Reklama

Reklama

Errementari

  • Španělsko El herrero y el Diablo (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Errementari vypráví příběh kováře Patxiho (Kandido Uranga), který uzavřel smlouvu s ďáblem, aby se vrátil v bezpečí z války za svou milovanou ženou. Když nadejde den, kdy si má ďábel vybrat svůj dluh, skočí na lest vychytralému kováři a stane se jeho zajatcem. Situace se změní, když zatoulaná dívka jménem Usue (Uma Bracaglia) ďábla nevědomky propustí. Proti kováři teď stojí nejen rozběsněný dav vesničanů, kteří si myslí, že Patxi dívku unesl, ale především celé peklo. (Hernycztek)

(více)

Recenze (85)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé trošku jinak,ale pořád neokoukané a poutavé téma. Zaujme dobová atmosféra, herecké výkony malé holčičky a kováře, vynikající masky a kulisy a skvělé ztvárnění pekla v závěrečné třetině. Ono je to tak trošku historická pekelná báchorka, kde jeden démon má za úkol donést do pekla kovářovou duši, ovšem se to zkomplikuje a kovář si z démona udělá vězně, kterého následně mučí a to patří k velmi zábavné a informativní scéně. Kouká se na to hezky, atmosféra je fajn, ale zřejmě mi tam chybělo něco ostřejšího či údernějšího. 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tady bych s tím označením, že se jedná o španělský film, byl opatrný. Baskové jsou na to poměrně hákliví. Navíc v tomto případě se ve filmu baskicky i mluví, takže byl docela zážitek herce i poslouchat. Jinak ale musím uznale pokývnout, protože se jedná o daleko tajuplnější S čerty nejsou žerty s pocitem, jak kdyby nad filmem mudroval samotný Guillermo del Toro. Výborný, temný, tajuplný, mysteriozní, místy i tvrdý a krutý, ale s ironií, cynismem a sem tam i skrytou zábavnou vsuvkou. Nemohl jsem být spokojenější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚŘÍTE V PEKLO?…“ /// Ďábel a 18tý století… krásný spojení! Má to takovou zvláštní poetiku – jako by to v sobě mělo kousek Faunova labyrintu. Možná za to může ta dětská nevinnost… Jinak jde o ďábelsky drsnou pohádkou dle těch nejlepších Grimmovskejch tradic. Takový „S čerty nejsou žerty“ pro dospěláky. Nebo „O statečným kovářovi“… pohádkový jsou vobčas i triky a to všechno vokolo. Takže… prostě pohádka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Lže! Vždycky lže! 2.) Thx za titule „Kasparov88“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o odvážnom kováčovi a jeho zmluve s diablom. Avšak obávať sa môže celé peklo, jeho dušu totiž nie je také ľahké dostať. Celkom by ma zaujímalo, ako to vyzerá v pekle, rád by som sa tam šiel pozrieť. A pokiaľ démoni vyzerajú naozaj takto strelene, tak sa tam aj celkom teším, bude s nimi určite sranda. A ešte mať aj jedného v klietke, tomu by som sa rozhodne nebránil. Pri tomto filme som sa výborne bavil. Dokonca sa dostaneme až k pekelnej bráne. Krásna kamera a triky, historické prostredie, výborne vykreslené charaktery postáv a množstvo humoru. Len sa to trochu zbytočne pokladá za horor. Je to čisté fantasy mierne seknuté s komédiou. A riadne zhovorčivé, čo už tak nejako patrí k španielskej náture. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli to byl uplně horor, protože osobně si ho takhle tedy nepředstavuji, ale to nevadí jelikož byl film velice podařený. Překvapila mě zde vtipnost s výborným příběhem a zápletkou. 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“S čerty nejsou žerty” po španielsky, alebo ako sa dá dokonale vyjebať s peklom i samotným Luciferom. Rozhodol som sa, že na tento snímok nebudem prihliadať ako na horor, lebo tým v žiadnom prípade nie je, ale ako na mierne strašidelnú fantasy rozprávku, s čertovským motívom, ktorá by celkom slušne, vyľakala najmenšie ratolesti. Potešili pekné masky, občasný komediálny nádych, pričom keby sa objavilo nejaké to gore, voľba pri hodnotení by bola pomerne jasná. Takto medzi tri-4 a veľká spokojnosť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po čertech vydařený příběh o neohroženém kováři, který sice vyhrál nad čertem (zde nižší démon, kterému za neschopnost hrozí být postaven ještě níže), ale svoji duši jednou upsal, a tak jeho místo po smrti je jasné. Jsem dalek toho psát fantasy, když je to jednoduše pohádka. Vizuálně báječný snímek má řadu působivých temných scén, kterým dominuje les a okolí kovárny s kobercem mlhy, stovkami křížů a nastraženými pastmi. Démon má tak trochu hubu ze Scottovy Legendy, jen rohy jsou poněkud menší, což vůbec nevadí. Jeho nadřízený je úplně jiný formát. A pokud se zapletete s peklem, pak čas na útěk vyšetří rozhozená cizrna, k rozptýlení pekelníku poslouží vysvěcený zvon (tedy já myslel, že zvony se odlévají, ne kovají, ale mohla být jen chyba v překladu). Milé čertovské dovádění, kde dojde i na krev, ale drsné gore nečekejte. Je to přeci pohádka (byť pohádky vznikaly původně pro dospělé). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, aj keď sa to trochu pomalšie rozbiehalo. Ale kto prekoná nezáživný úvod, ten dostane celkom fajn fantasy zábavu (hlavne posledná tretina je výborná). Hororom by som to nenazýval, aj keď je samozrejme pravda, že v ponímaní niektorých postavičiek by sa to tak dalo nazvať. Celkom ma potešilo to stvárnenie brány pekla a niektoré masky čertov tiež boli celkom zábavné (tvár na zadku...). Spokojnosť, lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako zkřížení pohádek O statečném kováři a S čerty nejsou žerty v lehce hororovým hávu. Prostě taková pohádka pro otrlý či odrostlejší děti. Ikdyž primárně to určitě pro děti určený není. Sice k tomu nelze přistupovat jako k hororu ale já jsem se bavil. Slabší 4. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si k tomu nenašel cestu. Nevím jestli to bylo tou stylizací doby, nebo scénářem, ale moc jsem jim ten příběh a vyprávění nevěřil. Jako by vše jelo jen na 50% a nikdo neměl chuť si s tím vším pořádně pohrát. Za mě 48% a 2*. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Žhavý kov svou pěstí ková, ďábla v kleci doma chová.“ Patxi je hrubián se železnou pěstí, nesnášenlivý, zarostlý a nemytý divous. Má vůbec srdce? Má. A jak žhnoucí! Alijova vize pekla je temná a páchne škvířící se člověčinou, viz ohníčky sadismu v bezelstných dětských očích při mučení Sartaela, pak stud holčičky a její omluva. OKÉNKO BOLESTI: [][] Máme ďábla v kleci. Jak mu předvést, že i lidé umí působit pekelná muka? Ψ Rozžhaveným krucifixem, jak při značkování dobytka (však ocas má). Ψ Posvěceným zvonečkem mu zrychtovat (zád)ušní bubínky. Ψ Torturou nejkrutější je rozsypat před ním cizrnu. Matematika je totiž peklo nejen pro školáčky, ale i pro čerty s obsedantně kompulzivní poruchou. [][] Pobavil farář, který se při spatření démona zaradoval: „Děkuji, Bože! To je živoucí důkaz víry. Vezmu ho do Vatikánu.“ Soucítil jsem s Patxim, jemuž osud do manželství hodil vidle, litoval malou Usue s opečenou tváří a užíval si sebeobětování i epický závěr s orginálními ďábly. Btw, Alastor vzkazuje: Lakomci, kteří dali jen 1*, budou trpět! V 5. kruhu bolesti, sekce smutní, varný kotel 203. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je to taková lehce Hororová, sem tam vtipná pohádka. Příběh velice poutavý, pěkná atmosféra a parádně udělané peklo. Možná jsem měl počkat a pustit si to 5.12. :o) a možná se tohle stane takovou moji Hororovou povinností pro tento den. Kdo má doma zlobivé děti, pustil bych jim to jako večerníček, haha. (284. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po čertech povedená pohádka s nádherným vizuálem a vůbec výtvarnou stránkou.  Zároveň se však neopájí jen obrazem, ale třeba i švihnutím kladiva přes rypák či několikerým sklapnutím pasti na škodnou.  Ztvárnění rohatých či pekelné předsíně parádní, hned se mi vybavilo naše lože vyvrhelovo. Menší problém jsem měl jen s postavou samotného kováře, po jeho představení bych čekal výraznější figuru, byť s maskou mu to  nakonec slušelo.  Konec pak prakticky slibuje druhý díl, škoda že zřejmě nikdy nebude,  před něčím  takovým by totiž složil zbraně i John Wick. Aspoň čtyři kruhy pekla ale mohli ukázat... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ak máte alergiu na detské kvílenie tak ako ja, tak to bude naozaj horor. Inak je to skôr paródia na peklo a S čerty nejsou žerty bol strašidelnejší film. Je to skôr fantasy rozprávka, akých Španieli natočili spústu a lepších. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pohádka pohádek bez rozpočtu a Hollywoodských hereckých hvězd. Dantovo peklo, Faust a evropský folklór dohromady v malinko nedopečené jednohubce na nedělní večer. Přitvrdit, vynechat pohádku a udělat z toho čistokrevný horor, bylo by to sakra dobré. Ale mám rád tyhle úchylný podivnosti. Lepší trojka, 65%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosféra výborná a celá řada (hlavně výborný úvod) je opravdu povedená. Bohužel postava ďábla není ani trochu děsivá a poslední třetina se z hororu přepne do podivné fantasy a film pro mě ztratil veškeré původní kouzlo. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ďábel nenosí pradu. Parádní pohádka o statečném kováři, který vězní jednoho s ďáblových zaměstnanců. Chválím především masky, styl výpravy a super atmosféru. Tohle mi úplně uniklo a samotné peklo vypadalo luxusně. Španělé tohle prostě umí a já jim to sežral i s navijákem. ()

Reklama

Reklama