Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Moskvan Kirill je talentovaný IT specialista a herní návrhář. Jeho život je dokonalý - má milující rodiče, dobře placenou práci a krásnou přítelkyni… Až do dne, kdy je náhle vymazán z jejich paměti a všichni, kteří ho znali, na něj zapomenou. Kirill se ve snaze najít vysvětlení dozví, že byl vybrán pro velice důležitou a tajnou misi. Jeho úkolem je střežit bránu mezi paralelními světy, kterých je ve vesmíru bezpočet. Podaří se mu rozluštit záhadu paralelních světů, zjistit, kdo je vůdcem mise, jíž se stal nedílnou součástí, a získat zpátky svůj život? A nebo je svět, v němž žijeme, jen imaginární "hrubá skica", která ve skutečnosti neexistuje? (Cinemax)

(více)

Recenze (46)

Gmisiycs 

všechny recenze uživatele

Léta jsem neviděl tak dobrý film. Upřímně lituji komentující zde na ČSFD. Bohužel jste mnoho věcí nepochopili. To neva. Všem doporučuji tento film skouknout. Ale abyste jej pochopili, musíte jej skutečně sledovat. Znáte ty trapné hlášky, že se jedná o kultovní film? No tak ty platí u Matrixu, Forest Gumpa a Třech veteránů. Do sbírky přidávám další. Toto bude jednou kult, pokud vznikne dvojka. Pro mne, je to vyšperkovaná záležitost. Ignoruji běžné filmařské chyby, protože jsem četl zprávu o rozpočtu. Dávám plnou palbu. Měl-li bych se vyjádřit přesnými procenty, pak by to bylo 98%. HOWG. ()

huhuhu783 

všechny recenze uživatele

Mě nezbývá než se přidat k těm co hodnotí toto dílko pozitívně a taky co píšou,že Hollywood už není to co býval a rusko ho pomaloučku polehoučku předhání. Myslím že to začalo Legendou o drakovi a Saljutem 7. No a teď toto. Je to totiž o tom,že si to nehraje na vysokorozpočtový film se známejma xichtama kterej nebaví už od půlky. Tady se to rozjíždí pomalu ,zato každej se po shlídnutí se těší na pokračování. A o to tady jde. Kterej holyvůdskej film za posledních 5 let byl tak dobrej aby se někdo těšil na pokračování---Deadpool 2---no to snad ne,v půlce sem to vypl. Tady třeba uvedu ruský Ochránce. Je to nízkoropočtový film jako tohle,ale doufám ve světlé zítřky :-) a těším se na další ruský počín kterej kvalitu zase posune o kus vejš ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na výtvory ruské kinematografie téměř vůbec nekoukám, ale udělal jsem tentokrát výjimku, protože mě zaujal popis. Ten je, mimochodem, v prvních větách naprosto mimo - o rodičích hlavního hrdiny padne slovo až po dobré hodině a ta jeho přítelkyně rozhodně nebyla současná. Jinak jde o hodně podivný film, který zajímavě utváří několik paralelních dimenzí - ať je to steampunková současnost, či trochu dystopická budoucnost. Zhruba od půlky film přestává dávat smysl a být logický, z poklidné scény se najednou přejde do rádoby dramatické a dochází k dekonstrukci pravidel, která si onen vymyšlený svět určil. A závěr? Žádný není, končí to stejně podivně a dost otevřeně. Takže pokud tohle nedostane druhý díl, jde o nedokončené cosi, co mě osobně už od půlky moc nebavilo a nevěděl jsem, co od toho očekávat. 45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná nenáročná fantasy pohádka. Nápad s mezidimenzionální celnicí se mi líbil a to samé se dá říct o charakteristice celého universa. Motiv vzpoury kvůli zakázané lásce mě také nijak neurážel a navíc to má celkem hezký vizuál. Film mě nezklamal ani herecky a tím, že Lukjaněnkovu předlohu neznám, nemám ani potřebu se v tom nějak šťourat. Otevřený konec vítám a na případné pokračování se rád podívám. 80% ()

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Nefungujúci sci-fi z Ruska, ktorý má možno ešte väčšie ambície ako podobné Hollywoodske výtvory. Nepremyslený príbeh, ktorý krváca z mnohých rán. Nepresvedčivá koncepcia, ktorú „lacné“ PC efekty nedokážu zachrániť. Herecké výkony komentovať (radšej) nebudem. P.S.: Vždy sa snažím nedať to najnižšie hodnotenie, ale tu som si fakt nemohol inak pomôcť. Osobné hodnotenie: 39% (odpad!) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • V Rusku byl film kritizován mimo jiné kvůli změnám oproti knižní předloze. (Martrix)

Reklama

Reklama