Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 5

(série)
Trailer
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2022, 6 h 19 min (Minutáž: 31–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Jacob Bertrand, Peyton List, Courtney Henggeler, Luis Roberto Guzmán (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Terry prosazuje v Cobra Kai nový režim. Daniel a Johnny se dají dohromady se starým spojencem a zahájí bitvu, která rozhodně neskončí na tatami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapuje mě, jak moc mě vlastně dle komentáře bavila 4. řada po slabší třetí a jak mě vůbec nebavila pátá a naprosto se pro mě ten koncept vyčerpal. Poslední řadu ještě dám, ale už se to zkrátka dření. A vážně nevím čím to je, ten koncept naivní sportovní komedie jsem přijal, ale zkrátka mi to tentokrát vůbec nesedlo. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak je možné, že to bylo popáté pořád tak dobré a epické? Oni naprosto fantasticky pochopili, proč jsme osmdesátkové cheesy pecky měli tak rádi. Bralo se to vážně a nevážně v ty správné momenty. A navíc to je tedy kurevsky zábavné i napínavé. Vážně jsem si x krát vzpomněl na Star Wars, takhle mají sakra působit jejich seriály, jenom v dražších kulisách. Tohle by tam šlo zkopírovat jedna k jedné s Jedii a Sithy. : )  A líbí se mi, jak vytáhli Silvera, to byl z původních filmů s přehledem největší svině.  Obrovsky se těším na snad finální řadu a doufám, že na turnaji vytáhnou pořádná camea. Klidně by tam slušel i Jackie Chan a překousnul bych i mladého Smithe. Když už tahají vedlejší postavy odkudkoliv, tak v New Karate Kid byla Hillary Swank a Michael Ironside. No a na turnaj do nějakého soupeřícího týmu vytáhnout Lorena Avedona, Sashu Mitchela, to by byl sen, fuck yeah! 9/10 ()

Reklama

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Pátá série pro mě byla zatím nejlepší a nejsilnější sérií vůbec! Ačkoliv první díl byl horší, zbytek série měl všechno! Postupné budování děje a charakterů, výborný vývoj postav (i těch, u kterých jsem si myslela, že už se posunout nemohou), výbornou akci, hudbu, kameru… cítila jsem tolik emocí, chápala motivace prakticky všech postav, ať už byli emocionálně nahoře nebo dole. Obecně bych pátou sérii označila jako “vyspělejší” oproti předchozím čtyřem a vlastně i “velkolepější”… tady už nejde o obyčejné rvačky ve škole mezi nevyspělými puberťáky… tady jde o nastavení hodnot, čest, životní motivace, poznání sám sebe, poučení z vlastních chyb a překonání svých nedostatků pro dobro přátel a rodiny.  V posledních dvou dílech jsem cítila takové napětí a měla doslova husí kůži a jen doufala, ze všechno dobře dopadne. Výborným highlightem byl Chozen, který zpočátku působil jako badass vtipná vedlejší postava, ale ke konci konečně získal hloubku a jeho vzájemná chemie ať už s Danielem nebo Johnnym byla na jedničku!  Na tomhle seriálu nejvíc miluju to, že žádná z postav není dokonalá, všichni dělají chyby a uvědomuji si vlastní nedostatky, bojují se svými démony. A výbornou třešničkou na dortu bylo finále, kdy si prakticky všechny postavy uvědomili, co se v průběhu série ale i života naučili (ať už jde o styl boje nebo třeba motivaci) a využili to na 100%. Klobouček dolu, jsem neuvěřitelně spokojená a ještě teď se mi nadšením svírá žaludek a naskakuje mi husina jen při vzpomínce na určité scény. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile jsem zjistil, že vychází tato série, došlo mi, že jsem seriál dlouho neviděl a mám tedy co dohánět. Zajímavé je, že se to od první série docela dost proměnilo. Začínalo to jako takové rodinné drama s vtipnými pasážemi a dnes z toho je přiznaný béčko s vtipnými pasážemi. A víte co? Vůbec mi to nevadí. Akční scény jsou super a děj je tak vědomě prvoplánový, že mu to vlastně rádi odpustíte. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[80%] Opět se mi to nechce moc okecávat, zkrátka je to též vydařená série. Sem tam se najdou dějově slabší díly, ale výsledný dojem z toho mám skvělý jako vždy! Ze Silvera se stává hodně hnusný parchant, finální desátý díl je hodně dobrý, tak napnutý jsem snad u Cobra Kai ještě nebyl, např. ve scéně, kdy jde Johnnymu o život. Nemůžu se dočkat plánované a finální 6 řady. Jsem z toho tak docela smutný, že si to celé asi pustím znova. ()

Galerie (211)

Zajímavosti (7)

  • Ve finální scéně v limuzíně zazní píseň „Eye of the Tiger“ od skupiny Survivor, kterou mohou divácí znát z filmu Rocky III (1982). (Rominator)
  • Ve scéně, kdy Johnny (William Zabka) začne pracovat jako řidič Uberu, se ho první zákaznice zeptá, zda by mohl zahrát skladby od Billie Eilish. Johnny místo toho začne hrát skladbu „Mony Mony“ od zpěváka Billyho Idola. (Knowho)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama