Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (481)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prečo museli zomrieť štyria ľudia, aby si mal peniaze, ktoré neutratíš a ktoré očividne nepotrebuješ?..." Neviem či každý divák dostane po filme uspokojivú odpoveď na túto otázku, ale režisér sa v tom asi nechcel pitvať, čo je trochu škoda. Je to asi jediný problém tohto filmu, že motív hlavného hrdinu rieši iba okrajovo. čo si však skutočne užijete je fantastický výkon Jeffa Bridgesa v roli šerifa. Tie jeho neustále podpichovačné kecy na svojho indiánskeho kolegu na fakt bavily. Veľmi podobnú rolu hral vo westerne True grit a celá jeho postava len akoby preletela z filmu do filmu. Tu mu to akurát viac kecá, ale to je len dobre, pretože bol vážne vtipný, teda aspoň mne ten humor sedí. Bolo zamiešané na mimoriadny film, škoda, že celá rodinná linka, vzťahy, motivácia, nedostali väčší priestor, hoci aj na úkor nejakej vylúpenej banky. Film 80%. Jeff Bridges 100%. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Že je Jeff Bridges výborný herec, je naprosto bez debat. Že je Ben Foster úchyl od pohledu, vo tom taky žádná. Ale, že se k nim přidá i Chris Pine, ten rebel že Star Treku v roli tmelícího článku (zločinec s rozumem) a bude to všechno cajk, tomu já bych vůbec nevěřil. Ale jo, nakonec jsem mile překvapen, včetně výtečné muziky a konce, který byl možná ještě lepší. A pokud je většinové obyvatelstvo USA aspoň trošku podobné rasistickému šerifovi, tak se vůbec nedivím, že si nakonec zvolili Trumpa za prezidenta. A teď to myslím úplně nestranně. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak chladně mechanický film, kde jakoby tvůrci prostě jen skládali papírový letadýlko z ábíčka podle návodu a čekali, že na konci bude opravdu lítat. Nenechám se ukolíbat líbivým soundtrackem, pěknou kamerou ani nejvíc jižanskejma přízvukama od těch, co nejsou slyšet ve Zrození národa, když nic z toho neslouží ničemu pořádnýmu, co bych neviděl líp jinde. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Musel jsem svůj původní komentář smazat a hodnocení samozřejmě zvednout. Čert ví kam jsem minule koukal. Po tom co jsem viděl nedávno Wind River mě napadlo, že budu muset kouknout na Hell or High Water znovu, protože není přece možné aby mě tahle Sheridanovka nedokázala zaujmout. Samozřejmě, že i tohle je docela pecka. Sheridan se vyžívá v prostředích kam se ruka zákona ne zrovna často a ráda ukazuje. Příběh bratříčků, kteří vykrádají banky a na záda jim dýchá samotný Jeff Bridges se šerifskou hvězdou nutně musí připomínat western. Závěrečnou scénu na verandě, ve které se dvě hlavní postavy navzájem častují nelítostnými a zavilými pohledy, jsem si musel pustit projistotu několikrát. Jeff Bridges měl za tuhle roli obdržet Oscara okamžitě. Jenže mu holt tyhle postavy jdou vždy jedničku. Jsem moc zvědavý co si pro nás filmově dospělé diváky připraví Taylor Sheridan příště. Pro mě momentálně číslo jedna mezi scénaristy. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako vždy fascinující prostředí neowesternového Texasu, které je tak bezútěšné a špinavé, až je nesmírně krásné, a do něj zasazené sice nepříliš originální, ale zato maximálně vtahující, rytmické a logicky rozvíjené dění o dvou bankovních lupičích a vytrvalém šerifovi. Herecky ze všech stran na výbornou, režijně nijak oslnivé, zažehávající napětí všeobecnou komunikativností a intenzivním vystupňováním neodvratné srážky obou jednajících subsvětů, avšak ve stanovených technických i vypravěčských parametrech dokonale fungující konverzační detektivní drama, které dokáže znamenitě navodit atmosféru pouze vtahujícími dialogy, zpestřenými o akademicky zacílené rasistické téma. Velká pohodovka s tradičně hláškujícím Bridgesem a parádním hudebním podpisem Nicka Cavea, nějaké to uloupení zlatého plešouna by možná i bylo na místě... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Toby (Chris Pine) v jednej scéne ponúkne svojmu synovi pivo. Texas je jedným z desiatich štátov, ktoré umožňujú neplnoletým mladistvým konzumovať alkohol na určitých miestach, napríklad v súkromí domova alebo za prítomnosti členov rodiny a za ich dohľadu. (Astonko)
  • Děj se odehrává v Texasu, avšak nebyla zde natočena jediná scéna. (Hal_Moore)
  • Film je věnován památce rodičům režiséra, kteří zemřeli, když byl film natáčen. (Hal_Moore)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama