Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych koukal na nějakou epizodu Black Mirror. (Mínus teda následná deprese a úzkost.) Searching divákovi velice originální formou představí investigativní příběh ustaraného otce pátrající po své ztracené dceři, vyprávěný čistě skrze obrazovky notebooků, telefonů a kamer. To, co je na snímku opravdu působivé, je především fakt, že zvládá být ve stejný čas realistický, napínavý a nesmírně poutavý, což v rámci takového sofistikovaného pojetí musí být pěkně těžký. Film to ale zvládl působivě. Taktéž totiž jasně prezentuje, že sociální sítě mají nejen nesmírnou moc, ale taktéž dokážou být pěkně nebezpečným místem. Jasně, to není nic nového, nicméně právě ona podmanivá forma celého snímku diváka natolik zaujme, že ona stereotypní myšlenka mu vlastně ani vadit nebude. I přestože je samotné vyústění trochu přitažené za vlasy. Searching je rozhodně velice příjemným překvápkem letošního roku. A já už konečně vím, co je to tumbler, yeeeeey! Lepší 4* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho jsem čekal na nějakej audiovizuální twist, kterej by změnil feeling celýho toho "notebookovýho filmu", a... a tak já teda nakonec nevykecám, jestli tu něco podobnýho je. Jen si myslím, že se mohlo jít víc na dřeň co se thrillerový části týče, a naopak ubrat na klavíru a srdceryvným soundtracku. Celková forma pak zabaví, ale nenadchne. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nápad už sice není originální, ale i tak je využitý na maximum a film má opravdu spád a divák pocit, že pátrá spolu s hlavním hrdinou. Nečekaný zvrat jsem tedy čekal, ačkoliv jsem tedy neměl tušení, jaký bude, ale jsem rád za konec, protože jiný bych asi ani vidět nechtěl. Trochu mě rušila jen hudba, která - i když byla dobrá - ten pocit autentičnosti srážela. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobré, na celovečerní debut od dosavadního režiséra kraťasů dokonce moc dobré. Rýpnutí do povrchnosti sociálních sítí, kdy pohřešovaná byla mezi vrstevníky prakticky neviditelnou („Byla mou nejlepší kamarádkou!“), je trefné a jízlivé. Přijde o manželku, nyní se zoufalý otec vyrovnává se zmizením dospívající dcery. Vleze jí do soukromí a snaží se v jejím notebooku přijít na jakoukoliv stopu. Veškeré dění sledujeme jen skrze chytré telefony nebo počítačové obrazovky, kopneme si do nekontrolovatelných možností sítí, vlastně ani nemáme možnost se díky tempu a nasazení tvůrců nudit. Jen ten finální umělý zvrat mi dost nesedl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pro mě neokoukaný koncept. Chápu, že to není průkopník, ale zatím jsem neměl čest, takže samotný nápad na mě zapůsobil víc, než by si pravděpodobně zasloužil. Odrazovala mě protivně melodramatická hudba, která jako by vypadla z východoasijských snímků, kde se běžně mísí nasládlý sentiment s brutálním estetizovaným násilím. Mnohem víc mi ale vadila nedotaženost scénáře, který až příliš spoléhá na formu a neřeší oslí můstky a podivuhodné zkraty (opravdu by takhle pracovala policie?). Ani doslovnost a typicky studiový konec ve mě nevzbudily nadšení. Konečně - filmu nepřidává to, že filmařsky ztrácí především ve druhé půli, místo aby efektní vyvrcholení dalo zapomenout slabším chvilkám na začátku. Přes všechno předchozí skuhrání si ale Pátrání si tři hvězdičky spolehlivě obhájí. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Komentár na YouTube znie: "Skutočný život v podaní Making a Murderer...." Je to narážka na seriál Making a Murderer (od r. 2015). (Pat.Ko)
  • Tvorcovia sa uistili, že každý operačný systém, webová stránka, program a aplikácia zobrazené v scéne sú vizuálne presné pre daný čas/rok, v ktorom sa scéna odohráva. (Pat.Ko)
  • Vo filme existuje (fiktívny) hokejový tím s názvom San Jose Fins - zdá sa, že je to narážka na skutočný tím NHL, San Jose Sharks. Profilovú fotografiu Davidovho (John Cho) brata Petra (Joseph Lee), kde má na sebe dres Fins pred arénou SAP Center, kde hrajú skutoční Sharks. V apartmáne Petera je tiež zobrazený rámovaný dres Fins s číslom 19, čo pravdepodobne odkazuje na legendárneho hráča Sharks, Joea Thorntona, ktorý nosil číslo 19. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama