Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (439)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Váhám váhám, nejdříve jsem dal pět hvězd, ale s odstupem času nakonec musím chtě něchtě nadšení umírnit. Ale i přesto, několik let po vzniku tohoto filmu, to mi bylo jen několik ročků, jsem měl Eddie Murphyho za jednoho ze svých nejoblíbenějších herců. Jeho Policajti z Beverly Hillsů a především Cesta do Ameriky, to byl pro mě obrovský filmový zážitek. Pak jsem ale tyto jeho staré filmy dlouho dlouho neviděl a zakryly je neskutečnosti jako Dr. Dolittle nebo jiné počiny, ze kterých mi už pro jistotu stačily jen ukázky. Proto jsem raději Cestu do Ameriky nehodnotil unáhleně jen na základě starých vzpomínek a počkal si, až ji uvidím znovu. Začátek byl sice skvělý, ale chvíli mi trvalo, než jsem najel na tu potřebnou strunu. Obzvláště ke konci se však film stává neskutečnou komediální orgií a já si zase uvědomil, proč že jsem se to vlastně hlavně vždycky díval na filmy. Kvůli zábavě. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomuto filmu dal 4 hvězdy, jako většina zdejších uživatelů. Jenomže časem jsem zjistil, že pokaždé, když film běží v televizi, cosi mě vždycky donutí se na něj podívat znova. Už jsem ho musel vidět snad 10x, ale uvědomil jsem si, že jsem se ani jednou vůbec nenudil. Každá scéna má své místo, film má velice dobrý spád... já tam prostě nevidím chybu. Je to mozajka malých, ale nádherných střípků, který ten film pro mě dělají nezapomenutelným. Dnes tedy bez ostychu dávám 5* :) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Eddie na vrchole svojho komediálneho talentu vymyslel skvelý film o princovi z Afriky hľadajúcom šťastie a pravú lásku v New Yorku. Síce film nepatrí k tým Murphyovkám, kde sa smejete každú chvíľu, môžem vám ale povedať, že príjemnejšiu komédiu od neho nenájdete. Celé je to nasiaknuté tak pohodovou atmosférou (možno nie je náhoda, že je New York pokrytý snehom ...), že sa nemožno nebaviť. Síce je na komédiu film dlhý, určite nie je nudný. Soundtrack je príjemný, rovnako aj ako Eddieho večný úsmev, ktorý si dostatočne užijete. Eddie sa za tie roky skoro nezmenil, stále vyzerá na rovnako ako 20 rokov dozadu, ale bohužiaľ kvalita jeho filmov nebezpečne klesla. Užite si ho na jeho vrchole, keď kraľoval komikom. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To, že chce princ ženskou s více než jednou mozkovou mitochondrií, je chvályhodné. To, že odmítne ženskou s dutou mozkovou dutinou, zato s plnými ňadry, je obdivuhodné. Jenže celá cesta do Ameriky je nudnější, než sledovat hvězdy ve dne. Střet dvou rozdílných světů většinou nabízí možnosti pro tvorbu různých vtipných situací, no tady se dalo pousmát tak dvěma třem. Eddie jako komik pozbyl to nejdůležitější - komičnost, což se nedá nahradit výrazem pomateného telete z dovozu. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Před Black Pantherem a Wakandou tu byli Akeem a Zamunda. Eddie Murphy hraje poněkud rozmazleného, ale jinak sympatického a až překvapivě osvíceného prince. Bez problémů odloží stranou veškerý luxusu, na který je zvyklý ze své bohaté africké zemičky, aby našel pravou lásku v Americe - a kde jinde hledat budoucí královnu než v newyorské čtvrti Queens? Coming to America je milá romantická komedie. Je hodně černošská a hlavní dvojka Eddie Murphy a Arsenio Hall to slušně rozjíždí, dokonce i v mnoha dalších rolí, ve kterých jsou namaskovaní k nepoznání. Mnoho vtipů mě nijak zvlášť neoslovilo, ale sem tam jsem se dobře zasmál, a hlavně mi byl celkově film dost sympatický. Pohodová záležitost, která má něco do sebe. (7/10) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Název země Zamunda byl převzat z výstupu legendárního komika Richarda Pryora, který tak označoval fiktivní africký kmen. (NIRO)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste New York. (dyfur)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama