Reklama

Reklama

Když draka bolí hlava

  • Slovensko Keď draka bolí hlava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá Vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)

(více)

Recenze (298)

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Najhoršia rozprávka za posledné obdobie z slovensko-českej produkcie. Nič tu nefunguje, je to nasilu pozliepané a ten """zvrat""" na konci by nevymyslel ani pacient s detskou obrnou. Jediná hviezdička za nápad urobiť to dvojjazyčne. Dúfam, že aj v českej distribúcii to bolo rovnaké. ()

KukulienkaHO odpad!

všechny recenze uživatele

Aj napriek zlým recenziám a hodnoteniam som chcel dať tomuto filmu šancu. No a po zhliadnutí musím súhlasiť, že tento film je fakt katastrofa. Podľa mňa mal potenciál byť dobrou rozprávkou. Páčil sa mi nápad natočiť rozprávku, v ktorej sa bude hovoriť aj po česky, aj po slovensky (aspoň aby české deti trochu rozumeli slovenčine). Ale vo výsledku je tento nápad aj tak na prd, pretože Česká televize aj RTVS si skoro všetky postavy (ktoré hovorili iným jazykom) predabovali do svojho jazyku, až na pár, ktoré mali výraznejšie úlohy. Digitálnych drakov radšej ani nebudem spomínať, pretože vyzerajú strašne, rovnako ako aj maska dvojhlavého draka. Scenár je veľmi slabý a dej strašne rozpačitý. Môj názor je taký, že by mali Česi zostať pri rozprávkach s čertmi, lebo to im ide. No a Slováci by mali radšej prestať točiť rozprávky, pretože v posledných rokoch je to katastrofa (s výnimkou "Sedem zhavranelých bratov"). PS.: Kája snažiaci sa hovoriť slovenčinou je rovnako strašný ako celý tento film, ale aj tak Kájovi snahu nikto zaprieť nemôže. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Plusem jsou pěkné exteriéry a jednoduchý srozumitelný příběh. Zbytek je průšvih a spíše k smíchu, nepovedenými hnusnými draky počínaje a odstrašujícím výkonem Karla Gotta konče. Mezitím příšerná hudba s neuvěřitelně poskládanými slovy, které mají být textem, čůrání do ohýnku, naivní slůvka, ještě naivnější herecké výkony, zajímavě řešené situace a dějové skoky. No, moc se to opravdu nepovedlo, ale třeba tříletým dětem se to líbit bude. Vyšší ambice to nemá. ()

sydney odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak strašného jsem dlouho (možná nikdy) neviděla, béčkové filmy jsou proti tomuhle skvosty. A ke všemu nanicovatý herecký výkon Karla Gotta, umocněný mizernou slovenštinou. A vůbec, nápad zaměnit rodné jazyky mělo být patrně vtipným zpestřením pohádky, ale výsledek byl trapný. Zbytečně natočená pohádka, vyhozené peníze tvůrců i diváků. NUDA na entou. MISTŘE, MĚL JSTE TO ZAPOTŘEBÍ?? ()

montelie 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozný. Teda asi největší konstelace WTF momentů na jeden film, co jsem zažil, ale takový odstřel si to nezaslouží... ()

geo.nohejl odpad!

všechny recenze uživatele

Čech se snaží mluvit slovensky, Slovenka se snaží mluvit česky... Po pěti minutách přepnuto na Ingu Lindstrom: Jiskra lásky.. ()

Mikola17 odpad!

všechny recenze uživatele

Už po prvních minutách jsem měla chuť přepnout na jiný kanál.... Slovenština Karla Gotta je stejně úmorná jako poslouchat pražáka, který se snaží mluvit moravský.. Ovšem děj, který se odehrával dál, byl snad to nejhorší co jsem doposud viděla. Dokoukat až do konce nebylo snad nikdy těžší.. Je jen škoda dobrých herců, kteří se na téhle tragédii podíleli..🤬 ()

Franki69 odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem cca 15 minut a rok toho budu litovat...Káju jsem neviděl, za to draka ano....po muzzikantech další Rapoš průšvih...srovnatelné jen s originální produkci TVBarrandov. Čistokrevný odpad! ()

meda2016

všechny recenze uživatele

Opravdu škoda - takového nedomyšleného pomníčku pro vlastní i jiné děti. Hlavně že měl Karel radost. A děti..? Příběh o Quasimodovi je nyní po inkluzi neetický, tak tu máme podobně vypadajícího draka. ()

jooker10 odpad!

všechny recenze uživatele

Oooooouuuuuuu, to se nepovedlo. Až budu chtít dceru potrestat, bude muset koukat až do konce. Ne. Až do konce závěrečných titulků. ()

honeysuckle odpad!

všechny recenze uživatele

Někteří tvůrci filmových pohádek se zřejmě domnívají, že vnitřní logika, návaznost scén a jasná motivace jednání postav jsou v tomto žánru volitelné atributy. Pánové Rapoš a Šiška jsou toho názorným příkladem. Pro představu pro ty z vás, kteří si tento divácký zážitek odpustili: Drak se chtěl lidem pomstít za (údajné) pošlapání své přistávací Pomněnkové louky. Místo toho, aby jim na hraniční louku zakázal přístup (což se jasně nabízelo), zapověděl sňatky mezi Čechy a Slováky. Proč? Princ s princeznou vědí, kolik lidí je zakleto kvůli drakově kletbě, ale je jim to šumák – klidně mu jdou nadšeně uklízet jeskyni. Cože? Přitom přirozená by byla počáteční nedůvěra/nevraživost mezi nimi a drakem postupně přerůstající v přátelství. Zlý skřet dobrovolně slouží drakovi (ač to nevypadá na nejvýdělečnější flek) – ale proč chtěl zničit dračí vejce, za které byl jeho chlebodárce zodpovědný? Malý dráček se od malička učí česky i slovensky – tak proč v dospělosti jedna jeho hlava mluví pouze česky a druhá pouze slovensky? Proč mladí hrdinové potřebují kouzelné propriety (dračí zub a štětiny) na odstrašení nežádoucích nápadníků/nápadnic, tohle by si snad měli umět vyřešit bez kouzel! Proč začne mladá dvojice řešit zlomení kletby až v poslední třetině pohádky, a ne hned, jak se s drakem skamarádí? Co je to s těmi podivnými skoky v čase (Kolik let trvala kletba? Kolik let trval děj – těch slavností rovnodennosti tam proběhlo nějak moc!). Takhle jsem se během pohádky ptala snad tisíckrát, přičemž tím největším otazníkem pro mě zůstává, PROČ tahle pohádka vůbec vznikla? Její útroby totiž nejsou v pořádku ani s přimhouřenýma očima, jazyková úroveň dialogů je otřesná (tenhle scénář neviděl korektora ani na obrázku) a když tvůrci nevěděli, kam dál, vypomohli si písničkou, lidovou veselicí, čůrajícím chlapečkem nebo klokanem. Přátelé, věřte mi, že špatná slovenština Karla Gotta mi vadila ze všeho nejméně. Nerada dávám pohádce „odpad“, ale dvě milé královny, talentovaná mladá dvojice a nostalgická vzpomínka na Karla Gotta tohle dílo nezachrání. ()

bmx6 odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem nemocný,tak jsem na to koukal z nudy,ale musím říct,že větší sračku jsem už hodně dlouhou dobu neviděl. Co to mělo být ta slovenština,ty draci,karel gott a všechny ostatní nesmysly? ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

Nejdříve pozitiva: geniální nápad zasadit pohádku do dvou zemí, kde se mluví česky a slovensky, evokující tak trochu rozpad Československa a hledání možností zase se spojit. Geniální nápad udělat pohádku, kde se mluví česky i slovensky, takových víc a víc, ať ta naše jedinečnost, kdy si jako oba národy stále rozumíme, nemizí, a ať si nadále stejně dobře rozumí i české a slovenské děti navzájem. A dál už bohužel nic. Proboha vysvětlete mi někdo, proč musí Gott mluvit slovensky a Magálová česky ???? I když Magálové to docela šlo, už jen z principu a cílené dvojjazyčnosti by bylo přece mnohem přirozenější, kdyby každý mluvil prostě tak, jak mu "zobák narostl", ne ? Z Gottovy slovenštiny jsem se málem doživotně osypala. A jak křečovitě zněla jeho řeč, tak křečovitě vyzníval i jeho herecký projev. Už úvod působil strojeně, nepřirozeně a rozpačitě, ve snaze ukázat, "jak krásně si žijem" jsem se doslova cítila trapně. A aby toho nebylo málo, najednou se zjevila dvouhlavá příšera, která si zřejmě prošla dvojitým přeražením vazu a následnou složitou operací.Obě hlavy (a především ta slovenská) zase vypadaly, že mají za sebou náročnou psychiatrickou léčbu - proboha, to v naší ajťácké době není možné udělat důstojného draka ? Pokud měl tak nějak "reprezentovat" naší česko-slovenskou vzájemnost, tak zvenku to vypadalo, že jsme národy totálních vypatlanců. A tato kreatura, která učila královského vnuka močit na oheň, najednou začala vykládat nesmírně dlouhý a nudný příběh dvou královských dětí, které se potkávaly v lese, a pak se zase potkaly v lese a potřetí se pro změnu také potkaly v lese. A slátanina pokračovala nehorázným způsobem až ke schematickému konci, který jsem přežila jen díky tomu, že jsem u toho balila vánoční dárky. Dle mého toto není pohádka, ale průser. Na konci však chci aspoň něco pochválit - a to Mira Nogu. Výborně, až excelentně ztvárnil skřeta Blivajze, kterážto postava zase stála za starou belu, nicméně ztvárnění se vymykalo podprůměru ostatních postav. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Ten film je děsný v mnohém, ale tak nízké hodnocení si snad nezaslouží, viděl jsem hodně po všech směrech horších pohádek. Hodně mne pobavila Gottova slovenština, teda zezačátku, pak už to tak vtipné nebylo, trhalo to uši. No nevadí, i tak příjemná vzpomínka :). Vyzdvihnul bych koncept pohádky a to, že draci byly přátelé. Bohužel dialogy, chaos, nedomyšlenost, střídání jazyků a bezduchý příběh pohádku shazují do propasti, ve které je. ()

Robopes odpad!

všechny recenze uživatele

Ó bože, ty to vidíš, to je sra*ka. Zřejmě to měl být jen videoklip k rádoby hiphopové písničce a nějak se to zvrtlo... ()

Emperor1 odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nepochopil vůbec, ale vůbec nic. To snad i ten ďábel Troška dělá méně hrůzné věci ... K jednotlivým charakteristikám tohodle paskvilu se nehodlám vyjadřovat. (Nechtěně jsem zahlédl podruhé, jen kousek, jako by mě něco koplo do břicha). Jen poznámka po přečtení komentářů - někdo zde srovnával se Za humny je drak. Ano, po trikové stránce je Rapošovo dílo stejně dobré, jako bezmála 40 let stará klasika s naprosto úžasným Císlerem. Tady srovnání končí a naprosto vítězí verze z osmdesátek. Příběhem, vtipem, nadhledem, absencí kýče atd. Tož tak. ()

Reklama

Reklama