Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley je podvodníček a profesionální hráč. Právě zjistí, že jeho otec, který ho jako teenagera vyhodil z domu, zemřel. V souvislosti s dědictvím se Charles dozvídá, že má bratra Raymonda, který je jako autista umístěn v ústavu. Raymond má ale geniální matematické schopnosti, dokáže z hlavy řešit a zapamatovat si i ty nejsložitější matematické příklady i kombinace. Jejich otec zanechal svůj majetek Raymondovi, který ovšem nemá ponětí o penězích a neví, jak s nimi nakládat. Charles se rozhodne svého bratra vyhledat, aby majetek získal. Přitom si uvědomí, jaké možnosti skýtají Raymondovy schopnosti v jeho „oboru“ a rozhodne se vzít bratra s sebou na „dlouhý výlet“. Zatím však nemá potuchy o tom, jak s autistickým člověkem zacházet… Kvůli roli autistického Raymonda strávil Dustin Hoffman (Malý velký muž, Tootsie, Motýlek, Kdo je Harry Kellerman, Kramerová versus Kramer) téměř rok v léčebnách, kde studoval chování autistických pacientů. Jeho bratra Charlese si zahrál Tom Cruise (Top Gun, Interview s upírem, Narozen 4. července, Firma). (TV Prima)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
Lukas2776 DVD
02.06.2023
Michaela DVD
02.09.2021
pavol.g DVD
12.03.2016
ladislavs DVD
02.02.2015
Risi007 DVD
28.02.2014
Majduše DVD
05.02.2009

Související novinky

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

Bill Murray bude ztracen v Afghánistánu

08.02.2014

Barry Levinson dal světu Dobré ráno, Vietname nebo Rain Mana, v posledním letech pak zaujal především televizním dramatem Doktor Smrt s Alem Pacinem. Teď nicméně chystá pořádný celovečerní comeback,… (více)

Reklama

Reklama