Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (481)

rigby 

všechny recenze uživatele

Příběh novodobých banditů, kteří přepadávají banky. Krásně zvolna plyne, je čas vnímat atmosféru Západu, rozlehlé pláně a modré nebe s červánky. K tomu hraje parádní muzika a divák je tak nějak spokojen. Možná jsem chvílemi chtěl víc, ale možná mi to i takto stačilo. Na víc hvězdiček to není, tak snad jen 3+ ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Nejsem uplne fanousek Chrise Pinea, ale Ben Foster a Jeff Bridges to bohate vyvazuji. Bohuzel uz nevyvazi ten prapodivny scenar a dialogy, ktere jsem uprimne ne vzdy zcela pochopil. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci surový film s mojím obľúbencom Chrisom Pineom. Nie je to nič výnimočné ale je to sakra dobrá filmárčina. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Jediným zklamáním je dost otevřený konec. Podle mě by neústupný Texas Rangers vše dotáhl do konce a rádoby slušňáka Tobyho by s chutí uštval a ani zasloužený důchod by ho neodradil. Klady: nádherný život Nového Mexika. Zápory: když už se rozjel nějaký soudtrack, tak ho hned utnuli. Hláška: "nesnáším tohle skryté nošení zbraní, vždyť nás mohli zabít" - typický názor bankovního lupiče. ()

Supak 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou bratrů, kteří se nehodlají smířit se sebráním rodinné farmy a rozhodnou se pro vyřešení finančních problémů vykrádáním poboček dané banky, kterou viní za svoji situaci. Děj se odehrává v Texasu, kde téměř každý nosí zbraň a klobouk. Takže film připomíná novodobý western ve stylu Butche Cassidyho a Sundance Kida. Bratrům se podaří vykrást několik bank a získávají i podporu obyčejných lidí, kteří banky taktéž nenávidí. Dařit se jim přestane když jejich případ začnou řešit dva agenti Rangers, kteří jim rázem šlapou na paty. Film je natočen syrovostí a reálností díky lidskosti postav, které dělají chyby a špatná rozhodnutí. Nechybí překvapující okamžiky, napětí od začátku do konce, vtipy kdy si starší šerif dělá srandu z mladšího kolegy, při svojí poslední akcí před odchodem do důchodu... Díky těmto prvkům se mi tento film velmi líbil i přes svojí poměrně jednoduchou zápletku ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu ma viedla predovšetkým informácia, že hudbu skladá mocný Nik Kejv. Okrem jeho neopakovateľného talentu si dokáže vybrať aj skvelé filmy. Tu asi prvýkrát sa mi stalo, že ma to celé akosi moc nebavilo. Také ničím nezaujímavé, opakujúce staré postupy v podobných "moderných akože westernoch". Doslova som sa tešil na záver a to ma veľmi mrzí. Aj keď soundtrack potešil... ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Ben Foster, Jeff Bridges, Chris Pine a ostatní herci, včetně komparzu tohle zahráli naprosto famózně. Úplně jsem po tom texaském zpadákově jezdil a střílel s nimi. Těžko vypsat jednotlivé pocity, když se dají shrnout jako jedna velká marnost. Jeden brácha umřel, druhý skončil s exmanželkou prsící se nad novým majetkem a k tomu se konaly čtyři pohřby. Závěrečná scéna, ve které si Toby se šerifem vyhrožují zabitím jen podtrhuje mizérii táhnoucí se celým filmem a zkaženost hlavního motivu přeživšího zločince. I přesto jsem mu věřil, že chudoba je nemoc, která nakazí všechny lidi, které človek zná. On přišel na to, jak z kola ven a zaplatil vysokou cenu. Někteří z nás si raději zvolí v kole zůstat, aby nemuseli platit. A přitom platí životem svým, i svých potomků. Životem, který mohli žít, ale nebudou, protože je momenátlně jednodušší nedělat nic. Přitom nejde o chudobu materiální, která s absencí peněz a majetku nevyhnutelně souvisí, ale chudobu duševní, která plíživě následuje každodenní pachtění se za obživou. Té bychom se měli bránit, protože jen bohatý duch dokáže trvale obohatit i své tělo a své okolí. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale 3* som dal len kvôli tomu, aby som moc nešiel proti názoru ostatných, inak by som váhal medzi 1 a 2*. Ak by sa tento film hral na silný príbeh vzťahu dvoch bratov, vyzeral by inak a bol by lepší. Ak by sa tento film hral na situáciu buranov a klobúkoidných texasanov, bol by lepší. Ak by sa tento film hral na problémy bánk, okrádania, splátok a úrokov, bol by lepší. Ak by sa tento film hral na odchod starého rangera a strata mladšieho "zverenca", bol by lepší. Problémom tohto snímku je však, že sa hrá na všetko a pritom ani jednu tému nezvláda bravúrne zakončiť. A ten koniec, ktorý vlastne akoby nedal odpoveď na nič (a - čo je čudné - nenechal ani nejaký otvorený koniec) - to je úplne zle. Film za najlepší film isto oskara nevyhrá a neviem, či by si zaslúžil i oskara za hlavnú rolu, hoc mám Jeffa naozaj rád. Uvidíme. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Ten film má atmosféru a dobrých hercov, je plný pekných záberov a krásnej hudby. Ale aj tak je to len ďalší americký film, v ktorom sa kvôli rodine môže aj zabíjať. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

V každém člověku dřímá zlo,které se dostane na povrch za určitých okolností.Ty jsou pak pro každého různé.Ale máme ho v sobě všichni. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Netypický moderný western o dvojici bratov riskujucich slobodu na úkor zabezpečenia budúcnosti svojej rodiny. Herecky milo prekvapil Pine, ktorému táto úloha perfektne sadla. Záver mohol ale byť viac vyostrenejší. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Povedená nezávislá komorní westernovka s jednoduchým příběhem, který bez problémů na dvě hodiny zabaví a utíká rychle. Postavy tu jsou krásně vykreslené a všem fandíte. V realistické akci se najde místo i pro větší drama i nějaké to napětí a nakonec dostanete fajn podívanou, která dokáže zanechat hlubší dojem. ()

Kenji 

všechny recenze uživatele

Zvesti neklamali, toto je jednoducho parádny film. Je tam Sheriff, dvaja bratia, ktorí vykrádajú banky ( ale držíte im palce ) a za dve hrste vedľajších postáv, ktoré vám ukážu, že v Texase sa síce so zástupcami zákona spolupracuje, ale len toľko, koľko uznajú za vhodné a ešte to aj skvele ošomrú. Scénka s T-Bone steakom a servírkou bola geniálna. Dialógy parádne. Cítite z toho dieru v Texase a zároveň neskutočnosť skutočného života. Nie ako keď zapnete slovenský seriál a počúvate. Uvedomujete si, že áno aj takto sa ľudia rozrprávajú, ale zároveň neveríte ani vete - kde si bol? Toto bol úplne iný vesmír. Lokácie parádne. Texas natáčaný v Novom Mexiku ako vyšitý, ale čím väčšia diera v americkom juhu, tak tým viac slintám blahom a zapínam googlemaps, aby som si to overil na vlastné oči. Bolo to vážne, napínavé, akčné aj smutné. Hudba Nicka Cavea super. ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Príjemný skoro až Coenovský drsný príbeh vybočujúci z hlavného prúdu. Tannerova postava by ma normálne srala, ale tentokrát je jasné, že Fosterov vidlácky recidivista je trafený presne. Pine trocha zaostáva. Nomináciu na zlatého plešivca za nejlepší film však nechápem. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama