Reklama

Reklama

Dora a ztracené město

  • USA Dora and the Lost City of Gold (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dora miluje objevitelské expedice a tak vede své přátele na dobrodružnou výpravu, na níž musí zachránit své rodiče a vyřešit záhadu ztraceného zlatého města. (CinemArt)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nepolíben původním animovaným seriálem s dcerami na gauči před obrazovkou HBO Go a jako jo. Pro děti určitě. Pro celou rodinu s odřenýma ušima. Barevné akční džunglodružstvím, jako když zkřížíš Jumanji, profesora Jonese, Mexičana z Hlubočan a Pipi dlouhou punčochu. Děti zabavíme, rodiče neunudíme a ještě vyřešíme záhadu ztraceného zlatého města. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla další simply escort mission a tak jsem od toho ani moc nečekal. Jasně, je to děsně dětské, ale člověk se to nemusí bát pustit děcku, které ještě nekouká třeba na Deadpoola... Hlavní hrdinka mi byla docela sympatická, ti ostatní byl zase takový ten správně namíchaný mix aby se někdo neurazil. Jako malej čtenář Batličky a Trosky jsem tyhle výpravy do džunglí miloval a také musím objektivně zhodnotit pro jakou věkovou skupinu to bylo točeno. A mně se na tom líbilo právě to, že je to prostě fakt ideální pro odrostlejší děti. Dneska aby se rodič pomalu na každý dětský film raději podíval napřed. Někde se prdí, někde se mluví sprostě, někde je v klidu i násilí a pokud tam není nic z toho všeho tak malému hrdinovi zabijí maminku nebo tatínka... Dodnes nezapomenu na Lvího krále a vřeštícího neutěšitelného potomka včetně vyčítavého pohledu manželky na co že to koukáme... Tady nic takového nehrozí a proto dávám za 3 pralesničky. * * * ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Doru dcera prý kdysi občas sledovala, přiznám se, že mně to ušlo. Nicméně film byl naprosto báječný. Hlavní hrdinka moc milá a tak bezprostřední až to bolelo. Nebudu se vůbec zabývat logikou věci, neb je to v podstatě pohádka, ale co musím jednoznačně vyzdvyhnout je úžasný vizuál, dobré obsazení, humor i akci. Prostě správné dobrodružství, které může sledovat celá rodina. Je to opravdu pro děti, takže nečekejte žádné lkačky, krev ani expresivní výrazy. Takový kinder Indiana Jones. Pěkná muzika, jen ten konec si mohli odpustit, závětečná píseň byla přepálená a hodila by se spíše do muzikálu. Každopádně za mne náramná spokojenost a 90% k tomu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, animovaný seriál je určen malým dětem a Dora tady děti učí něco o rostlinách a zvířatech z džungle, přičemž jí pomáhají mluvící mapa a batůžek, opice není tak důležitá. To vím, neb se na to koukali v dětství oba mí synové. Tenhle film neví, čím je. Sice se tu objeví jako halucinogenní vložka animovaná pasáž jak z původní Dory, ale jinak tu batůžek ani mapa nehrají větší roli, a celé je to určené spíš pro puberťáky... jenže, nejen pro ně, ale i pro fanoušky Lary Croft, tentokrát v trochu pedofilním podání, byť Isabela Merced měla v době natáčení tuším 16 let. Jako film to také neví, čím chce být - třeba třetina filmu je o studentském životě ve městě. Rodiče Dory jsou nejenom nevyužití, ale ani netušíme, když už je najdou, co celé ty dny dělali, jestli jen trpně čekali, až k nim voda propustí zanese zachránce? Jinak tajemná mayská města jsou na Nickelodeonu velmi v oblibě, nejen tady, ale i u jiných svých TV filmů pro nedělní dopoledne, kde děti také s domácím mazlíčkem řeší rébusy mayské pyramidy. Posledních dvacet minut je jediných, proč stojí na film se podívat, ale ani tak to není žádný odvaz, a dokonce ani NEUVIDÍME, co všichni uvidí těmi branami poté, co Dora vyluští hádanku. A kam zmizela ta mayská, incká bo jaká princezna? Jinak animace opice a lišáka jsou na přesdržku a ruší neskutečně. A ten závěrečný tanec je jak z bollywoodskho filmu. Tak aspoň, že se dá koukat téhle skoro dospělé Doře na nohy a na kozy. Myslím, že neanimované. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu, kde je malá Dora v džungli, je hrozný. Ide pravdepodobne o odkaz na rovnomenný seriál, ten však nepozerávame. Stredná pasáž, keď ide hrdinka z pralesa do civilizácie LA a do školy, je o niečo lepší, samozrejme vznikajú komické situácie. Hlavná časť, keď je Dora s trojicou kamarátov unesená do pralesa s cieľom nájsť stratený poklad, je asi najlepšia. Taká Lara Croft v detskom vydaní. Syn sa bavil, rodičia sa zapozerali tiež a nakoniec to aj celkom fajn utieklo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • V momentě, kdy se Dora (Isabela Merced) s přáteli snaží otevřít bránu pomocí souhvězdí, svítí přesně nad nimi měsíc v dorůstající fázi a je poloviční. Ovšem když se jim o minutu později podaří bránu otevřít, před nimi se objeví měsíc v úplňku a navíc na úplně jiném místě. (Tommy6)
  • Natáčení začalo 6. srpna 2018 v Queenslandu a skončilo 7. prosince 2018. (SONY_)

Související novinky

Dora průzkumnice obsadila záporáka

Dora průzkumnice obsadila záporáka

16.12.2018

V hrané adaptaci seriálové Dory průzkumnice se vedle herečky Isabely Moner (Transformers: Poslední rytíř) jako představitelky titulní postavy objeví čerstvě také herec Benicio del Toro (Sicario). Ten… (více)

Eva Longoria maminkou

Eva Longoria maminkou

21.08.2018

Eva Longoria (Zoufalé manželky, Manžel na zkoušku) se připojila k obsazení hrané adaptace pohádkové Dory průzkumnice Dora the Explorer od Paramountu. Herečka ztvární matku hlavní postavy. V roli Dory… (více)

Reklama

Reklama