je z toho espectáculo de puta madre aneb téměř osmnáct hodin skvěle natočené a fantasticky zahrané divácké onanie s úžasně napsanými dialogy a postavami, mezi nimiž jednoznačně kraluje famózní Alonsovic Péťa v roli chladně mentorujícího bezemočního narcise Berlína. Některé ty náhody a jakože geniálně predickované rošády jsou sice místy kapku prvoplánové a přes statistickou hranu, nicméně i tak se jedná o jeden z nejlepších serošů za posledních pár dekád, který sem tam pomalu nejde vypnout, po jeho skončení máte vyloženě absťák a třepete se na další řadu, přičemž vám původně italské Skal a stepí divočinou, odrhovačka chytlavější než kapavka, bude znít v hlavě tak dlouho, dokud se nevydáte do Dolomitů a neodprásknete tam Mussoliniho. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Spoilers | Do poloviny první série parádní podívaná, která zaujala propracovaným plánem působícím, že by se to tak skutečně mohlo odehrát. Lupiči tahají jedno eso z rukávu za druhým a vždy jsou o krok před policií. Od epizody na vrakovišti mi to ale přišlo jako přestřelená fantasmagorie, která baví, ale nedá se brát vůbec vážně. "Mistrovský plán" stál výhradně na náhodách (Profesor je všude přesně o minutu dřív než policie.. prostě tak, aby mu to vždycky vyšlo). No a s tím identikitem si snad dělali srandu. Nejinteligentnější komisařka zároveň radši věří na první pohled podezřelému člověku, o kterém neví vůbec nic a zná ho pár hodin (doslova), než kolegovi, s kterým si dlouhých 15 let kryjí záda. Tam už to na mě působilo jen jako fajn seriál, kde se může stát cokoliv, aby si tvůrci "pohráli s divákem" - viz závěrečné série Dextera nebo Lost. Míň je někdy víc. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (78)

  • Jedná se o jediný díl v této sérii, kdy název epizody obsahuje nějakou číslovku. (ČSFD)
  • V seriálu několikrát zazní píseň „Bella ciao“. Jedná se o italskou partyzánskou píseň, která vznikla během druhé světové války.Text, jehož autor je neznámý, opěvuje boj partyzánů za svobodu. Píseň je známá po celém světě jako hymna svobody, odporu a protifašistického hnutí. (Macik1982)
  • V seriálu se objevuje speciální policejní jednotka GEO (Grupo Especial de Operaciones), které velí Suarez (Mario de la Rosa). Jedná se o španělskou elitní jednotku pro boj s terorismem. (George.26)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama