Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (362)

Streeper 

všechny recenze uživatele

První film o Escobarovi, který jsem viděla nebo, který ho zahrnuje. Nebudu lhát, moc jsem o tomhle kolumbijském zbohatlíkovi nevěděla, jen že jel v drogách a díky tomu si nahrabal pár peněz, více ne. Největším a nejsilnějším aspektem filmu je rozhodně Javier Bardem, který je v roli Escobara skoro až k nepoznání a je škoda, že se film více nezaměřuje na něj a jeho úhel pohledu. To je dle mého názoru velká chyba, že příběh je vyprávěný z pohledu ženy, milenky, hysterky, kterou ztvárnila Penelope Cruz (byla také výtečná). Navíc film je možná trochu zdlouhavý, mohl by být kratší, první půlka není tolik zajímavá, jako ta druhá, kde se konečně něco děje. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasné herecké výkony Javiera Bardema a Penélope Cruz dělají z Escobara opravdový požitek. Seriál, který tady tolik lidí vzpomíná, jsem ještě neviděl, a tak nemám srovnání a můžu bez obav napsat, že tenhle film je prostě skvělý. Obzvlášť se mi líbí podání hlavních postav, které nejsou nijak přikrášlené nebo naopak démonizované, ale jsou to prostě lidé, kteří dělají, co se jim chce, protože to dělat chtějí a mohou. Jednozáběrová scéna odhalení Escobarova úkrytu patří k těm, na které nezapomenu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet EUR 4milióny ($5miliónov)Tržby USA Tržby Celosvetovo $10,521,000▐ Dosť slušná rekapitulácia, ktorá udrží pozornosť. Kto ešte nie je prejedený z tejto témy, ktorá sa v posledných rokoch chrlí na nás z každej strany, tak si určite užije tento narco-barónový zjav minulého storočia. Technicky slušné, dejovo je stále na čo pozerať aj keď je to občas dosť skratkovité ale má to hlavne dobrý spád. Herecky dosť pôsobivé. /videl v kine: 70%/ ()

Garson odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší filmový amatérismus v praxi spatřil světlo světa se vznikem tohoto filmu.Všechno hrozné a to od A do Z.Příšerný dabing,příšerně zpracovaný příběh a příšerní herci,navíc všechno nahňácané do 120 minut těžce sledovatelného děje.Co to jako mělo být?Pablo Escobar zde vyobrazen skoro jako nějaký štamgast z hospody a Penélope Cruz se tu chovala jako úplně blbá nána.Nedávno jsem viděl seriál Narcos a jeho špičkově propracovaná postava Pabla Escobara a vše co s ním souvisí mě uchvátila po prvních minutách a seriál Narcos mohl sloužit jako vzor pro další co by chtěli něco točit o tomto drogovém králi,ale jak je vidět tak se každý snaží sázet na svou režisérskou originalitu,ale v případě filmu Escobar to byl přešlap jako hrom.,,Takže Fernando,co jsi natočil tento paskvil,hodnotím jako na aukci:ODPAD-poprvé,podruhé,potřetí". ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nabízí se možnost porovnání s kultovním seriálem Narcos, ale to je jako porovnávat chleba se sádlem s boloňskými špagetami. Příběh o nechvalně proslulém drogovém bossovi je jako stvořený pro nekompromisní režiséry alá Scorsese. Bohužel Fernando Aranoa se v jeho metodách ani trochu nevzhlíží. Vyřizování účtů je suché, nenápadité a bez potřebné porce syrovosti a brutality, která je drogovým kartelům vlastní. Film se snaží být silný v dramatických situacích, ale zkrátka to nefunguje a tudíž ani jako biografický celek vlastně nemá moc co nabídnout kromě solidního Bardema. A nevím, zda je to mým ještě stále vstřebávajícím zážitkem z Narcos, či nedostatkem tohoto filmu, ale vše působí neuspořádaně a zkratkovitě. Chybí dravost, emoce a vypjatý závěr. 50% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Pablo Escobar byl zabit v přestřelce s policií 2. prosince 1993. Bylo mu 44 let. (krubi)
  • Odhaduje se, že příjmy Medellínského kartelu dosahovaly na vrcholu ročně kolem 23 miliard amerických dolarů. (krubi)

Reklama

Reklama