Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

maxi6 

všechny recenze uživatele

Spike v tomto drama použil do některých rolí zcela neznámé herce, podle "svého" věrně zobrazil dobu 70. let a život v mladých komunitách, drogy, auta, sex, hudba, punk, hipies. Některé dialogy ve stylu amerického "Fuck" jsou na tak dlouhý film nudné až zbytečné. Oproti tomu těsně před uvedením do kin v USA, by asi vystřižené záběry orgie lépe navodily atmosféru této doby. Přesto že hlavní téma filmu je sledování seriového vraha, Spike hledá a popisuje tolerantnost k druhým, kteří mají jiné, odlišné myšlení. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Snímok patrí do skupiny filmov, v ktorej je zápletka až na druhom mieste a dopredu sa dostáva nezaujímavý príbeh pouličnej smotanky so svojimik nezaujímavými drobnými problémikmi a blbými kecami, pri ktorých musí mozog často vypínať, pretože pre príbeh nič neznamenajú, sú šťavnaté a majú vyznievať strašne kúúl, čo asi mnohým divakom, prevažne tým v puberte, môže imponovať. Mňa to neoslovilo a nezachránilo to ani záverečné rozuzlenie zápletky či to, že bol film natočený na základne skutočnej udalosti. Ešte k tomu tá premrštená stopáž. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že by sa jedného dňa natočil snímok podľa skutočnosti o Petrovi Saganovi, pričom by ste následne po jeho vzhliadnutí zistili, že ste čumeli na dvoj hodinový dementný film, ktorý si nebral na paškál vašeho "favorita", ale nejakého meniča pneumatík či ventiliek. Čakal som niečo iné, dostal som úplne niečo iné. Možno moja chyba, možno nie, no len zriedka kedy narazím na chabý pokus hodný "odpadu". Tento by si to z mnohých ohľadov plne zaslúžil, pričom je úplne mimo moje chápanie tunajšie hodnotenie užívateľov. Nedokázal som to ani len dopozerať, a to zrejme hovorí za všetko. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč je vlastně tento film, na rozdíl od třeba takové 25, hodiny, tak málo stravitelný...Režie je místy opravdu perfektní (hlavě ve scénách s vrahem) herecké výkony také fungují hudba je dobře použitá...Pro mě osobně byl největší problém ve scénáři...Problémy hlavních hrdinů mi bohužel nepřišly nijak zajímavé a poselství z nich plynoucí natolik subjektivní, že místy dost zbytečně natahovaný příběh začínal nudit a já osobně jsem čekal na další scénu týkající se Sama (mezi ty povedenější patří i scéna s výpadkem proudu a rabováním)...A že Lee nemoralizuje? Pravda, tentokrát si nevzal na mušku žádné menšiny, ale svůj postoj ke "stylům" dává jasně najevo...škoda jen, že celkem neobratně nechává větší dávku hlouposti nepřílis prokresleným postavám, které tak místy spadají až k neživotnosti. Přesto jsem se ještě bavil a minimálně scénu s mluvícím psem si budu nějakou chvíli pamatovat... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediný Leeho snímok, proti ktorému nemám žiadne námietky a ktorý mi presne sadol. Zaoberá sa predsudkami voči inakosti, čo vyvrcholí obvinením miestneho punkera z masových vrážd, ktoré len tak mimochodom sužujú New york. Lee je ale presvedčivý aj v zobrazení medziludských vzťahov. Leguizamo tu predvádza asi najlepší výkon svojej kariéry. Neskôr tento film v mojich očiach prekonal Do the right thing! VIDENÉ ZNOVA 4/21: Na hodnotení sa nič nemení, časom ale viac doceňujem aj Leeho klasické a nezameniteľné vychytávky, ktoré som si na prvýkrát v dávnych časoch v podstate nevšímal. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)
  • V klubu CBGB se objeví kapela jménem "L.E.S Stitches". Je to skutečná punková skupina z New Yorku, která hraje od devadesátých let. (ČSFD)
  • David Berkowitz nebol odsúdený na 6 krát 25 rokov ako prezentuje film, ale na 365 rokov. (BlackTom)

Reklama

Reklama