Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Recenze uživatele rikitiki k tomuto seriálu (1)

The End of the F***ing World (2017) 

„Jmenuji se James, je mi 17 a jsem si celkem jistý, že jsem psychopat.“ Takhle začíná jedna z nejoriginálnějších road-movie poslední doby. Originálnost spočívá v tom, že krutě přesně vykresluje svět dospívajících, se všemi hrůzami, nejistotou, strachem a vztekem. Pichlavá romance dvou looserů postupně odhaluje jejich rodinné zázemí a důvody, proč jsou takoví, jací jsou. Jejich dosavadní zkušenosti se světem jsou většinou na prd a oni ještě nemají zmáknuté obranné mechanismy. Ještě ke všemu - k neuvěřitelně siným hereckým výkonům - mi oba dva připadali mladší než sedmnáct. Nejenom sexem: někdo se k němu hrne, jiný to odkládá. Ale i celkovým postojem k smutně praktickým stránkám světa. Oba byli jak děti. _____ Proto čtu Alyssino zuřivé: „Všechno stojí za hov…“ ve skutečnosti takhle: „Všichni mi říkají, že já stojím za hov… možná mají pravdu.“ A Jamesovo: „Chci někoho zabít,“ překládám jako: „Chci něco cítit.“ Ona se obrnila vztekem, on rezignací, protože jiný způsob obrany zatím neumí. A takhle outsiderská dvojka si klestí cestu dalšími hrůznými zážitky, které ale nepostrádají drsný humor. Společně se vydávají na útěk, ze kterého už není – myšleno emocionálně – návratu. Proto doufám, že další řadu už nenatočí. ___ Přidejte si záměrně super ironický americký feeling, perfektní dialogy, gradaci scén, dobrý soundtrack a i takové drobnosti, jako je Jamesovo oblečení, kterého poprvé vidíme v černém, jako prototyp mladistvého podivínského vraha, aby nakonec skončil ve vesele pestré havajské košili. ______. Škoda, že se podobné seriály nevysílaly, když bylo sedmnáct mně. Necítila bych se tak vyloučená. ()

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama