Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 1
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Recenze uživatele Orion12 k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2018) (S01) 

Fajn animovaný seriál k odreagování. Odehrávající se v fantasy světě od tvůrce simpsonových. První série se dle mého držela dost při zemi a z fantasy světa se dalo vyštavit mnohem více no , uvidíme v dalších sériích. Postavy jsou sympatické (je tady vidět klasická šablona simpsonů- jedno budiž k ničemu , co se ožírá , není moc inteligentní - homer/bean , jeden rošták bart/luci a elfo/líza , který je rozvážný a bojáclivý. Animace je pěkná , není to žádný zázrak , ale fantasy svět je zpracován moc pěkně. Fajn je i to ,že oproti simpsonům na sebe epizody vcelku navazují a seriál má děj a několik dějových linek ke konci série je i pár cliffhangerů. Jediné mínus seriálu, co beru a proto dávám o hvězdičku mín je vtip/komedie. Já se za celou první sérii moc nenasmál , možná jednou- dvakrát , ale nic , co by mě vytrhlo z gauče.Spíš jsem se pousmál , ale většina vtipů byla podobná simpsonům , tudíž nebyly moc originální ani tolik vtipné. Zachranoval to Luci , bez kterého by to vtip ani nemělo(jeho cz dabing byl taky super). První série Rozčarování má skvělou animaci , sympatické postavy a pár skvělých vtipů. 6/10 ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá série , mi připadala o hvězdu lepší než předešlá , tvůrci více využili fantasy svět- máme tu více elfů , nastěhovali se i do města , bájnou zemi Marů v poušti, celý jeden díl v pekle - ten byl super, nové technologické město , zlobry , piráty , více magie. Prostě více fantasy a to já rád. Je tady i o něco více politky a pletichaření proti králi, animace je pořád na skvělé úrovni , hrozně pěkně animovaný svět , je pěkný jak tvůrci umí být kreativní. Ale hlavně , to co mi na první série vadilo - více vtipu , mohem více. První série byla fajn , ale já osobně jsem se tolik nenasmál , jako u zmíněných simpsonů ,tady vtipu bylo podstatně více a byl skvělej , hlavně Luci opět , některé jeho hlášky legendární. Solidních 80% ()

Série 3 (2021) (S03) 

Oproti skvělé druhé a výborné první sérii , tak třetí série dosti upadla. Animace je pořád pěkná , ne li ještě lepší , ale jak jsem si ve druhé sérii pochvaloval vtipy a Lucíka , tak tady značně ubylo. Vtipu dokonce bylo mín než v první rozjezdové sérii a luciho ještě mín. V polovině série se Bean s Elfem vydají na výpravu a bez Luciho , tudíž minimálně 3-4 díly jsou úplně bez něho a celkově , když se Luci na obrazovce objeví už nedostává tolik prostoru jako v předešlých dílech. Celkově mi vadil fakt rozdělit hlavní trio. Lokací ve fantasy světě taky moc nepřibylo a spíše máme recyklace,kromě podzemního města v prvních dílech společně s Trogy a království Lesany. Zase je tu na několik epizod steamland, elfové atd , většina recyklace. Spousta epizod , taky byla naprosto nepodstatná pro děj a výplnové a hlavní dějová linka byla zmaténá , střídala se Dagmar , spolu s kultem proti královi , záporák ve Steamlandu atd, přišlo mi , že to nemělo spád , jako předešlé epizody. Takže třetí série zatím určitě nejhorší , ale cliffhanger na konci fajn , snad to v další sérii napraví. 5/10. ()

Reklama

Reklama