Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (80)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil. Relativne zajimavej namet podle skutecnejch udalosti, Carell zase jednou predvadejici, ze neni jen komedialni hovado, skvelej reziser a hlavne naprosto skvelej, pohodovej trailer. No a jak to tak s temahle velkejma ocekavanima bejva, vysledek je trochu zklamani. Spis trochu vic. Carell do toho sice dava maximum, jenze tezko muze poradne hrat, kdyz nema co hrat. Navic i pres super sympataka Carella jeho postava zrovna dvakrat sympaticka neni a co si budem povidat, ve filmu uz byly k videni daleko vetsi lidsky tragedie, takze to, ze nekoho serezali do amnezie, protoze nosi damsky boty, nepusobi jako nejaky sileny drama. Mozna si to ale Zemeckis uvedomoval, takze je tu kladenej velkej duraz na tu animovanou cast, ktera je fajn, akcni, krvava, misty vtipna, vzhledem k tomu, ze asi nemusel resit pristupnost, tak se tu docela vyradil. Skoda je, ze se tvurci nebyli schopny rozhodnout, jestli to ma bejt teda smutny drama nebo komedie, takhle je to tak na pul cesty. Jako celek se na to sice docela dobre kouka, film nudi malokdy, ale vic nez tri hvezdicky to proste neda, na to je ten scenar az moc jednoduchej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $10,763,520Tržby Celosvetovo $12,908,865Tržby za predaj Blu-ray v USA $860,181Tržby za predaj DVD v USA $160,979║ Zemeckis sa s týmto barbie úletom zas prekonáva, je to také iné, nezvičajné, dejovo uletené ale má to šťavu a šmrnc, dokonca aj taký umelecký nádych, ja som si na tomto pozérstve pošmáknul. Sadli mi vizuálne prechody medzi bábkami a živými hercami, dobre sa s tým tvorcovia vyhrali, toto veru nie film pre široké publikum. /80%/ ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Výprava, kombinace reálných scén se scénami panenkovskými to je promakané a dále je samozřejmě smutné, že je film natočen podle skutečné události, ale celkově se mi to místy táhlo. Možná hodnocení v budoucnu vyšroubuji výš, prozatím lepší tři. Každopádně je to počin zajímavý, zemeckisovsky citlivý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč to tak šíleně propadlo (průsečík řešených témat nemá prakticky žádnou cílovku), ale vlastně mě to v kontextu režisérova MO docela mrzí, protože tomu nelze upřít upřímné autobiografické prvky a tím pádem vlastně přiznání vlastní zranitelnosti u kdysi jedné z nejmocnějších osob v Hollywoodu. Jakkoli se jedná o příběh dle skutečné události. Zemeckis, stejně jako Hogancamp, také není kdovíjak schopný odlišit realitu od fikce. Jeho digitální hřbitovy prázdných tváří, se kterými se snažil vytvořit hřejivou vánoční atmosféru jsou vlastně stejně bizarním projektem jako Markův Marwencol. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočen na motivy reálné události, jenž se stala v životě Marka Hogancampa. (iampatrik)
  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)
  • Po sestřelení snipera z kostelní věže zazní při jeho pádu známý „Wilhelm scream“ (čas 00:20:49). (Puxina)

Reklama

Reklama