Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

Eddard 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol anglického humoru, v tom smyslu, že je nejenom patřičně anglicky suchý, ale především dějově odkazuje na anglickou historii a kulturu, v případě druhé série rovnou na nejslavnější období vlády Tudorovců. Pošahaná Alžběta v podání Mirandy Richardson je důstojným předchůdcem debilního prince Jiřího ve třetí sérii, Baldrick je pořád stejný... jen Blackadderovi samotnému podle mě víc sedí pozice lokaje. Klobouk dolů před Rowanem Atkinsonem (těm z vás, kteří ho znate pouze jako Beana nejspíš vyrazí dech jeho dokonalé repliky) a celému zbytku ansámblu. Nejlepší díl je pak pro mě "Money" s lidožroutským knězem a Percym, který stvoří Green (Zeleno). "Ooooh, Edmund, can it be true? That I, here, in my mortal hands, hold a nugget of purest Green?" 80% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální věc, tentokrát se k týmu přidal Ben Elton a rozhodl se z Rowana udělat bestiálního arogantního parchanta a z Baldricka totálního debila - a víte co? Líp to udělat nemohl! Každej herec je skvělěj a nenahraditelnej, každé slovo má své místo a logiku, tady začíná ta pravá Černá zmije s charakterem, se kterým může jít zfleku gepět do parlamentu. Líbí se mi např. kapitán Rum, o němž Edmund řekl: "Ano, byl to sice námořník třetí třídy, ale jako druhý chod byl prvotřídní!" Nádherný a ellegantní humor, nad kterej není. A k tomu bestiální samec Rik Mayall, kterému tahle role sedla jak Churchillovi doutník. ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, takhle, prosím, klidně pokračujte dále. Vtip podstatně "chytřejší", respektive založený na mém oblíbeném kontrastu sarkastického ostrovtipu s různými stupni normálnosti/infantilnosti/hlouposti. Nejlepší postava: Queen Liz, Blackadder sám Nejlepší pasáže: parafráze Richarda II., počítání fazolí, odhalování padoucha a jeho pohnutek v závěrečném dílu ()

gjjm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající, nemám moc co vytknout. Příjemně krátký sitcom z prostředí alžbětinské Anglie, který s původním Blackadderem nemá nic moc společného, ale je mnohem lepší. Rowan Atkinson už není směšné hovado, ale úžasně sarkastický a arogantní šlechtic, humor už není tak infantilně vulgární, ale docela sofistikovaný a inteligentní, čemuž výrazně napomohlo i soustředění pozornosti na skvělou Mirandu Richardson v roli královny Alžběty ("Možná vám nechám všem useknout hlavu, jen abych viděla, jak se budete tvářit.") Jednotlivé díly jsou kouzelně absurdní, nevaří z vody ani nejsou nijak jednoduché po stránce humoru. Hlavně druhý díl, kde se Blackadder stane vrchním katem, opravdu nemá chybu. Baldrick...Baldrick, you bastard.... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi britský humor a prohlašuji se za čestného anglofila.. Jenže když někdo sáhne na alžbětinskou dobu tímto způsobem tak neznám bratra. Dialogy typu : služka říká Alžbětě "Když jste byla mladá tak jste vyrostla jako chlapec, pak jsme si všimli, že nemáte pindíka...", sluha na Edmunda : " Tady je pavouk dáte si? Schovával jsem ho sice pro sebe ale...". No asi jenom mě přijde trapné dělat si legraci z tudorské růže Alžběty. A tak se budu snažit dělat, že jsem NIC takového nikdy neviděla. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama