Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Taxi sériu mám skutočne rád , vždy sa pri nej kvalitne nasmejem a preto ma pokračovanie veľmi potešilo. Bohužiaľ nebolo úplne také ako som si to predstavoval. Najviac filmu ublížilo že je to pokračovanie Taxi a tým pádom to väčšina ľudí rovno zatratí. Ja som sa v celku bavil, pár krát aj zasmial a kto videl predošlé časti ocení jednu scénu ktorá bola skvelá. Hudba výborná . Pre mňa za 3 * a rozhodne nie také zlé ako sa tu píše. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Emil u policie nepracuje a Daniel žije v Kalifornii, to je vše, co se o původní dvojici dozvíme a nastupují dva naprosto nesympatický kreténi na jejich místo. Policajt by ještě ušel, ale ten Danielův synovec to je pecka. V celý okupovaný Francii asi nenašli odpornějšího a otravnější přistěhovalce, který by mohl srát diváky co repliku a dojebat jméno kdysi opravdu výtečné série. I když na druhou stránku série, která končí výtečným druhým dílem a od třetího jela na poslední výpary. Když si vzpomenu na ten úžasnej soundtrack, původní taxík 406 a skvělého Naceriho, plus tu dokonalou atmosféru a esenci devadesátých let, ve kterých sem vyrůstal tudíž nostalgie dělá hodně, je mi do breku co za paskvil z toho Besson nechal udělat. Esenci všeho, co je na téhle době špatné. Vtipy nefungují a těch dobrých je málo, taxík nehraje ve filmu žádnou roli a jeho konec je docela urážka. Dám dvě hvězdy, protože pár vtipů se povedlo a občas jsem se zasmál, ale jinak je pětka určitě nejhorší díl a jasný důkaz toho, že devadesátá léta i přesto, jak jsem je miloval jsou nenávratně mrtvá.30%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poslední díl nestál za nic a tohle je dno. Jediné, co stálo za řeč, je představovačka obskurního spolku městských policistů, jejichž potenciál se nepodařilo využít, a jedna honička. Všechno ostatní bylo špatně počínaje herci, kteří původní sestavu nemohli nahradit ani náhodou, konče křečovitým, uřvaným a nuceným vtipem. Tak snad to bylo naposledy. 5% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla svého času fajn,dvojka už byla slabší,ale pořád ušla a další dva díly jsem viděl jen jednou a nic si z nich nepamatuju.Od pátého dílu jsem i vzhledem ke stavu francouzské komedie a snižující se kvalitě Bessonových jednohubek nečekal vůbec nic.Nakonec to není až takový průšvih jak by se mohlo zdát i přesto,že většina postav jsou úplný magoři a nejvtipnější je policejní sebranka,která je tu ovšem hodně málo.Problémem je,že Taxi 5 nenabízí nic co by tu už nebylo několikrát v předchozích dílech a u mě tak dopadne stejně jako díly 3 a 4.Evidentně by se zde tvůrci rádi inspirovali sérií FaF,ale bohužel to nefunguje...40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto nového Taxíka nechtěl vůbec jít. Už jen kvůli absenci ústřední dvojice – která byla kromě vytuněného taxi tím nejlepším. Byl jsem rozhodnutý tento kousek rovnou hodit do odpadní žumpy, ale…Zaprášený auťák, na který kdesi v prdeli světa kreslí šulíny, jsem prostě chtěl vidět znovu v akci. Nabušený polda a pirát silnic v jedné osobě si mě získal na svou stranu, no synovec Daniela už tolik ne – i když jeho epizodka se striptýzem a následným požárem taky pobavila. Ona celkově byla celá zápletka taková chudá, vedlejší postavy otřesné – ta bandička policajtů totální čuráci + tlustá a nechutná buchta, no a z původní série tu zbyl jen dementní šéf policie (nynější starosta) a černý polda. Tvůrci se ani nerozpakovali okopírovat některé scény či hlášky, ale přidali i celkem pohlednou mechaničku (to rande ve vodním parku a agresivní zvíře bylo luxusní), nakonec přišlo i pár solidních akčních scén, trocha toho humoru, takže jsem lehce změnil svůj názor. I tak to ale balancuje na hranici podprůměru a průměru. Trpaslík a sexy Sabrina Ouazani však rozhodli, že tomu nakonec ty tři hvězdy dám, ale prosím příště chci zpátky Daniela s Emilem a toho kokota šéfa už pošlete do důchodu… ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)

Reklama

Reklama