Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasické italské giallo v Česku poprvé na DVD! Sedm mladých žen, jedna krásnější než druhá. Sedm mladých žen, které spojuje pouze společný pobyt v přímořském hotelu před několika lety. Sedm mladých žen, postupně zabíjených nelítostným vrahem v černých rukavicích. Vrahem, jehož vizitkou je náhrdelník ve tvaru půlměsíce. Podaří se manželovi jedné z dívek vypátrat hrozivé tajemství minulosti a odhalit zabijáka dříve než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

giallo 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím řící, že mě Lenzi opravdu příjemně překvapil. Já ho mám totiž, bohužel zaškatulkovaného jako brakmakera(asi toho od něho musím nakoukat více). Jenže sedm kravavých orchidejí je klasické giallo s vrahem v rukavicích a nožem/lankem v ruce a to já mám rád. Co se mi na filmu opravdu líbilo, tak to byly moc pěkné exteriéry (zjevná inspirace Bavovou The girl who knew too much, akorát že v barvách), pěkně nasnímané scény a krásná děvčata. Horší už to bylo s mizernou hudbou od Riza Ortolaniho a prostřední vleklou vyšetřovací částí. Celkově tak 3,5*. PS:Za filmový materiál děkuji Ingrid a už se docela těším na Lenziho Gatti rossi in un labirinto di vetro. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to ešte viac, ako som si pamätal. Svižné, štýlové giallo so všetkými trademarkami, atmosferické, so skvelým zamotaným príbehom, krásne nasnímané, klasickou Ortolaniho hudbou a natočené v prekrásnom Taliansku, s typicky 70s atmosférou. Akurát záver by si zaslúžil byť dlhší a dramatickejší, ale to v mnohých giallos tej doby. Inak nieje veľmi čo vyčítať, práve naopak. Aj snešná presequelovaná a preremakeovaná doba by si zaslúžila reštart giallo peciek. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Talianske gialla vedia riadne prekvapiť.Tak ako aj tento film.Lenzi je známy skôr kanibalskými horrormi,ktoré sú pre väčšinu divákov odpudivé,ale tento film je úplne iný.Od začiatku do konca plný atmosféry s mrazivou hudbou Riza Ortolaniho.Aj keď je pravda,že na niekoho bude tento film pôsobiť skôr ako detektívka.Lenzi sa v tomto filme riadne krotil,bol dosť zdržanlivý čo sa týka násilia.Záhadné vraždy,záhadný zabijak,pekné ženy,dobrý motív príbehu,všetko čo má mať giallo. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Neviem, ja tým Lenziho giallam neviem prísť na chuť. Aj toto som si pozrel druhý krát než teraz hodnotím ale príliš s toho cítim remeselnícky prístup. Navyše stredná časť filmu je veľmi nudná, a ešte aj podfarbená nevýraznou hudbou. Celé to napomáhalo tomu, aby som počas filmu zadriemal, a to nie je dobrá vizitka pre tvorcov, hlavne preto že ja mám inak rád pomaly plynúci dej. Zaujímavé na tomto gialle je, že teraz Lenzi kládol oveľa väčší dôraz na atmosféru a stvárnenie situácie pred vraždou, zobrazenie samotných vrážd je druhoradé. Je to nezvyčajné, to sami páčilo, rovnako ako záverečná pointa, a tak nakoniec sa zľutujem a dám Lenzimu tri hviezdičky... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jste hezká a trávila jste jeden určitý den noc v hotelu? Tak Vás kuchnem. Tímto heslem se řídí vrahoun který se strašně chce mstít jenže neví komu. Má tu sedm adeptek a jedna z nich je ta která může za vše zlé co se za poslední roky v jeho nezajímavém živůtku dělo. Jenže než aby to rozpočítal a vybral jednu která to odnese za všechny tak se rozhodne pro jistotu sejmout všech sedm statečných. No je pravda že se mu to celkem i daří a hodně brzo začíná odpočet u kterého nevíme na jakém čísle se zastaví. Vraždy jsou sice pestré (jednu topí ve vaně,na další vezme vrtačku atd.) ale nejsou nějak extra natočeny. Každopádně film sám o sobě člověka baví a to je hlavní. Kdo je vrahounek jsem tedy odhalil skoro hned co se jeho postava objevila na plátně (fakt úchyl od pohledu) ale to mi na zábavě nic neubralo a vyzbrojen chipsy jsem se kochal zatímco on kuchal a oba jsme si to náležitě užívali. Filmek ke kterému se určitě rád časem vrátím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama