Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (69)

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Malá čarodejnica je milý príbeh, veľmi pekne európsky spracovanej kvality. Cítiť z neho akési európske čaro, ktoré americké rozprávky nemajú. Veľmi sa mi páčil, takýchto by sa malo točiť viac. 4* ()

Sebastianek1 

všechny recenze uživatele

Příjemné zpracování pohádky,.kterou známe animovanou z večerníčkové série. Vlastně by mě nikdy nenapadlo, že toto někdo natočí jako film a když to vidím, říkám si proč ne? ()

savatage 

všechny recenze uživatele

Pohádku o Malé čarodějnici, jsem měl rád jako malý a toto filmové zpracování se mi též líbilo a docela mě překvapilo, jak bylo pěkně provedené. Určitě bych byl rád za pokračování, nebo se mi na to koukalo lépe, než jak vypadají novodobé filmy těch vycucprstů z Hollywoodu. Zde dámy a pánové, nezbývá než dát plný počet bodů a palec nahoru. Skvělá práce. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník a obdivovatel naší skvělé kreslené verze jsem se přirozeně zděsil, když jsem na tento film narazil. Přesto jsem do toho šel a kupodivu odměnou mi byl skvěle převyprávěný příběh tak jak jsem byl na něj zvyklý. Jen samozřejmě zasazený do "reálného" světa. Hlavní herečka je kupodivu sympatická (a od dob Holky to chtěj taky se příliš nezměnila), teta Bimbula i Abraxas neurážejí a ztvárnění kouzelnického domečku Malé čaodějnice a okolního lesa je krásně pohádkové a barevně kouzelné. Jednotlivé epizody příběhu doznaly jen kosmetických změn a musím říct, že nepůsobí rušivě, i když se tak v prvních chvílích mohou jevit. Za mě plný počet, příjemná a zručně natočená pohádka pro děti i dospělé, která se díky kvalitní předloze vyhýbá mnohým brutálním stereotypům německých pohádek. A obyvatelé Jeseníků se navíc od srdce zasmějí, až uvidí monumentální Petrovy kameny... ()

Gig 

všechny recenze uživatele

No musím uznat, že to má něco do sebe. Karoline jako malá čarodějnice není sice tak rozpustilá a tam šmakózní jako kreslená podoba od Smetany oživlá hlasem Bohdalky. Je spíš taková německá (čarodějnice nemá výt ani hezká - takže fajn) a ten nosík ji vlastně i sluší a je to stejně takové motovidlo, jako naše klasika. Výprava na pohádku újde a líbí se mi sled čarodějnic. Havran je taky skvělý. Potěší i přirozené vtípky. Asi nejlepší "německá" filmová pohádka. Ale na naši malou rošťandu to nemá. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která je naplněna pozitivními kouzly a dokáže je vyzařovat mezi diváky. Navíc s velmi sympatickou a pouhých 127 let mladou čarodějnicí. Na to, že už patřím do světa dospělých, jsem se po celou dobu hezky bavil. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla opravdu, ale opravdu dobrá a krásná pohádka. Vtipná, kouzelná, se suprovým spádem, skvělým obsazením, efektama na úrovni, co by jste u pohádky v roce 2018 čekali, byly chvíle, kdy jsem se upřímně i zasmál a má to hlavu a patu. Karoline byla skvělá volba. Je správně trhlá a na 127 let vypadá skvěle. Měl jsem z toho strach, protože od sousedů z Deutschlandu jsem čekal míň kvality, ale velice mile mě to překvapilo. Čekáte pohádku o čarodejnici, dostanete přesně to, co čekáte. Za mě skvělý 4* a DOPORUČUJU ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Malou čarodějnici jsem viděl v originálním znění s titulky a víte, jak je to s němčinou. Libozvučný jazyk to zrovna není, což trochu kazí dojem. Jinak jde o sympatickou pohádku s podivně chudým příběhem a občasným závanem milého vtipu. To vás na jedné straně donutí se dlouze usmívat a pak taky pořád koukat na hodinky, kdy to konečně bude končit. A že si počkáte. Pohádka trvá hodinu a tři čtvrtě. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která si najde cestu k divákovi bez ohledu na věk. Vizuálně není co vytknout a na Karolinu Herffurth se dobře dívá. Směsice kouzel a to zejména v hudebním podání malým dětem působí fakt mile a tyto scénky v sobě mají obrovskou dávku vřelosti, jakou bych od němců nečekal. Trošičku mi vadil přechytračelý havran, ale chápu, že tady tvůrci nechtěli okopírovat potterovskou sovu, která by se sem hodila mnohem víc. Jinak jsem si to užil, dá se u toho krásně vypnout. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Oproti tomu na co jsme byli z Německé pohádkové produkce zvyklí a co se tu a tam ještě někdy objeví v TV, je toto skutečný klenot. Oproti tomu, jaké pohádky dokážeme natočit tady v České republice (když chceme) to jako nějaký klenot brát nejde . ()

ArchAngel_ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný film, něco mezi pohádkou a rodinným filmem, skvělá atmosféra, skvělá herečka, i když závěr mě trochu zklamal :). Každopádně na německou produkci fantastické a "bohužel" kvalitativně překonává pohádky, které se točí u nás. Kdysi to bylo naopak. ()

Reklama

Reklama