Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou je bývalý policista John Hatcher, specialista na boj s překupníky narkotik, znechucený životem i svou prací, plnou brutality a smrti. Od jeho úmyslu skončit s marným zápasem proti zlu, jej neodvrátí ani jeho šéf, ani pokusy překupníků vnutit mladým dívkám drogy, jichž je svědkem. Záhy se však zaplete do války gangů mezi jamajskými a kolumbijskými překupníky a on i jeho rodina se stávají terčem útoků jamajských gangsterů. John se musí rozhodnout a jeho rozhodnutím je boj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ve své době to asi mohlo být i dost temný. Dneska ale působí zápletka v Muž s cejchem smrti trošku směšně a křečovitě. Ocenit se ale musí Steve, který zde předvádí dobrou show. Bohužel jí je tak málo, že nemáte pocit z toho, že by jste dostali něco mimořádného. Lepší segalovka, která si zaslouží tak tak čtvrtou hvězdu. 70 procent. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na Seagalovi se mi vždycky líbila jeho technika při rvačkách se moc nevysilovat, do protivníka moc nebušit, spíše ho samotného omlátit o všechno okolo. Příběh a provedení zcela poplatné své době, takže sice trošku klišé, ale paráda. I na lámání rukou dojde, k tomu souboje s meči, spousta rastamanů. Parádní Seagalovka. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1990 bol americký herec a majster bojových umení Steven Seagal vo výbornej forme. Bol štíhly, mrštný, rýchly a nebezpečný. V akčnom filme režiséra Dwighta H. Littlea sa predstavil ako "Muž so znakom smrti". Poriadne nakopal zopár drogových dealerov, zlámal im nohy, ruky, nosy, rebrá. Je radosť sledovať ako nekompromisne likviduje špinavých, dredatých, sfetovaných, jamajských negrov. Snímok "Marked for Death" z roku 1990 je príjemnou spomienkou na časy, kedy bol Steven Seagal ešte drsný borec. *** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spolu s Davisovým Přepadením v Pacifiku zřejmě nejlepší seagalovka. Velký comeback je v nenávratnu, takže nezbývá než nostalgicky vzpomínat na efektní lámání končetin, mizerné scénáře a prkenné herectví. Steven Seagal (i producenti jeho filmů z přelomu osmdesátých a devadesátých let) pochopili, že není třeba experimentovat tam, kde stačí „pouze“ pokračovat v nastoupené cestě. Předkládají tak stejnou strukturu, tentokrát ovšem zatraktivněnou tím, že bojuje proti gangu jamajských překupníků drog, kteří by se klidně uplatnili i v nějakém hororu. Seagal, jenž na počátku devadesátých let nabídl divákům trošku jiný typ akčních sekvencí a slavil úspěch se svými prvními pěti filmy, a jeho tým dělají z diváků trochu idioty, protože scény na sebe navazují s takovou jednoduchostí, že i školák by vymyslel něco důvtipnějšího. Násilně vtlačená automobilová honička, při které hrozí úraz/smrt desítkám nevinných lidí, je toho typickým příkladem. Potěší občas syrový boj, temnější atmosféra, překvapí víc nahoty. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Film s cejchem (skoro)odpadu... Tupý narcis se spasitelským komplexem proti tlupě poloneandrtálců s drdama a jointy v tlamách. A když zrovna ten hlavní poloneandrtálec žvatlá "já štela sabít Hešr, já chtiěla jéécho ródyna" - to mi skoro slzička ukápla. 1* je za Keitha Davida, ale vlastně nevím za co. Jinak film je to opravdu - jak to jen říct a nebýt zabanován za poněkud ostřejší slovník - film je naprostá hovadina, ztráta času. "Snad nebyli trojčata..." Původně jsem chtěl aspoň trochu pochválit scénář za pár povedených ftípků, na druhou stranu ty tvoří tak tisícinu promile v záplavě tu průměrného, tu naprosto hloupého vnímání světa mistrem Seagalem. Nehledě na to, že skoro každá postava vyjma rastamanů by Seagalovi poslušně vy** - no nic, už končím :-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Zločinec Screwface (Basil Wallace) použije na kletbu voodoo tři fotografie. Na první je Steven Seagal v době, kdy mu bylo 10 let, na druhé je v období, kdy odcestoval do Japonska, aby se zde učil bojová umění aikido, a třetí fotka pochází z filmu Nemilosrdná spravedlnost (1991). (StevenW.)
  • Steven Seagal (John Hatcher) napísal a spoločne s Jimmym Cliffom naspieval pieseň "John Crow". Jednalo sa o Seagalovo vôbec prvé spevácke vystúpenie. (m.a.t.o.)
  • Basil Wallace (Screwface) a Michael Ralph (Monkey) majú jamajský pôvod aj v skutočnosti, nielen vo filme. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama