Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vtipná, příjemná, chytrá a svižná gangsterská krimi komedie. Vysoce sympatická a skvěle k sobě padnoucí ústřední hrdinská trojice. Bruce Willis jako "silný a šikovný" chlap, Billy Bob Thornton jako "citlivý" neurotik a úchvatná, éterická Cate Blanchett. Při tomto filmu mě zaplavil pocit, že snad není nic krásnějšího, než žena s bílou pletí, zrzavými, či tmavými vlasy a hypnoticky jiskřivýma, modrýma očima. A právě Cate je jednou z těch hereček, jež mezi tyto nevšedně, až nadpozemsky nádherné ženy patří. Fenomenální jsou její muzikální kreace v kuchyni a v autě, obě při písních Bonnie Tyler. Vůbec celý soundtrack je skvěle zvolený. Kromě Bonnie také U2 či mě neznámí Five For Fighting se zpěvákem, o němž jsem si byla při sledování jistá, že je to hlas Jamese Blunta:) Jen úvodní scény s návštěvou u dvou teenagerů a poté prvního vyhlídnutého bankéře mi nepřišly příliš věrohodné. Jako jen tak se jim objevili v obýváku dva chlapi ve vězeňském oděvu, oni se ani nelekli, nezavolali policisty a v klidu je nechali v bytě. Pak jsem si řekla, že je to pořád jen film a nemá smysl si dvěma scénami nechat ovlivnit celý skvělý děj. Potěší milá závěrečná pointa. No, kdo jste jim právě toto nepřáli?:) Můžu Vás zastřelit." - "Jen do toho, ani nevíte, jak mi tím pomůžete," "Tak ji zastřel, zakopeme ji v lese.":) ()

Lucjen odpad!

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie a ešte raz nie. Obsah znel lákavo, dokonca som medzi riadkami vyčítala, že by to mohlo byť vtipné - neviem čítať medzi riadkami a už sa o to nebudem pokúšať. 110 minút dialógov, v ktorých som sa snažila nájsť niečo, na čom by som sa zasmiala, neskôr niečo nad čím by som sa aspoň pousmiala, od druhej polovice filmu som bola rada za rozhovor, ktorý ma nenútil prevracať očami. Posledných 10 minút ma prekvapilo svojou nápaditosťou, no aj napriek tomu nie som schopná odpustiť filmu takmer dve hodiny nudy. Ak si hovoríte, že sa na to pozriete kvôli Brucovi Willisovi, žiadneho Johna McClane nečakajte, tu je hviezda akčných filmov dosť nudná. Chlapi (a možno aj niektoré ženy) si užijú aspoň pohľad na krásnu Cate, aj keď ani tá tu nehrá bohvieako zaujímavú postavu. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Banditov som si pustil po niekoľkých rokoch a v rozpore s mojimi zvyklosťami pridávam hviezdičku. A vynechám tiež rozsiahle zdôvodňovanie. Banditi sú veľmi dobre pozerateľný film. Výnimočne mi neprekážal ani Bruce Willis, Billy Bob Thornton vytvoril úžasnú postavu a Cate Blanchett snáď nebola v žiadnom filme taká príťažlivá, ako v tomto. Že je to nefilmové hodnotenie. No a čo? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně zbytečný film. Režisér Barry Levinson je dost opotřebovaný a do celého snímku vložil svoji auru léty unaveného režiséra. Vznikl tak zdlouhavý film bez jediného kloudného nápadu s herci, kteří v příčeskách podávají výkony, za které se stydí i ochotník. Absolutně jsem nepochytil, o co ve filmu šlo. Druhé zhlédnutí této katastrofy však neriskuji. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nádherná nerozhodná Cate Blanchett, tak ženská a tak sexi a tak citovo nenásytná, bažiaca po láske, ktorú potrebuje k životu snáď viac, než vzduch. Mužný, ale zraniteľný Bruce Willis, ktorého som v takejto roli videla prvý krát a zvládol ju perfektne, musím dodať. Billy Bob Thornton, ktorý ma až doposiaľ veľmi neupútal, mi v pleťovej maske a s nalakovanými nechtami vyrazil dych:) Námet fantastický, škoda, že v realite to tak bežne nefunguje. Dvaja muži, tak bláznivo rozdielni, pritom krásne fungujúci dohromady a ako celok tvoriaci dokonalého partnera. Krásny sen ženy.. :) Navyše romantické, vtipné a originálne, čo viac by som si mohla od komédie priať? Rozhodne doporučujem. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Původně měl být film adaptací románu Elmora Leonarda "Bandits", producenti však knihu ohodnotili jako příliš "slabou". (D3VIL)
  • Dívenka, která si říhne při večeři, je dcera Bruce Willise - Scout. Ve filmu se objevuje i druhá Willisova dcera, Tallulah. (D3VIL)

Reklama

Reklama