Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

pepo 

všechny recenze uživatele

Prva zhruba hodina je fantasticka. Napinava, dojimava, pribehovo silna. Potom sa vsak zacinaju vrsit zvraty ako z nejakeho prekombinovaneho thrilleru 90. rokov, ked sa scenaristi predbiehali, kto vytiahne pocas deja z rukava viac twistov. A kuzlo je prec. Posledny akt som uz iba prefacepalmoval. Velka skoda. Ale ak kvalita filmu pre niekoho znamena pocet prekvapeni (aj ked obcas uplne pitomych), tak je tu jedna z topiek roku. Dobry film, ale dlho sa z toho klula uplna pecka 7/10 P.S. forma je funkcna, ale napr. Cesky Semestr ju vyuzival omnoho kreativnejsie a funkcnejsie ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

John Cho zjistil, že jeho dcera zmizela a teď se ji pokouší s pomocí policie najít. Poměrně obyčejná zápletka? Možná, ale Pátrání rozhodně není obyčejný film. Díky faktu, že je celý natočený na kamery v mobilech nebo počítači a místo klasického pátrání vidíme, co se děje na obrazovce notebooku, je to něco trochu jiného. A překvapivě dobře to v thrillerovém žánru funguje. Pátrání je zajímavá, ale především napínavá a chytře vymyšlená podívaná, která byste určitě neměli minout. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEZNAL JSEM JI. SVOJI DCERU...“ /// Další filmovej přírůstek na téma – co vlastně víme o svých dětech. Ne o těch v plenkách … Dlouho je to takovej „rozumnej“ (jakože takhle to nějak funguje) příběh. Dcera v píči a fotřík… vlastně postupně taky. Jde samozřejmě o sociální média, nejen Fcb, ale tak nějak všeobecně o jakýkoliv. O tom, jak se na nich chováme – zase všeobecně, takže film obsáhne skoro všechno. A ukazuje, co jsme (většinou) zač. Téměř všechno se odehrává online, nebo přes kamery – prostě taková je doba. A že se ztrácej děti? Taková je doba. Brzy to bude LIVE na netu. A zase bude civilizace o kus dál… Krimi drama ze současnosti pro ty, kteří si nás právě zapli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zůstali jsme sami a nevím, za co doma můžu a za co (asi) ne. 2.) Zjistím co udělat, aby mě nikdo nenašel. 3.) Thx za titule „Sarinka.luc“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho jsem čekal na nějakej audiovizuální twist, kterej by změnil feeling celýho toho "notebookovýho filmu", a... a tak já teda nakonec nevykecám, jestli tu něco podobnýho je. Jen si myslím, že se mohlo jít víc na dřeň co se thrillerový části týče, a naopak ubrat na klavíru a srdceryvným soundtracku. Celková forma pak zabaví, ale nenadchne. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pátrání po ztracené dceři, které mě pohltilo díky jedinečnému formátu, který není pouhým trikem, ale opravdu slouží vyprávění a je využit na dřeň. Tohle sledování pátrání převážně přes facetime a obrazovku PC vám navodí pocit, že se podílíte na pátrání a vyšetřování, autoři zabraňují vyčerpání a okoukání, skrze chytré a postupné dávkování nových informací a obratů, které zodpovězením jedné otázky tvoří další dvě. Zároveň přichází i dostatečně často na změnu prostředí, tempa, formy i lokací. Díky tomu mi to hned uteklo. K tomu film dokáže mít silný příběhový oblouk fungující i jen skrze slova v chatu, kdy obyčejná zpráva na konci má velkou váhu! Film by nebyl stejným, nebýt úžasného výkonu Johna Cho, kterého mám rád a silně mě zde překvapil. Je to napínavý, smutný, dojemný, lehce vtipný a hlavně propracovaný a chytře udělaný se silně prokoumaným tématem rodičovství. Prakticky si nedokážu představit o moc lepší výsledek při podobné formě, až na příliš velké vysvětlování některých detailů ve finále, které mohli být fajn na odhalení při dalších zhlédnutích. Každopádně velká pecka! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Když David (John Cho) vytváří událost v kalendáří s názvem „Příchod mámy domů“, vytváří událost na pátek, ovšem v kalendáři se přidá na úterý. (PAULOO)
  • V skutočnosti neexistuje jazero ani roklina s názvom Barbosa blízko Gilroy, Kalifornia. Cesta 152 má tiež iný smer než ten zobrazený na Google Maps vo filme. (Pat.Ko)
  • Tak ako v tomto filme, tak aj v seriáli Inside (od r. 2011), obe hlavné postavy sú unesené a potrebujú využiť sociálne médiá, ako je Facebook, aby boli zachránené. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno