Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelé by to bolo i bez šokujúcej twistovej koncovky. Čakal som, že to možno bude obsahovať nejaký trochu menej čakaný zvrat, ale TOTO som vážne nečakal. Ale áno, dávalo to logiku (nepáčilo sa mi snáď len to, že ako prvé volala otcovi a nie na políciu, tak ale OK, mala 16). Nebyť koncovky, šlo by „len“ o mrazivý a prekvapivo strhujúci triler o zle medzi nami, o zle, ktoré prekvapivo zaútočí v najnečakanejšej chvíli, brutálne zasiahne do našich životov, rozkope ich na márne kusy a naše životy sa vinou krvavého, zbytočného, primitívneho zločinu už nikdy nevrátia do pôvodných koľají. Áno, mne by to v pohode stačilo aj „len“ takto. Ale keď už si myslíte, že to máte, zaskočí vás finálna 10-minútovka, kedy len otvárate oči a ste šokovaní. A potom oči zavierate, lebo ste pre zmenu extrémne dojatí (no to budete už v úvodnej variácii na pixarovku Hore). Rafinované, inteligentné, svižné. Akurát ma vydesilo, že môj obľúbený hulič Harold má už skôr 50, než 40 rokov. Produkoval režisér Nočnej hliadky, Rus Timur Bekmambetov, ktorý, zdá sa, sa začína pekne špecializovať na podobné „internetové“ trilery (Odobrať z priateľov 1 – 2). ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych koukal na nějakou epizodu Black Mirror. (Mínus teda následná deprese a úzkost.) Searching divákovi velice originální formou představí investigativní příběh ustaraného otce pátrající po své ztracené dceři, vyprávěný čistě skrze obrazovky notebooků, telefonů a kamer. To, co je na snímku opravdu působivé, je především fakt, že zvládá být ve stejný čas realistický, napínavý a nesmírně poutavý, což v rámci takového sofistikovaného pojetí musí být pěkně těžký. Film to ale zvládl působivě. Taktéž totiž jasně prezentuje, že sociální sítě mají nejen nesmírnou moc, ale taktéž dokážou být pěkně nebezpečným místem. Jasně, to není nic nového, nicméně právě ona podmanivá forma celého snímku diváka natolik zaujme, že ona stereotypní myšlenka mu vlastně ani vadit nebude. I přestože je samotné vyústění trochu přitažené za vlasy. Searching je rozhodně velice příjemným překvápkem letošního roku. A já už konečně vím, co je to tumbler, yeeeeey! Lepší 4* ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nápad už sice není originální, ale i tak je využitý na maximum a film má opravdu spád a divák pocit, že pátrá spolu s hlavním hrdinou. Nečekaný zvrat jsem tedy čekal, ačkoliv jsem tedy neměl tušení, jaký bude, ale jsem rád za konec, protože jiný bych asi ani vidět nechtěl. Trochu mě rušila jen hudba, která - i když byla dobrá - ten pocit autentičnosti srážela. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,020,957Tržby Celosvetovo $75,383,741 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak toto bolo teda dosť originálne na film, nápaditosti sa medze nekladú. Nehovorím že to je do puntiku dokonalé ale po celý čas ma to malo čím strhnúť, upútať, dejovo sa to stále menilo, tranformovalo, menilo, prekvapovalo, dramatizovalo, nechávalo v napätí, teda slušná gradácia a to sa celý dej odohrával, cez obrazovku počítača, či mobilu. Prelúskali sme všetky dostupné maily, aplikácie, sociálne siete... slušne nás to zapája, nechá zamyslieť pri vyhľadávaní cez net ako prísť veci na kĺb. Veľmi šikovná práca, klobúk dolu. /100%/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Vo filme pracuje David Kim (John Cho) v spoločnosti s názvom AppEnsure, Inc. AppEnsure je skutočná spoločnosť, ktorú spoluzakladal otec režiséra Aneesh Chagantyho, Sri Chaganty, ktorý je v nej CTO (technický riaditeľ). Matka Aneesha, Subha Chaganty, tam tiež pracuje ako riaditeľka pre prevádzku na diaľku. (Pat.Ko)
  • Po vytiahnutí auta z jazera je oznámené, že obálka s hotovosťou bola nájdená na sedadle spolujazdca. Keď si otec (John Cho) prezrie fotografie miesta udalosti, obálka je jasne viditeľná vo vložke na rukavice. (Pat.Ko)
  • V záverečnej scéne je zobrazené okno s nedávnou aktivitou priateľov. Najvyššia aktivita od priateľa pochádza od Timura Bekmambetova, čo je vlastne producent filmu. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama