Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kultovní seriál s nezapomenutelnou Černou zmijí a Baldrickem odehrávající se ve čtyřech obdobích slavných anglických dějin. Sice kvajita jednotlivých epizod je nerovnoměrná, ale jako celek to drží po kupě. Humor většinou stojí na zesměšňováním jednotlivých postav, takže žádné hlubokomyslné myšlenky nečekejte.. Půlhodinové díly však zpříjemní volný čas, kdy není do čeho či koho píchnout ;-) Ve výsledku slabší 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po ještě trošku slabší první řadě přichází druhá, ve které dochází ke změně povahy Edmunda - není to takový vystrašený hňup, nýbrž mazaný, ironické hlášky kázající, lord. Oproti tomu lord Percy je ještě vtipnější a hlavně blbější než dřív, ale naštěstí sluha Baldrick má vždy nějaký ten "vychytralý plán", který situaci zachraňuje. ()

Reklama

anatheman 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší ze všech sérií. Zřejmě tomu i pomáhá moje obecná slabost pro renesanci. Oproti první sérii je to obrovský kvalitativní posun. Ubylo infantilnosti a naopak přibyla promyšlenost. Následující série (které jsem taktéž ohodnotil 5*) jsou sice na podobné kvalitativní výši jako ta druhá... Ale těžko může něco trumfnout lorda Flashhearta (byť se objevil i ve čtyřce), popravy, zoufalou finanční tíseň (spojenou s úchvatným Percyovým zelenem), zámořské objevy s kapitánem Rumem a především epizodu "Pivo", kde se zpije i královna Alžběta I. a které se tedy opravdu těžce konkuruje. I když jsem kompletní Černou zmiji viděl již několikrát, dokáže neustále překvapovat a bavit. ()

Hraboshka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páni, Blackadderovi to tady fakt sluší!! :) Nevím, jestli je to tím vzhledem nebo čím, ale přijde mi, jako by tak nějak zmoudřel... To mu ovšem neubírá na vtipnosti, spíš naopak. Ale 5* stejně nedám, protože se tu a tam objeví i trochu trapnější vtipy (třeba ty s Nursie...). Jinak ale tleskám, paráda! ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než jednička. Lord Černá zmije už není potrhlý strašpytel, ale stal se z něj sebevědomý, chladnokrevný a vychytralý intrikán. Dalším plusem je změna image, Atkinsonovi to s knírkem a bradkou neskutečně sekne a jeho postava dostává úplně nový ďábelský rozměr. Prostředí alžbětínské Anglie se podařilo jaksepatří využít. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)

Reklama

Reklama