Reklama

Reklama

Nudo e selvaggio

  • USA Massacre in Dinosaur Valley (více)

Snaha navázat na slavnou éru italských kanibalských filmů. V úvodu filmu vás čeká seznámení s titulními hrdiny - Kevin, půvabné modelky a jejich fotograf, profesor Ibañez s dcerou a válečný veterán Joe se svou manželkou. Tahle skupinka později nastoupí do malého letadla, které havaruje kdesi v pralese. Skupina která pád přežije se tak ocitá uprostřed pustiny a musí najít cestu k záchraně dřív, než si je najdou místní domorodci... Joe se začíná hádat s Kevinem, fotografa Josého pokoušou piraně. Na scénu přicházejí kanibalové a následuje krátká honička. Obě holky jsou uneseny do vesnice, svléknuty a připraveny na obětování kanibalskému bohu. Jedinný Kevin zůstane na svobodě a bude mít plné ruce práce, aby obě dívky zachránil... V závěru filmu ještě následuje zápletka s pašeráky drahokamů, takže Kevin si hned tak neodpočine. (surface)

(více)

Recenze (21)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavním motivem snímku jsou ňadra. Hned za nimi je čarokrásná džungle a pak vcelku banální dobrodružný příběh, který má očekávané vyvrcholení, ale neurazí. Tedy pod pojmem masakr jsem si představoval něco úplně jiného.... Pravda, půlka posádky zahyne v letadle, část tak nějak přijde v džungli o život a někdo by snad mohl přežít, takže na šťavnatý masakr moc obětí nezbývá. Čekal jsem pestřejší nabídku amazonské zvířeny, leč zůstalo jen u hadů, piraní, krokodýlů, co si ani neškrtli, a pijavic, které se sice pokoušely naše hrdiny vysát, jenže nakonec byly samy snědeny... Chlapi ve filmu se každou chvíli perou, jedno zda v hospodě či v džungli, ovšem jejich komické zápasy jakoby vypadly z filmů Šimon a Matouš... Ženské osazenstvo snímku je pohledné, tedy až na harém pašeráků, který je přehlídkou kobylích hlav a beček. Naštěstí se svlékají jen ty pohledné. O kanibalský film vpodstatě nejde a nezachrání to ani jedno srdce vytržené z gumové hrudi. Přednosti snímku, jak jsem již zmínil, jsou tedy poněkud jinde... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jemný kanibalský (nielen) flák, ktorý neberie vážne produkcia za kamerou, herci pred kamerou, takže nie je žiaden dôvod aby ste ho vy ako diváci brali inak. Film svojim UK názvom a číslovkou nadväzuje na známejší titul CANNIBAL FEROX aby nebol tak ľahko prehliadnuteľný, čo sa mu kľudne v tomto mori videozábavy mohlo stať. Mňa osobne tiež prilákal týmto názvom. ### Obsahovo ako inak nemôže chýbať havária lietadla s posádkou zvyknutou na civilizovaný život v hlbokej Amazónii (Dinosaur Valley), čím sa narušil pokojný život miestnych labužníkov. Na prvý dojem by sa mohlo zdať, že je o jatka postarané. Kanibali sú však pokojní ako keby prechádzali na bezmäsitú bio-stravu, a tým pádom nezvanú návštevu berú skôr ako rozptýlenie než impulz k besneniu. >Títo< kanibali našťastie nepokrývajú celú dejovú líniu, na ktorej scénu prichádza v závere ďalšie spestrenie. Inšpirácia Feroxom zasiahla aj hlavného hrdinu Kevina Halla (stvárneného Michaelom Sopkiwom), ktorý sa charakterovo podobá samozrejme na svoj predobraz z "Cannibal Ferox-u". Kevin je však dobrák a dobrodruh od kosti, výzorovo pripomínajúci už spomínaného T. Hilla (viď komentár Vishnar-a), prípadne Michaela Douglasa z ROMANCING THE STONE. "Nudo e selvaggio" poskytne hlavne dobrodružnú zábavu pre dospelých (holé ženy, holé ľudské srdce, ...), no proste hotová divočina zábavy, ktorá asi nedokáže uraziť. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi nesedlo a nebavilo mě to. Po problémech letadla nesympatická skupinka havaruje v pralese. Na scénu sice nastoupí kmen kanibalů ale žádný kanibalský orgie se nekonají. Není tu ani žádnej pořádnej Animal attack a tak se tvůrci děj rozhodnou zpestřit ještě tak, že tam vecpou pašeráky drahokamů. Strašně zahráno, nezáživně natočeno. 2hvězdy ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ajeje, asi jsem neměl čekat kanibalskej film, ale protože jsem ho čekal tak se mi dostalo naprosto zklamání. Po letecké nehodě se skupina lidi musí dosta zpět do civilizace, ale mezi nima je ještě někdo kdo má jiné problémy. Bohužel film js spíše dobrodružným snímkem, protože kanibalů si fakt moc neužijeme. Film je má naneštěstí pěknou přírodu a tak aspon něco dokáže zaujmout. Ale to je bohužel všechno herci, hudba a vše ostatní je oničem. Podrpůměrný dobrodružný film který si už nikdy nepustím. Slabší 2*. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No ten itálský název už napovídá prvním slovem NUDO, takže ano, je to tak. Plus ješte navíc odporné zpracování. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nudo e selvaggio nabídne divákům především nahé děvčata, dobrodružný leč dost uhozený příběh a několik docela vtipných scén a soubojů. Z pohledu pánského publika musím říct, že co se nahoty týče, tak po této stránce jsem byl docela spokojený. Holky tu byly pěkné, rozhodně měly divákovi co ukázat, ale já přece jenom očekával trochu odlišnější podívanou. Téměř nulové gore, žádný pořádný zvířecí útok ani zabíjení živých zvířat – tohle prostě ke kanibalským filmům patří. Jenže tento kousek prostě není zástupce klasického kanibalského subžánru. Přesto všechno bylo až udivující, že jsem se u toho ani moc nenudil. Postavy tu byly správně praštěné, akční scény úsměvné, pěstní souboje skutečně připomínali styl Hilla a Spencera a hlavně to jako celek bylo tak naivní, až mi bylo líto to přiřadit do odpadu. Zvláště když se u toho člověk od srdce zasmál. Zřejmě i to je jeden z důvodů, proč si Nudo e selvaggio získalo mé sympatie a pak samozřejmě samotná Suzane Carvalho. Jen škoda, že se místo těm pašerákům se nevěnovali tvůrci více kanibalům. Větší porce gore by tomu jen prospěla. Smůla, že tento film je prostě vším jiným, jen ne plnohodnotným kanibalským kouskem. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná pralesná jazda v drsnom ´´italo trash´´ štýle. Rozhodne nejde o žiadne atmosferické a husté kanibalské excesy, ale o čistokrvnú nenáročnú zábavu. Aj keď i tak nie pre každého. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Nudo e selvaggio“ má další rovinu, která opět ukazuje, že tím, kdo je na světě největším šmejdem, je bílý muž, protože vlastně mění ten náš krásný svět v peklo. Ano, je to pravda, a ano, „Nudo e selvaggio“ je vlastně docela nuda. Na druhou stranu se ale musí vyzdvihnout, že tvůrci už se snažili o novou zápletku a nejde jen o to, co se objevilo ve filmech „Kanibalové“ a „Ženy od hluboké řeky“. I v případě těchto snímků je tak možné přijít s něčím trochu novým. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný, pohodový dobrodružný film, ozdobený páru gore scénami. Vyrovnať sa gigantom kanibalských filmov ako Cannibal Holocaust alebo Cannibal Ferox tu pravdepodobne ani nebol úmysel, celý film je pojatý v o dosť odľahčenejšom duchu a kanibalovia tu nehrajú hlavnú úlohu. Pekná príroda, sympatický herci a kočky herečky, páru hlášok od hlavného hrdinu, troška gore a navrch talianska 80s atmosféra - o to tu ide, a ja osobne som sa bavil od začiatku do konca. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Takže konečně! První italský kanibalský horor tohoto typu, který jsem zhlédl úplně celý, i když to teda není až tak moc kanibalský film a není to ani až tak moc horor, není tam ani moc krve a vnitřností, ale to vůbec nevadí. Na oplátku se tam nezabíjejí zbytečně zvířátka, kterých je tam požehnaně a herečka Suzane Carvalho je neuvěřitelně krásná a ještě k tomu skoro pořád nahá. No a film jako takový, to je jedna velká dobrodružná honička džunglí. Velmi zábavná, béčková, jednoduchá, sympatická a s docela dobrou hudbou (Jak taky jinak, když je to Itálie) . Co víc by mohl ještě člověk od takovéhoto snímku chtít nebo očekávat? Já jsem úplně spokojený. Slabší ***. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Ten podtitul netreba brať vážne.Je to predovšetkým veľká zábava,nič viac.Film má oveľa bližšie k dobrodružnému filmu ako ku kanibalistickemu filmu.Žiadne veľké herectvo ani réžia,len samé dobrodružstvo v brazílskej prírode.A veľa nahoty,dievčatá ukážu všetko,bez problémov.Je tam aj nejaké to gore,ale nie až také ako v klasických kanibal horrorov.Žiadne dinosaury tam nie sú,je to len anglický názov filmu podľa geografickej oblasti.Nenáročný,absurdný,smiešny ale hodne zábavný film.A hlavne žiadná nuda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kanibalská tematika bol v talianskej béčkovej kinomatografii ešte stále v kurze, aj keď kanibali dostávajú priestor iba v druhej tretine filmu. Predtým aj potom ide skôr o dobrodružný snímok uprostred džungle. Nejaké tie trápne gore efekty, neviditelné pirane, pár nahotiniek (tie sú fajn) a srandovní kanibali, ktorý idú na "raw" mäsko celí natešení. Záver potom vyzerá ako nepodarený remake Ramba, kde sa spútaný hlavný hrdina nechá obhrýskať prasatami, aby sa uvolnil, a potom ako mstiaci element ohrozuje záporáka kopijami z dreva hrubého ako lakeť. No nesmej sa pri tom. Pobaví aj absolútny záver a titulky, kedy hrá hudba ako vystrihnutá z komédií Spencer & Hill. Potešujúce je, že dej nedudí, aj nahotinky sú podarené, ale film obsahuje typické talianske klišé, slabšie spracovanie a kopu nelogizmov. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Překlad názvu: Nahý a divoký. Jednoduše stavěná, spíše jako klasické dobrodružné béčko laděná kanibalárna, založená především na exotickém prostředí a ženách, poměrně vzdálená starým deodatovkám, o trochu nápaditější a promyšlenější, ale zase to nejsou ty orgie brutality, jaké bych od žánru chtěl. Spád děje je dost pomalý, nesporná výhoda je v tom, že se film nesnaží o zoufalou originalitu v rámci celku (jako to dělávával Lenzi), ale smiřuje se s tím, že v rámci žánru je každá originalita kazem na původní krystalické čistotě; Michele Tarantini se tedy nesnaží o nic nového a točí klasickou kanibalárnu - těch není nikdy dost. Přidává jí ale originalitu a docela dost béčkové invence v detailech, celek tak působí jako klasická kanibalárna, ale v jednotlivostech je film silně nekanibalárnový, spíš jako klasické dobrodružné béčko z kanibalského prostředí. Zajímavá je výstavba erotické stránky filmu, Tarantini, zkušený pornorežisér, umí odhalit to pravé v pravý čas; je škoda, že se tento princip počáteční střídmosti a závěrečných orgií, nechající diváka čekat docela dlouho a všechno zobrazující postupně, přísně po pořádku, neuplatňuje více - Tarantini ho zde navíc aplikuje i na brutality, což je skvělý nápad. Napřed kalhotky, pak bradavka, pak rear shot a pak teprve sex, napřed kohoutí zápas, pak nehoda letadla a pak teprve vyndávání srdce. Nudo e Selvaggio je komposičně v podstatě soft porno (takový ten typ softporna, který úplně neresignoval na děj), v němž je sex zčásti nahrazen morbiditou, ovšem způsob a princip jejich zobrazování je v podstatě stejný (z tohoto hlediska jde o teoreticky velmi zajímavé dílo). Film je dost neitalský, není tak kouzelně vlezlý a psychopatický, snaží se dokonce i o něco jako děj (tj. absence děje nedosthuje italských rozměrů, ale rozměrů normálního béčka). Autoři neberou film příliš vážně, filmování i sledování je především zábava, a dost dobrá. Pravověrné kanibaláře možná trochu zklame svou nadměrnou pohodovostí, ale rozhodně nepostrádá zajímavosti - navíc, hojně hláškující herci, ač mají zjevně zkušenosti převážně z porna, jsou vysloveně sympatičtí a spíše televizní technický styl taky ničemu nevadí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Po pádu letadla se uprostřed džungle ocitne partička , z které unesou místní domorodci dvě děvčata, aby je obětovala... film, který chtěl v roce 1985 navázat na italské kanibalské horory je po všech stránkách slabý - není to horor, je tam málo drastických scén, takže zůstane hloupá story a jediná hvězdička je za tu přírodu. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Jedno vyřízlý srdce z hrudi je na kanibalskej film sakra málo. O další chuťovky se postarala zvířátka v džungli, obzvlášť uhryzaná noha od piraní byla super. Jinak celkem nuda, kterou zachraňovali hezký holky a neustále odhalený prsiska :-) ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Sice méně debilní než první díl ale jaksi jsem postrádal nějaké ty kanibaly (pouze jedno vyříznuté srdce). Nebýt těch pár kozenek začal bych pojídat sám sebe... ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Nudo e selvaggio je přesně ten typ filmu, kterej neví čím chce bejt. Nápad zkombinovat dinosaury (jenom stopy) a kanibaly je fakt kokotina. A hlavně je to strašná nuda. Na druhou stranu třeba scéna se srdcem byla dobrá a od tý chvíle, co na scénu přišlo vyžraný prase jménem China to začalo bejt aspoň trochu zábavný. I hudba byla dobrá, ale vím, že si na ni už zítra nevzpomenu. Když to shrnu - Tarantini se prostě bál zatlačit na pilu. A zrovna u tohodle žánru se to nevyplácí. Mimochodem - všem postavám jsem přál ať chcípnou. A ty herecký výkony všech byly fakt otřesný. ()

gein 

všechny recenze uživatele

Tak předně jednu * za frndu v bílých kalhotkách té dámy s odsekanýma podpatkama, další * za bobříky, * za 80S kozičky, jedna * za ožranou nohu od rybiček a * za to, že mě to bavilo :) podtrženo, sečteno... 5 hvězd ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatkový prevažne dobrodružný film s trošičkou mierneho kanibalismu, animalizmu a kadejakého iného izmu so všetkými neduhmi pekne pod jednou strechou. Nájdeme tu (s)prostučký dej, otrasné efekty, prehrávajúcich skorohercov, divné masky kanibalov, trápne humorné scény... Na druhú stranu za jedno pozretie to určite stojí. ()

Reklama

Reklama