Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

rekkky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V druhé sérii se Blackadder posouvá dopředu nejen svým názvem, ale jednotlivé věty scénáře jsou emancipovanější a věrně tak reflektují časový posun do období pozdní renesance. Edmund a jeho věrní přátelé vytvářejí nezaměnitelnou přehlídku směšných a zároveň neupadajících hlášek, které dohromady s vedlejšími postavami zaručují perfektní zábavu. Každá epizoda v sobě nepřímo odkrývá téma, které mělo svou důležitost, jenže to by to nesměl být Blackadder, aby vše dopadlo úplně jinak. ()

havLord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt prvních dvou / tří dílů, které ještě nebyly tak umě vyšperkované Zmijovými kousavými poznámkami, byl by plný počet. Všichni herci se již odprostili od stupidního humoru a imbecilních gagů první série, zamkli je v truhle, klíč spolkli, zapili čajem o páté a naplno rozjeli ten vynikající suchý anglický humor. A především pak Atkinson zde exceloval a vytvořil úlisnou a neobyčejně srandovní karikaturu středověkého šlechtice. Ty jeho nekompromisní stěry1!1 90% ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha serie je hodne jina nez prvni. Atkinson zde poprve a naposled vypada s vousy jako elegan a predevsim pribira hodne inteligence, mazanosti a podlosti. Prvnim shlednuti jsem si musel hodne zvykat na uplne jineho Atkinsona. Polosilena sexy kralovna a Melchett byli vyborni, ale Nursie uz prilis prehanela. Stejne mi ale dvojka uplne nesedla. V jednice bojoval Edmund o to stat se kralem, ale tady jen o malickosti (lasku, penize, prizen kralovny). A v predposledni epizode se poprve objevuje Hugh Laurie a zustava az do sameho konce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od prvni serie neskutecnej kvalitativni posun, tohle je proste komedialni extratrida. Herecka sestava tu je opet stejna, tudiz idioti McInnerny a Robinson, ale Atkinson je tu az skoro k nepoznani. Pryc je pobihajici smesne vypadajici hovado, s bradkou mu to skvele sekne, vypada charismaticky a i kdyz tu je furt za loosera, dokaze sem tam vymyslet nejakej inteligentni plan a Beana nepripomina ani omylem. A jelikoz je postava lip napsana, ma co hrat a vyuziva toho naplno, takze hraje perfektne a do toho sazi jednu hlasku za druhou a nevyhejba se ani nejakejm sprostarnam. Kazdej dil ma navic zajimavou zapletku a je proste cemu se smat v jednom kuse. Jedina chyba na krase je misty otravna sestava Richardson a Fry, ktery tu jsou sice potreba, protoze kolikrat Atkinsonovi nahrajou na nakej vtipek a jsou v kazdym dilu, ale obcas je ta jejich buzerace otravna, treba v dile, kdy si z Atkinsona neustale delaj legraci mi lezli na nervy. Ale oba hrajou dobre a jsou tu jeste dost mlady. Celkove jasnejch 5*. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl: Máme tady premiéru druhé řady a ta se povedla určitě lépe než u té první. Pár výborných vtípků, trošku cáklá Alžběta a hlavně zabiják Blesk! :D Nadějné, velmi nadějné! **** Druhý díl: Černý humor v celé své kráse, dělat si dvacet šest minut srandu z poprav je docela psycho. I tak mi však přišlo, že je to trochu slabší než minule, proto jdu o půl hvězdičky níž. *** a půl Třetí díl: Pro mne zatím určitě nejslabší díl, zápletka nic moc a větší prostor pro královnu a kapitána mně tak trochu vadil. Ale to cizokrajné víno mě rozsekalo... :D *** a půl Čtvrtý díl: Totální úlet, úchylný kněz z úchylné kněží banky a shánění peněz na dluh. Tenhle díl byl zkrátka super, jen je škoda toho neustáleho "vtipkování" královny, začínám Alžbětu nenávidět! ***** Pátý díl: Dva mejdany zároveň, to nemohlo dopadnout dobře a taky to tak v první chvílích vypadalo. Ale nakonec se z toho vyklubala docela dobrá sranda a vydařený díl, až na ty umělý prsa! :D **** a půl Šestý díl: Hugh Laurie jako Ludvík Nezničitelný tento díl jasně táhne a nebýt jeho, bylo by hodnocení nižší. Ať žije zesměšňování Němců! Béé... **** a půl Celkové zhodnocení (průměr 4,16): Druhá série je určitě lepší než první, Edmund už tu není za takového vola (i když ty ksichty mi tak trochu chyběly), ale na druhé straně by mě nikdy nenapadlo, že by mohl Atkinson hrát tak skvěle a zároveň charakterně (když si představím Beana...). Budu se asi opakovat, ale opět se jedná o skvělý seriál pro milovníky suchého britského humoru, plný skvělých hlášek a bláznivých příhod. Asi plynule přejdu na třetí sérii! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • První dvě epizody měly být původně opačně. To vysvětluje, proč se Percyho plnovous objevil poté, co si ho v první epizodě oholil. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama