Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Recenze (358)

Fritoll 

všechny recenze uživatele

Slušně jsem se bavil, tenhle typ filmů mi sedí, ale možná to bylo na mě trochu moc romantické. A Cate jako zrzka nevypadá vůbec špatně :-P ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to po dlouhé době a musím říci když jsem byl mladší líbilo se mi to víc. Přijde mi to takové až moc neuvěřitelné takže dávám 55%. ()

DaweBIKE 

všechny recenze uživatele

Variace herců Willisee,Thornton a Blanchettové ve stylu Bonnie a Clyde je úžasná. Vidět Bobe jak hraje největšího hypochondra mě dostala a k tomu pravý opak v podání Willise a úžasné Blanchettové =) Není to dokonalost, ale je to super ! ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vydařená krimi komedie o opravdu originálních bankovních lupičích, kteří svým neotřelým stylem působí velmi zajímavě. Film začíná ve slušném svižnějším tempu, ale postupem času, a to hlavně kvůli romantickým výlevům hlavních hrdinů, ztrácí šťávu a trochu nudí. Vše ovšem zachraňuje výborně promyšlený a propracovaný závěr, jenž divákovi vyrazí dech. ()

Guthix 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre premyslená komédia .Videl som to už minimálne 5x ale vždy ma to pobaví.Keby sa komédie robia aspoň s takouto kvalitou ... 80% ()

nickymilka 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett byla skvělá a krásná. Jinak je to ale klasická oddechovka - průměr - film, na který rychle zapomenete, že jste viděli, ale když ho budou dávat v sobotu na nově, tak si ho klidně pustíte znovu. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá, ale zase nijak oslnivá komedie. Skvělý je B. B. Thornton se svými fóbiemi a závěr je taky povedený. 30.12.11, 65%. ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Berry Levinson umí. A může si vybrat žánr téměř jaký chce. Tohle se mu povedlo prostě na výtečnou. Celá trojka hlavních "hrdinů" je super, ale trochu netypicky se mi zdá, že Billy s Cate malinko zastínili Bruce. No, když si to tak promítám, nejvýš je asi Thornton. Je mi jsem uvěřil komplet povahu, ani si nedovedu představit, že by byl v reálu jiný :) No a samozřejmě scéna, kdy nám je poprvé ukázána Cate Blanchett, to je prostě masakr :) 90% ()

skepticka 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne vtipná a originálna komédia.Všetci herci v hlavných roliach podali skvelé výkony,páčila sa mi aj hudba.Nemám čo vytknúť. Navyše Cate Blanchett nebola snáď nikdy tak sexi,ako práve v Banditoch.Musíte vidieť! ()

mackyns 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, len škoda konca v ktorom sa by som viac uvítal prekvapivé a nečakané objasnenie finty hlavných hrdinov pri úteku, ako keď vám postup servírujú popri akcii. 75% ()

Hols 

všechny recenze uživatele

Svižný a poutavý začátek, Willis jako vždycky hraje chladnýho tvrďáka, zato Thornton je hypochondrický chytrolín. Vzájemně tvoří zdvořilou a dobře sehranou dvojici bankovních lupičů a své role zvládli perfektně. Zvrat nastává jak už to tak v životě bývá, když se do toho zamíchá krásná ženská. Výkon Cate Blanchett fakt nedokážu posoudit, protože ta zrzavá jí natolik sekne, že téměř kdykoli se objeví na scéně tak mám co dělát, abych vnímal děj a nepředstavoval si s ní tvrdé porno. když to shrnu tak místy to bylo na můj vkus trochu zdlouhavější, ale celé to mělo hlavu a patu. ()

sososo 

všechny recenze uživatele

Příjemná blbina s dobrými herci, řemeslem a zajímavým propojením světa starých gangsterek se současností... ()

dauby 

všechny recenze uživatele

No nic moc, takový velmi průměrný film. Upřímně řečeno, kdyby v něm nehrál Bruce Willis, nedíval bych se na něj. Ale ani on nedokáže udělat z tohoto béčkového filmu něco extra. První půlka filmu je docela dobrá, ale druhá polovina se vysloveně vleče. A mimochodem, Brucovi to s tímhle účesem fakt dost nesluší... Tři hvězdy, ne víc! ()

Alekks80 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtipnej film s velmi dobře vybranými a hlavně mými oblíbenými herci. Kejtinka je prostě mňam. Je to oddychovka a rád se na ní znova podívám. ()

lepinla792 

všechny recenze uživatele

Byl jsem velice spokojen a dobře jsem se pobavil, žánr komedie a romantika na mě zapůsobila bylo tam všeho tak akorát. Nevím zda se autor snažil někde přímo čerpat z jiných příběhů. Mě se v tom hodně odrážel Butch Cassidy a Sundance Kid. Jeden intelektuál, druhej trochu hrubián, i když v opačném gardu měli role toho usedlejšího a toho co si rád užívá a rozhazuje. Láska k jedné ženě, vysněná cesta, loupeže....... Rád se podívám znovu. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Chílemi jsem se začínal i nudit, ale závěr se mi líbil a zasmál jsem se taky (tančící "poloochrnutý" hypochondr Thornton a hlavně jeho následný "break dance" byl cool). ()

Reklama

Reklama