Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží… (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku ponurá kriminální záležitost, ve které mi však neseděl Hrušinský v roli vrátného na ubytovně. Se svým "Milej zlatej" mi lezl neskutečně na nervy. Jsem na něj zvyklý spíš v roli vyšetřovatele, kde se tentokráte objevil nesympatický Satoranský. Celý ten film je nějak špatně herecky seskládaný a ani zápletka není nikterak zajímavá. Jediný, kdo podal standardně skvělý výkon, byl Bohumil Šmída v roli poťouchlého spisovatele. Jednou stačí a vracet se k tomu jedině z nostalgie. 45% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Divný film s klasickým scénářem, ale ještě divnějšími postavami i scénami. Občas jsem vůbec nerozuměl hlavnímu hrdinovi, na filmovém zpracování je strašně moc vidět, že se to dělalo postaru, dlouhé bezvýznamné pauzy, střihy bez předchozího ukončení scény. Přitom příběh celkem klasický - přepadení bankovního vozu, pár podezřelých, hlavní záporák spíše nejasný, femme fatale tam také nechybí. Celé je to ale prostě podprůměrné. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyvážený snímek, který díky tomu místy působil až legračně. Hned úvodní scény daly naznačit, že nepůjde o zcela homogenní celek. Velmi kontrastní k tomu co se dělo na obrazovce byla hned v úvodu hudba . Hudba byla hezká, ale naprosto se nehodila k "obrázkům". Stejně i herecké výkony a obsazení byly dosti křiklavé. Drželi se Satoranský a Hrušinský, ovšem zbytek ansáblu to spíše kazil, stejně jako hloupé dialogy a ve finále i rozuzlení. Todle se moc nepovedlo, přišlo mi to, jako by Sázka na třináctku byla spíchnuta příliš horkou jehlou.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že prej bude do švestek milionářem. Že prej na to má metodu." Že by metoda Monte Carlo? O to tu jde? Nebo snad jde o děvky, hašiš, velezradu a pálení slivovice na černo? Případ je to zkrátka zapeklitý a mě kdysi oslovil zejména tím, že jsem konečně pochopil, proč někdo kupuje výherní tikety. Na druhou stranu mě mrzí, že milej zlatej pachatel se nabízí tak snadno a že nikdo neřeší evidentní podjatost vyšetřovatele. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dějově výborný detektivní příběh plný zvratů a překvapení. Svádí diváka, aby i on sám přemýšlel a pátral spolu s poručíkem Charvátem. A takové mají detektivky být. Na dnešní dobu je však vyprávění značně pomalé a mdlé. Jeho sledování současnou generaci je stěží něčím zaujme. A tak si ho užijí jen ti starší, ale to už je takový úděl většinové normalizační tvorby. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Přepadené poštovní auto je skřínová Avia. Když se poručík Charvát (Jaroslav Satoranský) seznamuje s případem, ptá se: „A co ti dva z toho Roburu?“ Avšak přepaden nebyl poštovní Robur, ale Avia. (pjotri)
  • Železniční přejezd je u obce Porostliny. Dům pana Maláska (René Přibil) se nachází v Mochtíně. Silnice na konci filmu se nachází u obce Sobětice. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Film se natáčel v Klatovech. (cariada)

Reklama

Reklama