Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (447)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rok co rok nevěříte, že se na přelomu osmdesátých a devadesátých let objevil nějaký další olympijský příběh, který byste neznali, a tvůrci stejně pokaždé něco vyhrabou. Krasobruslařka Tonya Harding ale neměla zrovna životní příběh, kterým by se kde kdo chlubil. Na druhou stranu je tak neuvěřitelný, že by byla škoda, abychom se o něm nedozvěděli něco víc. Příběh měl ale štěstí na tvůrce, protože jej natočili opravdu věrohodně. Třeba Margot Robbie tu byla naprosto k nepoznání. Z hezké herečky se stala americká maloměstská čůza, která má ráda krasobruslení a všecko ostatní ji obtěžuje. To, že jí manžel sem tam ztříská ji přece nezastaví od toho, aby jednou byla slavná, že? Lidská hloupost ale nejspíš jo a já musím říct, že zajímavější příběh olympijské sportovkyně bych si asi nedokázal ani vymyslet. Druhá půlka filmu byla pro mě až neuvěřitelná. Nedýchal jsem a jen pozoroval, kam až člověk může zajít. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místy brutálně zábavná krimi-sportovní komedie. Příběh i pár nablblých postav je téměř jak dělaný pro další ročník FX FARGO, má to emoce, šmrnc, buranský fuckyou kouzlo, parádní retro a skvěle zpracovaný krasobruslařský scény (k jedný navíc hraje ZZ Top 💯). Margot exceluje na post mojí oblíbený současný herečky, i je tu několik silných vedlejšek (tlouštík Hauser TOP). Jen si tiše zoufám, že to někdo nezkrátil o slabší půl hodiny. A že mi takhle nesednul LOGAN LUCKY. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Margot Robbie prostě není dobrá herečka, jenom pěkná herečka. Nedokáže na svých bedrech unést celý film, natož vzbudit a udržet zájem o příběh, jehož průběh i konec je všeobecně známý. A tvůrci jí to navíc nadbytečnou délkou filmu nijak neulehčují. Sebastian Stan také bohužel přílišným charismatem neoplývá... Obecně film působí, jakože se utratila spousta peněz za to, aby ta inscenace nějak slušně vypadala, ale zapomnělo se na nějaké finální eso, které by mělo být ve středu všeho a generovat tu kvalitu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 minút z pohľadu komédie, doslova skvostných. Keď sa však forma vtipu (prevažne postavená na vulgarizmoch) neustále opakuje, začne mať humorná stránka klesajúcu tendenciu. Každopádne, voľba formy spracovania samotnej story je výborná, odľahčená, na základe čoho sa divák počas sledovania "Já, Tony-a" nijak nenudí. Navyše, prezentácia tupoty podaktorých jedincov, a ich následná konfrontácia so samým sebou, je jediná možnosť, ako aspoň na pár sekúnd niekomu nastaviť zrkadlo (nie že by to podaktorí dokázali pochopiť, že by to malo nejaký zmysel), a toto ja skrátka milujem, lebo s takýmito "panáčikmi", to skrátka inak nejde .. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Životopisná charakterová štúdia s kvalitne rozpracovanými postavami, zaujímavá kontrastom buranskej povahy hlavnej predstaviteľky s uhladeným svetom krasobruslenia, ktorý je pre ňu všetkým. Svet, z ktorého pochádza a partia v ktorej sa pohybuje (a ktorú si sama vybrala), plodí napínavú drámu ako z žánrovky. Aniž by v nej išlo o život. Výborní herci, pútavo nakrútené športové vystúpenia. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Pouze na okamžik zmíněná ukrajinská krasobruslařka Oksana Bajulová vyhrála v roce 1993 světový šampionát krasobruslení v Praze a na Zimních olympijských hrách v Lillehammeru byla zlatá. Nancy Kerriganová své druhé místo težce nesla a v zákulisí si neodpustila rýpavé komentáře na adresu Oksany Bajulové, která své vítězství těžce emočně prožívala. (dickens)
  • Na konci filmu je zmíněna boxerská kariéra Tonye Harding. Ve skutečnosti se v ringu představila pouze šestkrát a její skóre byly tři výhry a tři prohry. (Martrix)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama