Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (460)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pátranie, ktoré neohuruje zápletkou, ale boduje voľbou prezentácie. Väčšinu času sledujete obrazovku počítača na ktorú vyskakujú okná plné stôp a hlavne "stôp". Na prvú dobrú to znie ako nuda. Ako pokus ukázať prstom na všeobecnú závislosť na sociálnych sieťach a riziká s tým súvisiace. Našťastie sa naozaj pátra, podozrenie strieda podozrenie a PC je len sprievodca, ktorý Vás pretiahne sieťou falošných uličiek až k pravde. Samozrejme podobných online pokusov tu bolo už viacero, ale Pátrání sa úspešne vyhlo väčšine nástrah námetu a prinieslo uspokojivé preklikanie sa k finále. Keby bolo drastickejšie, tak by sa môj celkový dojem určite prehupol k 4*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. A je hlúposť aby som tu rozpisoval veci, nech to nikomu nepokazím. Každopádne, hudba, scenár, formálne prevedenie a herecké výkony na jednotku. Napätie funguje. Rovnako aj dávkovanie informácií. Myslím si, že mnoho filmov sa pokúšalo o podobný koncept ale z môjho pohľadu je tento v rámci vnútorného fungovania a stotožnenia sa s hlavnou postavou veľmi uveriteľný a dramaticky zaujímavý. Určite stojí za videnie. Taký ten malý veľký film, ktorý prešumí kinami bez odozvy pričom uprostred plejády nezaujímavých blockbusterov značne vyniká. Low budget Gone Girl. A Asian people rules! ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Směšně nerealistická kriminální zápletka zaobalená do až iritujících video screenů monitorů, displejů a obrazovek, skrze které se celý děj odehrává. Iritující je to především z toho důvodu, že se nejedná o nic originálního a přesně tímto způsobem vzniklo už před lety několik filmů, které byly ve většině případech propadáky a šílenost v dvouhodinovém pozorování pracovní plochy hlavní postavy byl jedním z hlavních důvodů, proč tomu tak bylo. Aktuálních 84 % u tohoto hypu mě tedy poměrně šokuje, jelikož na rozdíl od těch hororů kde jeden klik myší mohl znamenat smrt, zde vysloužilý MCBP hláškař a zoufalý fotr předvádí až tristně fádní klikačku na facebooku, což je asi to nejnapínavější, co za celý film předvede, krom "šokujícího" odhalení fake profilu s profilovkou z fotobanky. Kouzlo nového a nevšedního napětí z notoricky známého prostřední každého uživatele internetu zde neexistuje, protože to zkrátka nic nového není, takže člověk po příjemné stopáži dojde k závěrečným titulkům a zjistí, že technické zpracování filmu viděl už šestkrát jinde (a lépe) a samotná pointa je tak stupidní, že to vlastně ani nestálo ze zhlédnutí. 50 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si na zvolený formát musel chvilku zvykat, ale to si celkem záhy sedlo, protože po dívčině zmizení nabral děj velmi solidní spád. Bylo to napínavé, emotivní a v závěru přišlo překvapivé rozuzlení. Tradiční poselství o škodlivosti sociálních médií nebylo v tomto případě divákovi nějak násilně podsouváno, což je také dost výrazné plus. 85% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Veškeré počítačové operační systémy, programy a převážně webové stránky, byly pro film znovu vytvořeny a animovány v počítači. (Dr Lizal)
  • V jednej zo scén na začiatku filmu je možné vidieť aktuálne témy v pravom hornom rohu obrazovky na Facebooku. Jednou z tém je jednoducho "Šaty". Toto odkazuje na fotografiu šiat, ktorá sa vo februári 2015 stala virálnym hitom na internete, keď diváci nesúhlasili o tom, či sú šaty čierne a modré alebo biele a zlaté. (Pat.Ko)
  • Keď je David (John Cho) na návšteve u svojho brata, v jednom zábere si môžete všimnúť, že koberec v kuchyni má zahnutý roh do hora. V ostatných záberoch je ale narovnaný. (Johnny.ARN)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama