Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (556)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Džina chceš mít za kámoše hned teď! Will Smith je bourák, a ostatní nadmíru sympatičtí herci mu zdatně pomáhají v tom, dělat z téhle písničkové pohádky zábavný nadprůměr. Původní animák si navíc vůbec nepamatuju, takže další plus pro člověka, kterýmu smrděj doslovný remaky. P.S. Jen malé varování pro ostatní podobně doufající: fakt to není Král Artuš pro děti. Richieho jsem tam skoro nepoznával. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původního Aladina jsem zatím neviděl (shame one me, I know), nicméně po zhlédnutí hraného (i tak ale do značné míry animovaného) remaku si na něj musím co nejdříve udělat čas. Začátek filmu byl poněkud sušší a zkratkovitý, ale posléze se to vše rozjelo na plné obrátky a zastavilo se až při závěrečných titulcích. Snímek oplývá neskutečným množstvím barev, ze kterých přecházel člověku zrak, nabízí množství akčních scén a své si zde najdou i romantické a vtipné momenty. Džin v modré podobě působil možná příliš steoridně, ale ve výsledku mě to až zase tolik nerušilo. Děj hezky ubíhal a člověk se vůbec nenudil, což je hlavní. Mezi nejlepší scény patří první setkání Aladina s Džinem a poté příjezd prince Aliho do města. P. S. Jelikož jsem byl na 3D, viděl jsem film s dabingem, takže si musím najít někdy čas i na originální verzi - už jen kvůli těm chytlavým písničkám. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hraného Aladina jsem viděl někdy jako dítě, takže už si ho přesně ani nepamatuji. Hraná verze je zaměřená hlavně pro rodiny s dětmi. A to mi trošku vadilo. Základ příběhu je dobrý, i casting se celkem vydařil, ale já bych raději trošku drsnější, vážnější verzi. Hlavně ty muzikálové vložky byly úplně mimo, ty to celé kazily. Takže jak říkám, základ je dobrý, pointa, zápletka, děj také, ale příště vynechat ty muzikálové scény a pojmout to trochu vážněji. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Prefabrikát, který neurazí, ani nenadchne. Původního Aladina jsem neviděl, jen střípky seriálu z devadesátek, takže tomhle jsem na tom líp - nemám s čím srovnávat, v dobrém i ve zlém. Nevím ale, jestli jsem to už někam nepsal, v klasických disneyovkách mi vadí ty písničky - povětšinou nudné, děj opakující, vyprávění nikam neposunující popěvky, bez nichž by se film nejen obešel, ale byl by svižnější a pro dospělého diváka o mnoho snesitelnější. Jo a určité Smithovy exhibice mi připadly už fakt až moc šílené. Méně je někdy více. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DŽINE, PŘEJU SI...“ /// Disney už prostě umí čarovat i s lidma. Džin je veselá postava a Smithovi to seklo! Filmařina připomíná umírněnější verzi Bollywoodu. Nejvíc mě překvapilo, že to všechno vybarvování a dovádění řídil Guy Ritchie.. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nesnáším animáky! 2.) Pořád vode mě někdo něco chce. 3.) Thx za titule ,,lokeš“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • V lednu 2018 vyšlo na povrch, že komparzisté bílé pleti dostávali hnědý make-up, aby „zapadli“ do davu. Tento fakt vyvolal rozruch mezi fanoušky a kritiky. (MeanWhile)
  • Když džin (Will Smith) vyrobí první kostým pro Aladina (Mena Massoud) a zahodí nůžky, můžeme slyšet známý „Wilhelm scream“. (LaserJet)
  • Ve scéně, kdy se Aladin (Mena Massoud) plíží do paláce, dělá přesné pohyby, které jsou typické pro hru „Prince of Persia“. (LaserJet)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama