Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek byl strašný a ještě ve dvacáté minutě jsem měl chuť s tím seknout, Až od takové 35. minuty mi to začalo připadat trochu zajímavé - což je myslím na horor trochu pozdě. Nakonec beru, že to má zajímavou myšlenku, vymyšlené pozadí příběhu, vymyšlené všechny ty utajované skutečnosti, ale v celkovém důsledku mi přišlo, že tvůrci hrábli po tom, co je zrovna jako první napadalo (gay, trauma ze smrti otce - btw, a co matka?-, milostný trojúhelník). Ani pak mě to nebavilo, smrti byly zbytečně vydojené a šlo s tím tématem pohrát daleko víc, asi jako u hororu Table No.21, kde to dává daleko větší smysl. Tady mi to přišlo jako přehlídka hororových klišé - jeptiška, klášter, démon, posedlost... SPOILER A na konci se velmi pravděpodobně celý svět díky YouTube pozabíjí. KONEC SPOILERU Nevím, přišlo mi to natočené tak nějak bez nálady, znám atmosféričtější a napínavější horory. - Btw, teď mne napadlo, že by se mi o hodně víc líbil konec, kde se ty holky fakt zabijou a jak z toho ten démon vybruslí, bo co se stane. Ale to by asi chtělo větší koule, než YT apo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Další "hororové" nic, které nejspíš těží jen z návštěvnosti kin nezletilými teenagery. Velice totožná záležitost jako Truth or Dare z roku 2017, ovšem tam to gore aspoň bylo. V tomto případě je tu jen dobře předvídatelný příběh, většinou nesympatické postavy a nutná povinnost dokoukat to až do konce, přestože přesně víte, že vás to ničím překvapit nemůže. Nemám k tomu moc co říct, snad jen díky bože, že jsem na to nešla do kina. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nizkorozpočtová žánrovka ( až sa nechce veriť, že sa takto remeselne obstojné filmy pre kiná točia za taký bagateľ ), ktorá sa snaží ísť po stopách KRUHU s dávkou nejakej tej NENÁVISTI. Je však len slabým odvarom spomenutého a obsahuje pre mňa iba jednu jedinú napínavú ( nie však strašidelnú ) scénu. A celé to zavŕšil koniec, ktorý s pomerne sympatických, odvážnych a obetavých hrdiniek spravil egoistické a bojazlivé sliepky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi sa už skutočne prestanem tešiť na nové hororové filmy. S výnimkou premisy toto podľa mňa nemá skoro vôbec nič na ponúknutie. "Truth Or Dare" je podľa mňa maximálne nefunkčný horor s nulovou razanciou na akúkoľvek atmosféru. Niektorí kritici to ohodnotili ako nečakane zábavný film, no v mojich očiach je toto iba nudný film, ktorý má dobrý nápad. Vražedné hry ma vždy zaujímali a skĺbiť to takto mohlo skutočne fungovať. No kým trailer aspoň vybudoval nejakú atmosféru a mal som pocit, že by to mohlo byť dobre spracované, tak film ako taký našiel cestu, že to čo bolo celkom strašidelné v traileri je absolútne nefunkčné. Osobne ani neviem povedať, čo funkčné je. Tento film nemá žiadne strašidelné momentky, nemá žiadnu atmosféru, nemá žiadne vizuálne alebo krvavé scénky, nemá absolútne nič. A tým pádom je na postavách, aby to potiahli hore a urobili z toho dobrý film. No čo sa stane, ak máte dokopy 7 ľudí, z ktorých sú vám ukradnutí absolútne všetci. Ich dialógy sú nudné, ich vzťahy sú nudné, všetko čo sa vo filme deje je absolútne nefunkčné a jediné čo sledujeme je partiu tínedžerov, ktorí sú obklopovaní ľuďmi s pretiahnutými tvárami a neustále dokola hovoria: "Truth or dare?" Tento film je skutočne otrasný. Je absolútne otrasný. Myslím si, že jediné čo môžem ohodnotiť kladne je nápad vražedného "Pravda alebo odvaha" a... čo ešte? Rozbitý kláštor možno vyzerá celkom tajomne a... možno scénka na streche ma trošku držala v nejakom napätí. No je blbé, že musím skutočne dlhodobo rozmýšľať nad tým, čo bolo na filme skutočne efektné a čo by som mohol ohodnotiť pozitívne. Osobne hovorím, že sa filmu vyhnite. Ak sa vám to z traileru zdalo mizerné, tak sa to len potvrdí. Ak vás navnadil, tak radšej schladnite, lebo ostanete rovnako sklamaní ako ja. Nefunkčné horory tu skutočne netreba. Hodnotenie: D- ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film jsem nezodpadoval jen proto, že jsem kdysi viděl snímek "Bone Eater", a ten byl podle mě přece jen ještě o třídu níž. Ale jinak... Horor/ Thriller- to jako proč? Mně to připadalo jako nudná studentská komedie říznutá marnou snahou o drama. Scénář byl velmi špatný a ke všemu ještě nepůvodní, kdo někdy viděl "Nezvratný osud", jistě chápe, co tím myslím, režie nezaostávala za scénářem, dialogy byly zoufalé a o hereckých výkonech se radši ani nebudu zmiňovat. Celé záležitosti absolutně chyběla atmosféra i jakékoli napětí, ale alespoň jsem se občas zasmál. Pobavil mě třeba moment, kdy nejlepší kamarádka vtrhne do pokoje jako člen gestapa, který s jistotou očekává, že v místnosti zadrží židovského uprchlíka z koncentračního tábora, několik členů komunistického odboje a nádavkem ještě alespoň dva parašutisty, jen proto, aby se naivní divák děsně vylekal:-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)
  • Film měl jít do kin o dva týdny později – 27. dubna 2018, ale nakonec se zjistilo, že 13. duben 2018 je pátek a film byl přesunut. (griph)
  • Existují stránky filmu, kde si můžete tuto hru zahrát. (griph)

Reklama

Reklama