Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (197)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Clint má tyhle témata rád, jak se z obyčejnýho člověka stane hrdina, hodně se to v jeho filmech objevuje. Ale tady je bohužel tak zoufalej scénář, že ani ruka zkušenýho barda za kamerou to nezachrání. Navíc vyprávění od dětství, kdy je nám předkládáno, že to byli největší darebáci na škole, zároveň outsideři, a přesto se z nich stali hrdinové ocenění státním vyznamenáním, mě vůbec nechytlo. První hodina filmu je k uzoufání nudná a o ničem, máme se asi s klukama "seznámit a sblížit", nicméně jsem měl pocit, že to nefunguje. Pak přijde akce ve vlaku, kdy selže samopal, z pistole vypadne zásobník a náš hlavní týpek může využít všechno, co se učil při výcviku. To, že C. Eastwood obsadil opravdu ty samotný kluky a ne herce, to považuju za dobrej nápad (nějak mě to tam nerušilo) a hlavně je to pro ně určitá pocta a jakejsi "bonus" k tomu ocenění. Ale obecně se Clint s tímhle počinem netrefil. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je môj najobľúbenejší režisér a je úctyhodné, že vo svojom veku točí stále nové veci. No dosť ma štvalo, ako sa v ostatných rokoch začal sústreďovať len na patriotické chujoviny ako Americká sniper či Sully. S podobným očakávaním som išiel do kina aj teraz a musím povedať, že to bolo v mnohom odlišné. Stále tam síce bolo dosť patriotizmu, ale už bez zbytočného pátosu. Clint to poňal ako civilný životný príbeh troch ľudí, ktorým sa prihodila taká situácia, pri ktorej zachránili vlak pred teroristom. Podobne ako pri Sniperovi či Sullym potreboval Clint vyzdvihnúť neobyčajných z obyčajných ľudí, ktorých príbeh by mal poznať každý. No v tomto prípade mal človek pocit reality. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Věřím, že to Eastwood myslel dobře. Rozhodně mu nešlo o komerční úspěch. A mladíci mají samozřejmě obdiv. Nevím však, zda je rozumné je obsadit jako herce, když to neumí. Věrnost skutečné události a zápis do paměti diváků tedy ano, ale coby filmový zážitek těžce průměrné, s minimálním režijním rukopisem a nepříliš zajímavým scénářem. 55 % ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě můj životní sen... Ze dne na den se stát hrdinou a pak počkat na velikána filmu jako je Clint Eastwood, až příjde ke mně domů a natočí o mě životopisnej film ve kterym budu hrát =) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Film je stěží na 3*, ale i tak musím dát 4*. C. Eastwood hodně zariskoval a hodně to nevyšlo. Film je špatný, nebo lépe, není až tak dobrý, jak být měl... Sázka na nejistotu v podobě obsazení tří hrdinů, těch skutečných... já fakt nevím... že je první hodina filmu o ničem je zřejmé... ale mně nejde o to, jak ten film teď působí.. jde mi o to, co popisuje a to mě nutí přimhouřit oko co do kritiky práce na filmu a víc se zaměřit na to, jak velcí lidé mezi námi jsou.... neskutečný příběh.. kéž by podobně končily všechny... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Opět se Clint Eastwood zaměřil na hrdinský čin, tentokrát party tří kamarádů z dětství z nichž dva měli zájem být v armádě a z nichž jeden měl zřejmě odmala vytříbený smysl pro pomoc. Po příjemném tripu skrz Evropu přichází zvláštní stav střetu charakteru, který jakoby se pro nic jiného nenarodil s osobou, která se rozhodla už jen ubližovat. Celým tímto kouskem rezonuje jakýsi nevyhnutelný osud, ať se jedná o určitou cestu životem, vlakem 15:17 do Paříže, či nevystřelenou kulkou z kalašnikova, se skutečně použitými postavami tehdejší události. Já si říkal proč mi ti herci připadají tak zvláštně přímočaří bez nějakého kudrlinkového vystupování. Když se na scéně objevil skutečný François Hollande, došlo to nakonec i mému vedení. Někomu se tento rekonstrukční styl, jak tomu nejeden říká, nelíbí, já ho i přes jednoduší podání přijal spolu s neochvějnou vůlí samotného Spencera Stoneho. 75% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

50 minut je film o třech mladých Američanech žijící obyčejný život, 20 minut to je neškodná roadmovie po evropských městech a dvacet minut to je o film o skutečném útoku jednoho islamisty, který chtěl vystřílet vlak, ale zabránili mu v tom tři výše zmínění američtí přátelé. Nejbizarnější na tom je, že slavný Clint Eastwood obsadil do rolí těch tří hrdinů právě ty tři hrdiny, což je jistě unikátní, ale nějak to není to, co čekám od filmové rekonstrukce. Akce samotná je mírně podprůměrná, přesto jsem to celé čekal horší, ale ono i těch prvních 70 minut je takové neškodné pokoukání na pomezí rodinného filmu. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Silný námět a klobouček, že ty tři hráli ti tři stateční. No, ale takhle to ani nemusel točit Clint Eastwood. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Tuhle natahovanou nudu snad jen trochu zachraňuje fakt, že ji Clint natočil podle skutečné události, takže se některé aspekty příběhu nedají až tak kritizovat, navíc je celkem sympatické, že obsadil skutečné hrdiny (a jejich neherectví mi tady ani až tak nevadilo), nejspíš to ale prostě neměl točit, protože na tomhle filmu bylo za mě jinak špatně snad úplně všechno. Sledovat, jak se hrdinové jen tak toulají po evropě bylo naprosto zbytečné a nudné, hlavně proto, že ani nebyli schopní bavit se o čemkoli zajímavém (no jo, stačí se podívat kolik zkušeností má scénáristka), každou chvíli jen fotili selfiečka a řešili, kde se nají nebo co... Jo a pak teda ještě řešili, zda do té Paříže pojedou nebo ne... Jak neuvěřitelně napínavé! Jmenuje se to Paříž 15:17, jasně, že tam pojedou! No.... Chápu, že natočit film o události, která sama o sobě netrvala třeba ani hodinu a ve fimu se nedá natáhnout na víc, než pár minut nemusí být nic lehkého, ale A) stejně to šlo udělat mnohem lépe a B) jak už jsem jednou psal: proč něco takového vůbec točit jako celovečerní film? 2/10 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Clintovi se opět povedl výborný film. je tu sice přliš mnoho vaty, omáčky, hluchých míst a celkově to moc nemá spád, takže místo akční thrilleru je to psychologické drama, ale mně se to líbilo. Konec je perfektní (až na Hollanda, to bych tam vůbec nedával), a je to celkově velmi zajímavý film, který je zde, jak už to tak bývá docela podhodnocen...80% ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Celé dielo charakterizuje slovo Nuda, od zobrazenia životných príbehov hrdinov až po cestovanie po európskych krajinách. Jednu hviezdičku si to zaslúži za finálnu akciu a kratšiu minutáž. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Ano, je záslužné postavit se tváří v tvář teroristovi, o tom žádná, ale postavit na tom celý film, přičemž ona avizovaná scéna tvoří 4 (slovy: čtyři) minuty z 94 minut, tak to je i na mě moc. ■ Kdyby film fungoval jako celek, tak neřeknu ani popel, jen bych si postesknul, že mě to nebralo, ale tohle je tragédie a bohužel ne ta řecká! Film kromě oněch zmiňovaných 4 minut nepřináší žádnou dramatickou notu, v podstatě se tam nic neděje. Dětství oněch tří raubířů mohlo být zajímavé, ale nikoliv v tomto filmovém zpracování. Trénink dvou zkamaráděných vojáčků mohl být zajímavý, ale ne v tomto filmu. Naši výletníci po Evropě mohli mít zajímavou dovolenou, ale ve filmu nic zajímavého není. Nudí! Není zde nic, co by diváka přitáhlo nebo dokonce vtáhlo. Na drama málo dramatu, de facto žádné. Thriller? A kde, pěkně prosím? Životopisné? Tak trochu ano. Nudné? Strašně! Ještě jednou se zeptám. Drama? To jako vážně? Uf! Nezáživné. Nudné. Absolutní ztráta času. Jednoznačně nejslabší EASTWOODŮV film. ◢ ■ ◣ (R) [36/100] ■ (K) [44/100] ■ (V) [49/100] ■ (H) Judith "Judy" Therese EVANS GREER [51/100] ● Regina "Jenna" Marie FISCHER [40/100] ■ (♫) [42/100] ■ (E) Soul Surfer (2011) ● Everest (2015) ● 6 Below: Miracle on the Mountain (2017) ● Lo imposible / The Impossible (2012) ● Miracles from Heaven (2016) ● Aftershock: Earthquake in New York (1999) ● Captive (2015) ● The Cokeville Miracle (2015) ● The Butler (2013) ● The River Wild (1994) ● Heaven Is for Real (2014) ● Twelve Years a Slave (2013) ● Flash of Genius (2008) ● The Disappearance of Alice Creed (2009) ● The Last Stand (2013) ● The Commuter (2018) ■ (Č) 1 ■ (P) [Úterý, 29-V-2018; 01:20] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [30/100] ■ (CSFD) majo0007MorholtkaylinTftNikkileeFilmer01TrixinkagoauldPlaqueaquiverMickeyStuma(C) [30/100] ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu zbytečně kriticky hodnocený film. Chápu, že známé tváře v roli hlavních hrdinů by působily poněkud líbivěji pro oko konzumního diváka, ale mně osobně osazení opravdových hrdinů tohoto dramatu + styl vyprávění seděl. V začátcích se protagonisté představí, aby si k nim divák našel určitou cestu a neměl je pouze za "lidi z davu" a později je vtažen do osudového okamžiku, kdy za mě vše působí velice autenticky. Jediné mínus filmu vnímám to, že z této látky šlo opravdu vytěžit daleko více. ()

Nikkilee odpad!

všechny recenze uživatele

Takže...jelikož to je dle pravdivého příběhu - tak kluci gratuluji k tak lidskému a odvážnému gestu. Bravo. Ale tím veškerá chvála končí. Filmové zpracování je opravdu hrozné. Všechno, co mohlo být špatně, tak bylo - nezáživný děj (až na scénu ve vlaku), logicky nenavazující scény, nesmyslný střih, opravdu, ale opravdu špatný scénář a ještě horší dialogy a nevím, co se tedy Clintovi stalo, ale režie taky děsná! Je to jedno velké nudné čekání na vlak, kde se to pak semele během čtyř minut, z kluků jsou hrdinové a konec. Je tam až moc chyb, načatých, leč vůbec nerozvinutých vedlejších zápletek a navíc film sám zdůrazňuje pošahanou mentalitu většiny Američanů! Po filmové stránce to je jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděla. Velké utrpení, bohužel není sebemenší důvod dát aspoň jednu hvězdičku, je to opravdu odbytý a naprosto zbytečný snímek! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tři mladí američtí mládenci zabrání teroristickému útoku ve vlaku na francouzském území. Příběh dle skutečné události a snad není nikoho, kdo by si to ještě nepamatoval. Netrvalo dlouho a chytl se toho Hollywood s Clintem Eastwoodem v čele. Scénář se však nezaměřuje na čin jako takový, ale na ony tři mládence. A tak vlastně vznikl životopisný film o tom, jak se seznámili tři chlapci, ze kterých se stali kámoši až do dospělosti. Vyprávění je občas přerušeno flashforwardem prozrazující kam to celé směřuje. Clintnův režisérský rukopis je znát, ale bohužel děj velice trpí zkratkovitým scénářem. Film je pouze oslavou zachránců ukazující jejich dětství, počátky vojenské služby, dovolenou trávící projížděním Evropy, onou událostí a oceněním, což doplňuje přímá účast všech tří hrdinů. Ano, skutečně hrají sami sebe. Clint je vedl dobře a tak na neherce podali vcelku dobrý výkon. Je to však krátké, málo rozvinuté, zkrátka, jak už je uvedeno výše, zkratkovité. Atmosféra, dramatičnost a napětí? Ne, nic takového. Bohužel. Uspěchanost něco takového natočit je znát a zcela zbytečně. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je vynikajuci herec,ale i reziser,ale ako sa povie,aj majster tesar sa utne,tento film sa fakt nepodaril a to som nenarocny divak,takmer cely cas je to ako nejaky dovolenkovy dokument,v ktorom sa nic nedeje a az na konci pride chvilka akcie,nuda,ktora vas urcite uspi...:-) ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Eastwood je jeden z mých neojoblíbenějších režisérů. Paříž 15:17 byl ale trochu jiný film, než je u něho zvykem. Škoda, že zmařenému teroristickému útoku je věnován pouze závěr filmu, do té doby děj moc zajímavý není. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Já to teda vopálim na***** v rámci žánru"dokudrama".V reálu zkrátka většinou nic dlouho netrvá a ani to neni žádná velká prdel.Vlastně jediná srandina,ale zase tak obří,že by jí jeden pohledal na celém široširém světě teroristo-partyzánském,je seklej kalach.A-mimochodem,co se týče patriotismu,se tady Clint drží docela při zemi.,Na jeho poměry,blonďáka hodnýho. ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama