Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poslední díl nestál za nic a tohle je dno. Jediné, co stálo za řeč, je představovačka obskurního spolku městských policistů, jejichž potenciál se nepodařilo využít, a jedna honička. Všechno ostatní bylo špatně počínaje herci, kteří původní sestavu nemohli nahradit ani náhodou, konče křečovitým, uřvaným a nuceným vtipem. Tak snad to bylo naposledy. 5% ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to koukat. Nelíbilo se mi jak za každou cenu se snažili, aby byl film vtipný: tlustá ženská, lilipután, úchyl, trotl podobné postavičky. Je mi jasný, že se chtěli částečně odstřihnout od původní série, ale je mi líto, že se ve filmu neobjevili hlavní herci předchozích filmů Frédéric Diefenthal a Samy Naceri v nějaké menší roli. ()

Reklama

Real Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

"I DID MY DUTY AS A POLICEMAN, LIKE DONNIE BRASCO OR JASON BOURNE." ------------ Luc Besson sa dlhé roky dušoval, že piaty diel zo série Taxi určite nevyjde, len aby nakoniec o 11 rokov neskôr vydal úplne prízemné a primitívne Taxi 5, kde z pôvodného obsadenia zostal iba Bernard Farcy a Edouard Montoute. Už hneď na začiatku bolo jasné, že sa jedná o veľmi zlý nápad. Čiastočne sa to dalo aj čakať. Veď aká by bola šanca, že si po viac než dekáde bude chcieť zahrať celá stará známa parta v ďalšom Taxíku, zvlášť po tej slabej, tragickej štvorke? Čas však ukázal, že Samy ohľadom hlavnej roli nebol ani len kontaktovaný na základe odporúčaní Luca Bessona a jediná ponuka bola na drobné cameo. Nemám slov. Tak či onak, keďže T4xi nebol teda posledným klincom do rakvy tejto série, dojnica menom Taxi 5 prácu dozaista dokončila. Enormne moc si vážim tú spomienkovú, emotívnu scénu pre Daniela, Emiliena a prvé štyri filmy, ale inak to s hodnotením nejde. Tak zbytočný film som už dlho nevidel. --------- (04.02.2020) Pustil som si to počas deväťhodinového letu, reku, že mi čas ujde aspoň trochu... ako veľmi som sa mýlil. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

No jako nějak nevím. Jediný co podle mě stálo k vidění v tomto díle Taxi byl ze starých dílu vylepšený taxík. Musím ale hodně uznat, že honičky byly natočený sakra pěkně, že jsem z nich měl husí kůži. Já nevím co si ani o tom mám myslet, návrat Taxi je podle mě strašně zbytečný už jen z důvodu,že tam chybí postavy Daniel a Emilian. Série Taxi měla skončit, tento díl docela dost ničí to pěkný co jsem na sérii Taxi vždycky viděl. Pokud jste člověk co má rád sérii Taxi, tak se na tento díl nedívejte, jen by vás to naštvalo. Za taxík ze starých dílů a za pár pěkných záběrů si Taxi 5 zaslouží 2 hvězdy. 5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk, co by mohl být, kdyby byla Marseille vesnicí, klidně označován za vesnického idiota, jeden vyfouknutý Vin Diesel a starý známý Peugeot, kterému motor nezadřel ani saharský písek. Do toho stanice městské policie, kde je nejinteligentnější kávovar, zvracení, rozstřikování hoven a rychlá jízda ulicemi. Humor sice není úplná oligofrenie, ale víc jej najdu v taxíku Aleše Hámy.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)
  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama