Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová pohádka na motivy pověstí o císaři Josefovi II. Stejně jako on i filmový císař Maxmilián (O. Vetchý) často mizí v přestrojení ze zámku, aby poznal život svých poddaných. Na jednom ze svých „výletů“ potká císařského tambora (P. Rajchert) vracejícího se z vojny. Spolu s ním prožívá četná dobrodružství. Setkají se nejen s loupežníky, ale i s lidskou hloupostí a proradností, která je málem přivede až na popraviště. Ani v této pohádce samozřejmě vedle napětí, přátelství a humoru nechybí láska, která i ty nejchmurnější vyhlídky nakonec promění v dobro. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (111)

parabellum 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě totálně nic nedala a jedině na co jsem se těšil byl na konec. Přidám se k ostatním uživatelům, že tak s dobrým hereckým obsazením se teda dalo mnohem víc vytěžit, než jen 50 minut nudy. Jedině co na této pohádce ujde jsou exteriéry a docela povedený konec s loupežníkama. Jednou a dost. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukatelný film, který když jsem ho viděl poprvé, mě velmi mile překvapil. Ondra Vetchý podává velmi sympatický výkon. Zaujme pěknou výpravou, hezkým prostředím a sympatickými herci. Jo a výstřihem Aničky Veselé. Ona to vlastně žánrem ani není pohádka, ale něco jako pověst či historický film. Každopádně, jak to dopadne, se určitě podívejte :-) ()

Reklama

Rádlo 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála pohádek, kterou mám teď stejně ráda jako v desíti... A teď nemyslím jenom vůči těm plastovým hororům posledních let (Český Honza..), ale stačí mi sama o sobě... Pro menší lidi určitě kouzlo herců, kostýmy, drama rozumné dávky, hudba, a pro mě rozhodně jaksi kouzlo obecně - když chci pohádku, tahám tuhle ze stojanu s tříořechovou popelou aspol. Jinak i ten nejpřerostlejší dospělák si dle mého musí užít hudbu a aspoň některou z postav (Leopolde?). Bake Rolls + císař + tambor = dokonalý večer... ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Kopretino, podej mi ten prsten.“ Po shlédnutí této pohádky mám pocit, že by se měla spíš jmenovat Pes a kozy, než Císař a tambor. Border kolie a výstřih Anny Veselé totiž dostávají zdaleka nejvíce prostoru a film je vlastně jen o nich. Ostatní herci pak působí jen jako kompars. Celkově tato pohádka působí jako chudší bratříček S čerty nejsou žerty. Zpracování je televizní, scénář je kupa výplňových rozhovorů a herci hrají jak ti největší ochotníci, prostě nic, co bych si rád zopakoval. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

U této pohádky se už začala objevovat nešvar současných původních filmových děl, kdy peníze na prvním místě určují kdo bude před kamerou stát. Ne že by tento nešvar nikdy nikde neexistoval, ale v dobách minulých se hezky zabalil do dobře udělaného scénáře a kvalitního děje. Zde tomu tak není. Děj je podprůměrný a nevím nakolik byl pro děti zábavný a pohádkový. Pro mě tedy ne. A navíc film je vyroben už způsobem kdy se kostýmy začali degradovat na něco co připomíná maškarní bál. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka je natočená na motivy příběhů o císaři Josefu II., který se stejně jako císař v pohádce údajně vydával v převleku mezi prostý lid. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se na zámcích Bruntál, Náměšť nad Oslavou, Dobroslavice a zřícenině hradu Cornštejn, točilo se také ve skanzenu Rožnov pod Radhoštěm. (M.B)

Reklama

Reklama