Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z viktoriánských krimi-thrillerů a i když je to v zásadě pořád na jedno brdo, znovu se mi to líbilo. Anglánům se zase povedlo vystřihnout tu správnou dobovou atmosféru, kterou okořenili ne až tak okoukaným prostředím tehdejšího divadla, nechyběla ani nezbytná špína doků i londýnských ulic, po kterých se motalo přiměřené množství šlapek a došlo i na několik solidních krvavých představení. Samotný příběh, který se soustředil především na vyšetřování, mě bavil a i když ten závěrečný zvrat nebyl až tak překvapivý, byl jsem s ním spokojen. Výhrady nemám ani k hercům. Nighy je jistota a Olivia Cooke už vlastně taky a tady ukazuje, že fakt umí. Tak jen tak dál. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mohla to být parádní Gotická kriminálka, která by dala zapomenout na nepovedené Deppovo Z pekla a připomenout snaživého Fantoma Paříže, místo toho se v ději neustále přeskakuje do divadelních scén tehdejšího Londýna a věřte mi, že to je teprve to pravé peklo. Vyšetřování nefunguje, atmosféra je zabitá jak už sem zmínil neustálým artovým nádechem divadelních scén a Bill Nighy i když je skvělý, ten rozháraný bordel sám neutáhne. Vraždy jsou sice fajn, ale to samo o sobě taky nestačí. Kdo je vrah Golem není ani trochu napínavé a pointa vás nijak nešokuje a navíc všechno zazdí úplně kokotský finiš, to jestli ste někdo pobrali tak ste machři, protože já už sem jen nevěřil vlastním očím. Hloupá, nudná, zbytečná a promarněná šance. Zbytečný film, až to bolí.40%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh sám o sebe bol zaujímavý a pátranie po tajomnom beštiálnom vrahovi tiež, no spôsob akým bol podaný divákovi ma bavil už menej. Na môj vkus až príliš "divadelné", čo malo za následok občasnú nudu a uberanie na atmosfére. Na druhú stranu ale formálna stránka bola priam mňamózna - bezchybná viktoriánska výprava starého Londýna, pekné kostýmy, goticko-hororová atmosféra strachu a tajomna, výborní herci a na záver aj prekvapivé odhalenie a rozuzlenie príbehu. Predovšetkým tieto atribúty ťahajú snímok do nadpriemeru, spokojnosť. 75/100 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Mix Moulin Rouge a Jacka Rozparovače s Sherlockem Holmesem a Vraždami podle Jidáše (nebo Sedm). Maria ukáže hrudník, Nighy je skvělým vyšetřovatelem a příznivci krve si přijdou na své zdaleka nejvíce. Potěšila práce s časovými linkami, propletení příběhu postav a nakonec i výprava, kamera a hudba. Juan Carlos Medina se vyplatí sledovat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zatím asi jedna z nejzajímavějších rolí M. Valverde, které to v těch dobových kostýmech mimořádně sluší (a navíc v 36. minutě na kameru vystaví svoje dokonalá ňadra, čímž mi málem způsobila srdeční zástavu). Také mi přišlo, že velmi zapracovala na své angličtině a její španělský přízvuk je zde již téměř neznatelný (byť postava, kterou zde ztvárnila, bude dle jména - Aveline Ortega - nejspíš stejně španělského původu). Vzato kolem a kolem, měl jsem v tom filmu oči jen pro ni, a zbytek mě moc nezajímal. Příběh v podstatě neobsahuje nic, co bychom už neviděli někde jinde, herectví Billa Nighyho mě nikdy moc nebralo, Olivia Cooke mě taky moc nebavila (vedle MV je to jen šedá myš), a celkově mi ty viktoriánské kulisy přijdou už strašně ohrané (a to nejenom kvůli do omrzení omílané podobnosti se snímkem Z pekla). Film mi nadto subjektivně přišel hodně dlouhý, samotný závěr se mi ale docela líbil. Btw. ten Karl Marx mi tam přišel jako trapas. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Do role inspektora Johna Kildara byl původně obsazen Alan Rickman. Ten ale projekt opustil, když mu byla diagnostikována rakovina. Místo něj byl následně obsazen Bill Nighy. (animaxis)
  • Natáčení probíhalo od října do listopadu 2015 v Západním Yorkshire, Manchesteru a Deansgatu (Anglie). (animaxis)

Reklama

Reklama